I dag starter det hele! Premier League er i gang, og har du ikke fått satt laget enda gir Fotballsonen deg de siste tipsene på hvilke spillere som kan levere i de ulike prisklassene. Turen har kommet til angriperne.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av lagene. For angriperne har vi satt premium til 10.0 og oppover, mid-range til 7.0-9.5  og billig til 6.5 og nedover. Valgene er stemt frem av Fotballsonens fantasy-team og bør gi deg en god indikasjon på de beste alternativene i de ulike priskategoriene.

 

Premium:
Harry Kane 12.5 – Tottenham

Spillets dyreste spiller, og det er vel helt riktig? De siste tre sesongene har han levert solide 224, 211 og 191 poeng. Han er en målgarantist, og de fleste vil nok tro at han skal være helt oppe på lista i år også. Spiller på målrike Tottenham med mange spillere som forer han med baller han kan skåre på. Harry Kane er en spiller som kanskje får deg til å undre på hva han er god på, men han er rett og slett bare innmari god på å skåre mål, og på alle slags måter. Har hatt problemer med å skåre i August tidligere, men tør man å ikke ha han?

Romelu Lukaku 11.5 – Manchester United

Manchester United vant drakampen om dette beistet av en spiller. Lukaku er et angrep alene på en god dag, og har levert veldig gode poeng for et på papiret mindre godt lag de siste sesongene. I Everton har han vært fantastisk på hjemmebane, og om han klarer å gjenskape dette på Old Trafford vil det være mange målpoeng på Belgieren. Spydspiss som skal lede angrepet til et medaljejagende Manchester United høres i våre øyne ut som en spiller som bør være på de fleste lag.

Sergio Aguero 11.5 – Manchester City

Billigere enn han har vært på flere sesonger på spillet nå, men gjør det han mindre farlig. Overraskende nok er han ikke valgt på mer enn 10,6 % lag foreløpig, og de resterende 89,4 % vil nok sitte med hodet i puta hver gang de ser Sergio Aguero i lagoppstillingen til Manchester City. Har herjet i Premier League, og er en spiller som på sitt beste kanskje er best i hele Premier League. Har som regel mest skudd på mål i hele Premier League, og med de pasningsføttene han har bak seg vil han garantert komme til mange sjanser i år også. Vi sliter med å se at Pep Guardiola vil vrake sin store stjerne, og selv om Gabriel Jesus er på plass vil nok Pep se begge to på banen.

 

Mid-Range:
Christian Benteke 8.0 – Crystal Palace

Et svært populært valg til de første rundene med Crystal Palace sitt gunstige kampprogram. Stor og sterk, noe som gjør han til et enormt angrepsvåpen på hodet om Crystal Palace klarer å fore han med innlegg. 15 mål ble det i fjor, og vi har troen på at dette kan øke i år når han har blitt litt varm i den rød og blå trøya. Har vanligvis ikke vært stabil over tid, men levert i snitt hver andre kamp. Er rett og slett ikke en formspiller, men en spiller som om man er tålmodig med han, kan gi deg mye glede. Spørsmålet er om han tar straffer i tillegg?

Chicarito 7.0 – West Ham

Den lille erten er tilbake i Premier League. Mange jublet nok når de så at prisen ble satt på hyggelige 7.0, nå er spørsmålet hvor lang tid han bruker for å finne seg til rette på laget fra London. Som innbytter for Manchester United snittet han på 10 mål, men da han fikk oppgaven om å lede angrepet til Leverkusen leverte han høyere tall. Meksikaneren vet hvor målet står og kommer seg alltid til sjanser. Har West Ham endelig funnet spissen som kan levere jevnt?

Roberto Firmino 8.5 – Liverpool

Bobby endte opp med hele 180 poeng i fjor, men irriterte nok flere FPL-managere med litt ustabil start på året. Er svært godt likt av Klopp, og blir sjeldent byttet ut. En spiller fra Liverpool er et must, og da er Firmino en spennende kar. Har (kanskje dessverre) blitt flyttet opp til spiss i spillet, noe som kan være litt negativt. Hadde han vært såiss i fjor hadde han mistet 11 poeng hver på CS og GS, pluss flere bonuspoeng ettersom kriteriene for angripere er andre enn midtbanespillere. Ville da endt på rundt 150 poeng som også er svært respektabelt. Det blir spennende å følge Liverpools nye nummer 9 for å se om han gjør seg nummeret verdig. Er kanskje også på straffer i år?

 

Billig:
Jay Rodriguez 6.0 – West Brom

J-Rod er gått til WBA, og skal være spilleren som skal lede dem til suksess. Rondon endte opp med åtte mål i fjor, noe som ikke er godt nok. Jay har tidligere vist at han kan putte over tosifra i PL, og ønsker nok å gjøre det igjen. Leverte bra forrige sesong med 73 poeng på 893 minutt, noe som resulterte i fem mål og to målgivende for Southampton. Er en spiller som er glad i å skyte fra distanse, noe han ofte gjør bra. Ligger nok litt dypere enn Rondon i lagoppstillingen, så blir spennende å se om han ender opp som tilrettelegger eller avslutter.

Charlie Austin 6.5 – Southampton

Folk som har spilt FPL en periode har nok sterke følelser for Austin. Leverte legendariske 176 poeng for to år siden for QPR. 18 mål og fem målgivende for et lag som rykket ned er svært sterkt, og han har vist seg som en skikkelig goalgetter. Man føler alltid at Austin skal skåre mål når han er på banen, og han gjorde også dette forrige sesong før skader ødela store deler av sesongen for han. Avslutter av rang som er farlig på hodet og ben, og i tillegg en svært habil straffeskyter. Konkurrerer med DGW-hatobjektet Gabbiadini, men vil nok få sine sjanser utover sesongen, og når han er i form er han en man virkelig bør ha på laget.

Dwight Gayle 6.5 – Newcastle

23 nettkjenninger ble det for Championship-vinnerne Newcastle forrige sesong. Pga. roteringen i Newcastle endte han faktisk om med et mål hver kamp i snitt, noe som er oppsiktsvekkende. Hadde han levert like bra snitt om han hadde spilt hver kamp? Det er vanskelig å si, men Gayle har vanligvis 2,8 skudd pr. kamp, noe som ikke er så veldig høyt. Er effektiv, og flere av målene hans i fjor var tap-inns, noe som tyder på at Gayle ofte er på rett sted til rett tid, og det ønsker man da av spissene sine. Blir spennende å se om han leverer bedre enn han gjorde for Crystal Palace i Premier League, men vær obs på rotasjonsrisiko med en Mitrovic som har fysisk som skapt for denne divisjonen.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar