En ny Premier League-sesong er rett rundt hjørnet, og det er hele seks klubber som har potensiale til å ta en plass i topp 4. De fleste ekspertene regner allikevel med at det bare er tre klubber som kan vinne seriegullet.

Det virker uansett usannsynlig at et lag skal ta en Leicester denne sesongen, og for de 13 andre klubbene blir det således en kamp om å berge plassen. Det er selvsagt trist at ligaen blir såpass forutsigbar, men hele seks topplag er mange sammenlignet med de andre store europeiske ligaene.

Bare gull er godt nok på Etihad

Debutsesongen for Guardiola gikk ikke helt som planlagt, men de fleste Premier League odds peker allikevel mot at City tar seriemesterskapet denne sesongen. En odds på 2,80 er et interessant spill, men både Chelsea og Manchester United lurer like bak til 4,35 i odds. Disse tre lagene skiller seg klart ut, og først til 10,00 i odds finner vi fjorårets sølvvinner Tottenham. Det er ingen stor sensasjon at City er favoritt til å vinne Premier League, siden klubben har investert over 2 milliarder kroner i nye spillere i sommer. Guardiola har så og si hentet inn et helt nytt forsvar, samtidig som han har sendt bort overflødige spillere som Samir Nasri og Joe Hart.

 

Pep Guardiola blir nødt til å vinne titler for Manchester City denne sesongen.

Bilde: Milos Radovanovic

Chelsea og United er de nærmeste utfordrerne

Vi er allikevel overbevist om at tittelforsvarer Chelsea eller et revansjelystent Manchester United ikke kommer til å gi seg uten sverdslag. Det har vært en del uro og misnøye rundt Antonio Conte denne sommeren, og Chelsea har heller ikke vært særlig aktive på overgangsmarkedet. Dette gjelder ikke for United, som har brukt rundt 1 milliard kroner på å hente stjernespissen Lukaku fra Everton. United er allikevel avhengig av at Pogba tar et steg opp fra det han presterte i fjor, samtidig som det nye forsvaret sitter med en gang.

Tre andre lag vil gjerne blande seg inn

Bookmakerne har også tro på Arsenal, Tottenham og Liverpool. Førstnevnte har mye uro i spillerstallen, hvor minst to av de største stjernene ønsker seg bort fra klubben som først og fremst bør konsentrere seg om å kvalifisere seg for neste års Mesterliga. Tottenham har ikke hentet noen nye spillere, og særlig på topp kan det blir for tynt å blande seg inn i tittelkampen. Liverpool gjør mye bra under Jürgen Klopp, men i år er det sannsynlig at Mesterligaen kommer til å forstyrre store deler av sesongen. Det kan derfor fort bli en kamp mellom Liverpool og byrival Everton om en av plassene bak de tre største favorittene.

Nedrykkskampen

Huddersfield, Brighton, Burnley, Watford og Swansea blir alle spådd en tøff sesong, men det er allikevel mange andre lag som har potensiale til å blande seg inn. Stoke har mistet sin største stjernespiller, og det er fullt mulig at den nedadgående kurven går hele veien til Championship. Både West Bromwich og Bournemouth har hatt en lang opptur de siste årene, men før eller senere risikerer disse klubbene å rykke ned fra Premier League til et stadig mer konkurransedyktig Championship.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar