I dag starter det hele! Premier League er i gang, og har du ikke fått satt laget enda gir Fotballsonen deg de siste tipsene på hvilke spillere som kan levere i de ulike prisklassene. Midtbanespillerne står for tur i denne artikkelen!

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av lagene. For midtbanespillerne har vi satt premium til 9.0 og oppover, mid-range til 6.0-8.5  og billig til 5.5 og nedover. Valgene er stemt frem av Fotballsonens fantasy-team og bør gi deg en god indikasjon på de beste alternativene i de ulike priskategoriene.

 

Premium:
Kevin de Bruyne 10.0 – Manchester City

Kevin de Bruyne er en av de dyreste man finner på midten, men er det noen tvil om at han er verdt det? Skaper nesten mest sjanser i ligaen, har en fantastisk skuddfot og pasningsfot, og sentral i alt Pep Guardiolas maskineri foretar seg. I fjor ble det hele 21 assist og seks mål, for å ikke nevne ni skudd i treverket. Til tross for rotasjon i Manchester City spiller KDB de fleste kampene, og fremstår som et av de tryggeste valgene fra Etihad.

Christian Eriksen 9.5 – Tottenham

Jevn konkurranse med sin lagkamerat Dele Alli for å komme med på denne lista. Han kommer med først og fremst fordi han er dødballtakeren til Alli, og dermed fort kan få med seg flere poeng selv om han ikke har dagen. Levert over 150 poeng de siste tre årene, og endte på 218 i fjor. 20 assist og åtte mål er svært solid. Er også bonusmagnet på Tottenham. 133 målforsøk er mer en selveste Harry Kane, og 112 sjanser skapt i tillegg til dette er heftige tall for en midtbanespiller. Det skjer alltid noe når ballen er hos dansken.

Sadio Mane 9.5 – Liverpool 

Det endte på 156 poeng sist sesong for Sadio Mane etter en eventyrlig start på Liverpool karrieren sin. Slet litt med skader i siste del av sesongen, men vi tror at om Mane hadde fortsatt slik han startet, kunne det endt med over 200 poeng. En fantastisk spiller med fart, teknikk og mye vilje. Passer perfekt som innoverkant hos Liverpool, og er mye involvert i angrepsrekken som hele tiden er dynamiske i bevegelsesspillet.

 

Mid-Range:
Paul Pogba 8.0 – Manchester United

I fjor var det Pogback og fullt sirkus når den store stjerna var tilbake i Manchester. Mye skal skje med ballen når Pogba har den, og han kan til tider være en svært frustrerende spiller å ha på FPL. Med vinnerskallen til og en ny offensiv rolle etter Matic signerte, tror vi Pogba virkelig vil slå tilbake i år. Styrer spillet med skudd og gjennombruddsforsøk, og med et medaljejagende Manchester United kan han blomstre. Er fort fus i alt på dødball og selv et våpen på hjørnespark, så Pogba har mye muligheter til å hente hjem mange FPL poeng.

Willian 7.0 – Chelsea 

Over 15 % av FPL-managerne har sikret seg den hårrike Chelsea spilleren på laget sitt til nå, og det kan vise seg å være en genistrek. Hazard er ute, noe som betyr at Willian kommer til å starte kampene i starten, og spesielt hjemmekampen mot Burnley høres spennende ut. En rå spiller på sitt beste som dessverre av personlige årsaker slet litt forrige sesong. Har driv med ball og et øye for det geniale. Er trussel på dødball i tillegg, noe som ikke skader aksjene hans.

Zaha 7.0 – Crystal Palace

Samme pris som Willian, og vil nok konkurrere med nevnte Brasilianer om å få startplass i mange lag fra starten av. Spilleren som vår egen Brede Hangeland nesten gjorde narr av av «Heia fotball» for hans treningsvaner har sett utrolig pigg ut i sommer, og egentlig hele forrige sesong. Rett og slett en av Premier Leagues største attraksjoner når han kommer rettvendt mot mål, og utrolig vanskelig å forsvare seg mot. Syv mål og elleve assist er sterkt for Manchester United vrakgodset, og fortsetter han der han slapp kan han prege de fleste kampene.

 

Billig
James Ward-Prowse 5.5 – Southampton

Den nye David Beckham var det mange som mente for noen år siden. Kapteinen på U21 landslaget har flere av de samme kvalitetene, men må begynne å prege mer kamper for å vise seg verdig en slik tittel. Foreløpig ikke rundet 100 poeng på FPL etter 4 sesonger med relativt mye spilletid i Premier League. Skal dette bli året hans? Han steget frem som en nøkkelspiller i sommer, og vil fort være mannen som dikterer det spennende Southampton-laget. Dødballeksperten til Pellegrini kan være et scoop til 5.5

Tom Carrol 4.5 – Swansea

Tre målgivende i siste treningskamp i sommer gjorde plutselig at flere enn de mest oppdaterte FPL-managerne fikk øyene opp for denne spilleren. Ergelig for oss, men hyggelig for de som kastet seg på toget. Til 4.5 kan han være en gavepakke, og det synes over 6 % også. Er på dødball og ligger i en avansert rolle så lenge en viss Islending er opptatt med å ønske seg bort. Swansea kan fort være farlige på dødball, og da er Carroll mannen som skal pirke dem inn. Eneste vi i Fotballsonen vil advare om er at selv om spilleren koster 4.5 kan han ende opp som en svært god poengplukker i starten du fort kan irritere deg på å ha som siste innbytter (sa noen Capoue?).

Ryan Fraser 5.5 – Bournemouth

Kom fra intet i forrige sesong og leverte solide 100 poeng. Den kjappe spilleren leverte solide forestillinger for Eddie Howe, men forsvant litt med skadeproblemer mot slutten av sesongen. Har også hatt sine problemer i sommer, men når han er 100% vil han være en å følge med på. Tolv målpoeng er sterkt, og i Bournemouth sin artige spillestil kan det bo enda mer poeng i denne karen.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar