I dag starter det hele! Premier League er i gang, og har du ikke fått satt laget enda gir Fotballsonen deg de siste tipsene på hvilke spillere som kan levere i de ulike prisklassene. Først ut er keeperne!

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av lagene. For keeperne har vi satt premium-keeperne til 5.5 og oppover, mid-range til 5.0 og billig til 4.5 og nedover. Valgene er stemt frem av Fotballsonens fantasy-team og bør gi deg en god indikasjon på de beste alternativene i de ulike priskategoriene.

Premium:
David De Gea – 5,5 – Manchester United
Det er svært trygt å ha De Gea, og derfor er han et svært godt valg på fantasy. Er man villig til å bruke 5,5 på keeper så er De Gea et av de klareste alternativene. 14 clean sheets forrige sesong og gjør en del redninger. Blant de fremste poengplukkerne på keeperplass de tre siste sesongene.

Thibaut Courtois – 5,5 – Chelsea
Leverte strålende forrige sesong, med 16 clean sheets. Det ble riktignok 0 bonus i løpet av sesongen, og det er ikke mye Chelsea-keeperen trenger å gjøre. Vi antar at Chelsea vil være solide defensivt også i år, men det er kanskje ikke så sannsynlig at det blir like mye i år. Gir uansett god dekning for defensiven hos Chelsea, og blir den billigste veien inn der.

Hugo Lloris – 5,5 – Tottenham
Over 140 poeng de to siste sesongene, og i likhet med Courtois baseres det i all hovedsak på clean sheets. 14 i tallet forrige sesong, og plukket også med seg 6 bonus. Gjorde faktisk flere redninger enn De Gea, men den noe vanskelige situasjonen med Wembley gjør at han havner som nummer tre på vår premium-rangering

 

Mid-range:
Tom Heaton – 5,0 – Burnley
Heaton har to sesonger i Premier League og har plukket flest poeng av keeperne begge sesongene, med henholdsvis 149 og 150. 10 clean sheets begge sesongen er ikke helt i toppsjiktet, men Heaton er overlegen på antall saves og forrige sesong tok han med seg hele 21 bonuspoeng! Eid av bare 10,7%, til tross for at statistikken tilsier at han vil ta mye poeng. Vi tror Burnley vil merke tapet av Keane, men Heaton bør likevel være et trygt valg.

Fraser Forster – 5,0 – Southampton
Leverte helt opp mot premium-keeperne forrige sesong, med hele 14 smultringer. Får ikke spesielt mange skudd på seg, men Soton kommer til å holde nullen en hel del også denne sesongen.

Jack Butland – 5,0 – Stoke
Fikk bare spilt fem kamper forrige sesong grunnet skade, men snittet fire poeng i de kampene. Leverte solid i 15/16 og Stoke har kapasitet til å holde nullen en del. Får en del skudd på seg, og spesielt i bortekampene.

 

Billig:
Ben Foster – 4,5 – West Bromwich
Noe skuffende forrige sesong, da man trodde Pulis skulle tette igjen West Brom. Det ble bare seks clean sheets for Foster, men en del saves gjør at han til slutt havnet på 113 poeng. Vi har tro på at det kanskje vil tettes bedre igjen denne sesongen, og det fine kampprogrammet i starten gjør at han kan være fin å starte med.

Rob Elliot – 4,0 – Newcastle
Om Newcastle ikke signerer en keeper i løpet av de siste ukene av overgangsvinduet virker Elliot å være den eneste 4,0-keeperen som står. Starter sesongen veldig pent og kan være et fint valg for å frigjøre midler til resten av laget.

Asmir Begovic – 4,5 – Bournemouth
Etter to sesonger på benken i Chelsea skal Begovic igjen stå i Premier League. Denne gang er det i Bournemouth og han bør styrke en defensiv som holdt nullen 10 ganger forrige sesong. Var et strålende fantasy-valg i Stoke, og gjør bra med redninger og det kommer en del skudd som Bournemouth-keeper.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar