I morgen braker det endelig løs. Premier League er i gang igjen, og dermed starter også Fantasy-sesongen. Fotballsonen gir deg tipsene om hvilke spillere du bør ha på laget den første runden:

Keeper:
Ben Foster – 4,5 – West Brom (Bournemouth, H)
Forrige sesong ble ikke så bra defensivt fra West Brom som man kanskje skulle tro. Det ble bare seks clean sheets, men med Tony Pulis som manager bør det være mulig å tette igjen bak. Vi prøver det iallfall i første serierunde, mot et Bournemouth som ikke scoret veldig mye borte forrige sesong.

 

Forsvar:
Marcos Alonso – 7,0 – Chelsea (Burnley, H)
Fjorårets store hit på fantasy får plass på laget i første runde også denne sesongen. Spiller til venstre i en 3-4-3, hadde 11 målpoeng i fjor og har målpoeng også i sommer. Dyr investering, men hjemme mot Burnley bør det gi poeng.

Sead Kolasinac – 6,0 – Arsenal (Leicester, H)
Arsenals nysignering vil også spille til venstre i en 3-4-3, og viste i Schalke at han kan levere bra med målpoeng. Er i tillegg sterk på dødball og scoret i Community Shield. Må muligens vikariere som stopper, men vi tror han starter på midtbanen og da er han et spennende valg.

Ryan Bertrand – 5,5 – Southampton (Swansea, H)
Southampton holdt nullen 14 ganger forrige sesong, og Bertrand er også en offensiv trussel. Cedric er et alternativ til 5,0, men har ikke spilt så langt i pre-season og vi mener derfor det er verdt å legge pengene på Bertrand til 5,5 for første serierunde.

 

Midtbane:
Kevin De Bruyne – 10,0 – Manchester City (Brighton, B)
199 poeng forrige sesong, 21 assist og 6 mål. Det er egentlig nok. Man finner knapt et bedre fantasy-valg enn Kevin De Bruyne, og mot nyopprykkede Brighton ligger alt til rette for at De Bruyne skal få bra med poeng.

Willian – 7,0 – Chelsea (Burnley, H)
Med Hazard ute er Willian bankers i laget og kantspilleren har sett bra ut i pre-season. Leverer mål, tar en del dødballer og er et svært spennende valg til 7,0. Scoret åtte forrige sesong, og vinner marginalt kampen om en plass foran Fabregas.

Wilfried Zaha – 7,0 – Crystal Palace (Huddersfield, H)
Palace har fått ny trener og dermed er det litt vanskelig å vite helt hvordan de vil se ut, men De Boer ønsker at det skal spilles ball og alt tyder på 4-3-3. Da får man Zaha i en svært fri kantrolle, og det ga 18 målpoeng forrige sesong. Når det da er Huddersfield som står på motsatt halvdel virker Zaha svært spennende, ettersom motstanderen antagelig er det svakeste i ligaen.

James Ward-Prowse – 5,5 – Southampton (Swansea, H)
Southampton har et veldig fint program i starten og åpner hjemme mot Swansea. Det gjør at det er høyaktuelt med en Southampton-midtbane og da faller vi ned på Ward-Prowse. Har man budsjett til det er Tadic og Redmond også fine valg, men JWP har sett bra ut i pre-season og tar dødballer.

 

Angrep:
Romelu Lukaku – 11,5 – Manchester United (West Ham, H)
Forrige sesong ble det 221 poeng på den store belgieren. 25 mål og 6 assist er strålende tall, og nå er Everton byttet ut med Manchester United. Vi er svært usikre på hvor West Ham står og har tro på at Lukaku får en god start i oppgjøret mot West Ham.

Hvem skal man velge? Et vanskelig spørsmål for både Pep og deg (Foto: Ian MacNicol, GettyImages).

 

Sergio Agüero – 11,5 – Manchester City (Brighton, B)
Agüero er nesten selvskreven på laget når han er skadefri. Har levert 20+ mål tre sesonger på rad og er den spilleren i PL som kommer til flest sjanser når han spiller. Har spilt på topp i de siste oppkjøringskampene og leverer mål.

Christian Benteke – 8,0 – Crystal Palace (Huddersfield, H)
Her gjelder mye av den samme argumentasjonen som hos Zaha. Vi tror Crystal Palace blir litt mer offensive i år, og da vil antagelig Benteke få flere sjanser i boks. Med De Boer som trener blir det ikke like mye kriging på lange oppspill, og med mer krefter i boksen kan Benteke score bra med mål. Scoret 15 forrige sesong, og starter med en drømmekamp.

 

Benk:
Elliott(4,0, Newcastle), Carroll (4,5, Swansea), Rosenior (4,0, Brighton), Long (4,0, Burnley)

 

Rundens kaptein:
Romelu Lukaku –
Nesten 50% har Lukaku i første serierunde, og han vil være kaptein på  de aller fleste lag. Vi ser ingen grunn til å ta sjansen på noe annet enn å gå for Lukaku.

Rundens billigspiller:
Alex Iwobi (5,5) –
På laget satte vi Ward-Prowse, men det er minst like spennende med Iwobi. Har levert strålende i pre-season og med Sanchez og Özil ute er han en sikker starter.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Henrikh Mkhitaryan (6,3%) –
Det ble ikke helt den sesongen man hadde forventet for Mkhitaryan i 2016/17, men periodevis viste han lovende takter. I oppkjøringen har han vært særdeles bra, og med bare 6,3% eierandel er han et spennende valg.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Chicharito (21,8%) –
Det er spennende med Hernandez tilbake i Premier League, men en eierandel på 21,8% for en nysignert spiller med et tøft kampprogram fra start kan på ingen måte forsvares. Prisen gjør ham spennende, men foreløpig er det bare å styre unna Chicharito!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar