Vi ser tilbake på gameweek 1 og forsøker å gi deg et lite forsprang inn mot neste runde.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Den første serierunden er alltid ekstra vanskelig, og ser man bak resultatene er det en del som tyder på at man ikke skal se seg blind på hva det står på resultattavla etter kampen. Her får du litt om runden som gikk og litt om tallene bak prestasjonene.

Flest poeng:
1. Hegazi (WBA) – 15
2. Davies (Tottenham) – 14
3. Vokes (Burnley)/ Vardy (Leicester)/Lukaku (Man United) – 13

 

Rundens overraskelse:
Huddersfield og Steve Mounie
De rykket opp med negativ målforskjell og er spådd nederst på så godt som samtlige tabelltips, men i første serierunde overrasket Huddersfield stort! Det ble til slutt hele 3-0 borte mot Crystal Palace, og Steve Mounie var mannen som leverte aller best. 22-åringen satte inn to strålende mål og skapte mye trøbbel for Palace-forsvaret. Han scoret 14 i Ligue 1 forrige sesong, og har nå fått en strålende start på oppholdet i Premier League.

 

Rundens skuffelse:
Chelsea(-forsvaret)
En hjemmekamp mot Burnley bør være tre sikre poeng for en regjerende seriemester, og defensivt skal det iallfall være mulig å holde unna et lag som totalt scoret bare 13 bortemål forrige sesong. Slik gikk det på ingen måte. Cahill ble utvist, Chelsea fikk tre i sekken og hadde ikke David Luiz scoret ville det vært totalslakt på hele rekka. Offensivt tok det seg opp utover i kampen, og Willian og Morata leverte varene.

 

Prisøkning (Utvalgte):
Etter første serierunde er det svært mange overganger, og det vil derfor være en del sentrale prisendringer som ikke nevnes denne uken. Utover sesongen roer det seg som regel noe ned, men det kan være lurt å gjøre byttene tidlig denne uken, for å få med seg prisøkning på de man vil ha inn.

Hegazi – 4.6 (har økt)
Xhaka – 5.6 (har økt)

Salah – 9.0→9.1
Lukaku – 11.5→11.6
Mkhitaryan – 8.0→8.1
Mounie – 6.0→6.1
Firmino – 8.0→8.1

Prisnedgang(Utvalgte):
Sterling – 8.0→7.9
Cahill – 6.5→6.4
Lindelöf – 5.5→5.4
Coutinho – 9.0→8.9
Fabregas – 7.0→6.9

 

Underliggende stats (Utvalgte):
Gabbiadini, Kane, Eriksen, Oxlade-Chamberlain, J. Rodriguez og Marcos Alonso hadde alle mer enn fem avslutninger, uten å score.
– Aaron Ramsey kom til fire avslutninger på et 23 minutter langt innhopp for Arsenal, og vil ta plass på midten når han er klar. Da vil Xhaka ta mer defensivt ansvar! Det gjør at han nok ikke vil være like mye involvert offensivt, selv om det er interessant å merke seg at han tar cornere.
– Mesut Özil slo flest nøkkelpasninger av alle med sine 6. Bak ham følger Fabregas(!), Xhaka, D. Silva, Mkhitaryan og Redmond med 5.
– Antall mål overgikk det statistisk forventede antall mål i nesten samtlige kamper, men Southampton-Swansea endte 0-0. Det til tross for at Soton skulle scoret minst to mål med normal uttelling. Ingen lag kom til flere avslutninger, og ingen slapp til færre.
– Alex Oxlade-Chamberlain var rundens store spiller i et statistisk perspektiv. I ny rolle kom han til flest skudd, hadde flest vellykkede driblinger og kan også vise til gode defensive stats.

 

Lærdom fra helga:
– Firmino tar straffer, iallfall når Milner ikke er på banen. Det gjør Liverpool-spissen til et hett alternativ på spissplass, til småpene 8,5.

– Gabriel Jesus kom til to store målsjanser og var i duellen som ga selvmål. Her gjelder det å være tålmodig.

– Morata leverte voldsomt den siste halvtimen for Chelsea, og Batshuayi kom ikke til en eneste avslutning på den første timen. Spissvalget er nok klart for Conte etter dette.

– Lagene som var ventet å være i toppen kommer til flest skudd, og slipper til færrest. Unntakene er City offensivt og Chelsea defensivt, mens Soton overraskende nok topper begge statistikker. Manchester United topper tabellen, og var også det laget som skapte flest store sjanser.

– Crystal Palace så svake ut, men Huddersfield var langt mer effektive enn hva man kan forvente. Med 0,48 forventede scoringer for Huddersfield i kampen er det kanskje litt tidlig å hoppe på Mounie-toget?

– Ikke få panikk! Det er spilt én runde, og det er foreløpig vanskelig å vite om kampene fra første runde er representative for det vi kan vente oss fremover. Ikke gjør noe overilt, og vær litt tålmodig. Wildcardet må man ikke bruke før tidligst etter runde tre, når overgangsvinduet stenger og landslagspausen starter.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar