I dag starter det hele! Premier League er i gang, og har du ikke fått satt laget enda gir Fotballsonen deg de siste tipsene på hvilke spillere som kan levere i de ulike prisklassene. Forsvarspillerne står for tur. 

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av lagene. For forsvarspillerne har vi satt premium til 6.0 og oppover, mid-range til 5.0-5.5 billig til 4.5 og nedover. Valgene er stemt frem av Fotballsonens fantasy-team og bør gi deg en god indikasjon på de beste alternativene i de ulike priskategoriene.

 

Premium:
Marcos Alonso 7.0 – Chelsea

Spillets dyreste forsvarspiller og kanskje en spiller som gjør at man velger fire bak? 13 % har foreløpig prioritert å få Spanjolen inn på laget sitt, og de kommer nok ikke til å bli skuffet. Vingbacken er svært offensiv i Antonio Conte sin 3-4-3, og i tillegg til 15 clean sheet i fjor leverte Alonso elleve målpoeng. Endte på 177 poeng forrige sesong, og om Chelsea fortsetter å stenge igjen bakover kan han ende på lignende poengsum. Verdt å merke seg er at han leverte knallsterke poeng i sist sesong, men da til en billigere penge, hadde han startet på 7.0 da hadde poeng per million vært svakere enn flere andre i den posisjonen.

Toby Alderweireld 6.0 – Tottenham

Toby er fast på et lag som slipper inn veldig få mål. Allerede der bør han friste de fleste. Er også ofte involvert offensiv på dødballer eller med lange gjennombruddspasninger, og for to sesonger siden fikk han 7 målpoeng. Ender ofte opp med bonuspoeng om Spurs holder nullen, mye pga. sin gode pasningsfot og trygghet i forsvarsspillet. 1 gult kort sist sesong tyder på en spiller som ofte treffer rent i taklingene og som er konsentrert hele kampen. Bør nok kunne regne med opp mot 150 poeng på denne karen, og det er absolutt kjekt å ha på laget sitt!

Vincent Kompany 6.0 – Manchester City

Kapteinen til Pep er forhåpentligvis endelig ferdig med skadeproblemene som har ødelagt de tre siste sesongene sine, og da skal han være trygg på laget! Et forbilde og en ypperlig leder for Manchester City, og de fremstår mye tryggere med Kompany på banen. Han er en spiller som rett og slett dominerer, både i forsvarspillet, men også med ballen fremover i banen. Han er farlig på dødball, og kan kanskje prikke en flere presise hjørnespark fra sin landslagskamerat Kevin de Bruyne. Vi krysser fingrene for at Kompany endelig får en full sesong igjen for å vise at han er den beste midtstopperen i Premier League!

 

Mid-Range:
Kieran Trippier 5.5 – Tottenham

Den første spilleren til mange I år da nyheten om at Kyle Walker gikk til Manchester City sprakk. Så lenge det ikke handles inn en ny back vil det være lite konkurranse her denne sesongen, og til 5.5 på solide Tottenham er han et lite kupp. Er kjent for å ha en strålende høyrefot, og leverte knallgode tall på de minuttene han hadde sist sesong. Er veldig offensiv i 3-4-3 og vil nok ha mange sjanser til å prikke et innlegg på hodet til Harry Kane denne sesongen. Er derimot litt usikker på starten av sesongen pga. skade sent i sommer, men bør være på watchlisten til de fleste når han er tilbake igjen.

Cedric Souares 5.0 – Southampton

Portugiseren var på de fleste kladd-lagene til mange FPL-managere i sommer. Dette var med god grunn ettersom han er blant de spillerne som kommer til flest innlegg i serien, og treffprosenten er høy. Burde nok endt med flere målgivende i fjor hadde Southampton vært mer målfarlige. 5.0 er veldig billig for en forsvarspiller som er så offensiv på et lag som holder nullen ganske ofte, men merk deg at tradisjonelt har Southampton rotert mye på backene. Kom også svært sent tilbake fra ferie i sommer pga. Confederations Cup, så han er nok ikke 100 % trygg på startplass.

Charlie Daniels 5.0 – Bournemouth

En favoritt hos mange, og har i sine to sesonger på spillet levert 130 og 134 poeng, noe som er sterkt for et forsvarspiller fra Bournemouth. Er offensiv og mye involvert. Endte opp med fire mål og tre målgivende sist sesong, og med dødelige Defoe på topp har han fått en ny spiller å servere. Det som derimot gjør at Daniels er en ekstra artig spiller på FPL er at han har vært på lista over hvem som tar straffer, men i år går kanskje det ansvaret til Jermain Defoe? Bournemouth er solide defensivt, spesielt på hjemmebane, så noen clean sheet vil det garantert bli på sørkysten.

 

Billig:
Ben Mee 4.5 – Burnley

Billig spiller på et lag som var svært trygge på hjemmebane sist sesong er ikke gale. 4.5 kan være et lite scoop om han får startplassen. Har flere fine hjemmekamper i starten, og kan få en god dose poeng om hjemmebaneformen fortsetter. Er også en trussel på dødball, noe som ikke akkurat skader hans sak. Får lite kort, og plukker fort opp bonuspoeng med sin kompromissløse spillestil. Spørsmålet er hvem som ryker fra forsvaret om Burnley henter en erstatter for Michael Keane.

Scott Malone 4.5 – Huddersfield Town

Årets lag i Championship i fjor for Fullham med seks mål og tre målgivende. Problemet her er at han må ta over plassen til populære og solide Löwe, men vi tviler på at Malone er kjøpt for å slite benk. Huddersfield spiller med svært offensive backer, og om Malone spiller vil han nok komme til mange muligheter for å slå avgjørende pasninger. Om han ikke tar plassen til Löwe er derimot han en person å få på av samme grunn.

Trent Alexander-Arnold 4.5 – Liverpool

En liten punt i starten av sesongen er unge Trent. Med skadeproblemer på backene i Liverpool kan han ende opp som en lite enabler på laget ditt de første kampene. Har spilt bra i sommerens treningskamper, og ønsker helt sikkert å gripe muligheten for å vise til Klopp at han er klar for å utfordre Clyne. Det bor mye mål mi Liverpool-laget, så det skal være mulig for en offensiv back å hente hjem flere poeng om Liverpool i tillegg får orden på forsvarsspillet sitt.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar