Viking har hatt en elendig sesong så langt, og har slitt i bunnen i hele år. Har de noen som helst sjanse til å berge plassen i Eliteserien?

Siddisene åpnet sesongen med fire strake tap, og har siden blitt værende i bunnen av Eliteserien. Per dags dato ligger de nest sist på tabellen, med like mange poeng som Tromsø, som ligger sist. Laget fra nord har dog en kamp mindre spilt, og kan dermed gå forbi Viking med poeng i den utsatte kampen.

Blåtrøyene fra Stavanger har sett usedvanlig svake ut store deler av sesongen, men har nå i det siste fått litt mer sving på sakene, og har tatt flere poeng over en kortere periode. Med elleve kamper igjen å spille, er det bare fire poeng opp til Kristiansund på kvalik-plass, mens Sogndal på trygg plass er fem poeng foran Viking. Det er med andre ord fortsatt en god teoretisk mulighet for at Viking kan berge plassen.

Å holde på en ledelse
Noe av det Viking har slitt med den siste tiden, er å holde på en ledelse, og å fullføre hele kampene. Selv om spillet har glidd mye bedre litt utover i sesongen, har poengfangsten ikke skutt til værs. I runde 13,14 og 15 tapte Viking til sammen fire poeng helt på tampen av kampene. Lillestrøm vant 1-0 med overtidsscoring i runde 13, Haugesund utlignet til 1-1 etter 88 min i runde 14, mens Molde gikk opp til 3-2 på overtid i den 15. Serierunden.

I de fire kampene etter de tre nevnte, har ikke Viking tapt noen. De har dog bare en seier, men tre kamper har endt uavgjort, senest mot Aalesund i helga. Her lå Viking an til å vinne kampen, helt til utligningen nok en gang kom på overtid mot siddisene. Et sønderknust Vikinglag måtte nok en gang konstatere at de hadde tapt livsviktige poeng i bunnkampen, etter et sent innsluppet mål.

Kan ikke kalles uflaks lenger
Spillemessig ser Viking sterkere ut nå enn de har gjort i hele år. Det skal dog sies at utligningen til Aalesund nå sist, ikke var ufortjent, og at Viking like gjerne kunne tapt denne kampen. Likevel skal Viking være fornøyde med sin progresjon, og har gått fra å se helt fortapte ut, til å faktisk ha en god mulighet til å berge plassen om de øker poengfangsten.

Når man ser på måten Viking har tapt en del poeng på, ser man at det er små marginer som gjør at de ikke står med en desto høyere poengfangst. Likevel kan man ikke bruke uflaks når det har skjedd så mange ganger at man har tapt poeng i sluttfasen av kampene. Viking må rett og slett jobbe med å holde kampene ut, og om de greier å gjøre noe med det, bør de ha en god mulighet til å berge plassen.

Det skal legges til at Viking nå går inn i en periode med tøffe kamper. De tre neste kampene er Brann, Sandefjord og Molde, kamper hvor Viking er langt fra favoritter på forhånd. Håpet for Viking bør være at de klarer å heve spillet sitt enda et hakk, samt at de klarer å holde kampene ut.

Viking er et storlag i norsk sammenheng, og representerer byen med fjerde høyest innbyggertall i landet. Klubben hører hjem i toppen av norsk fotball, og bør egentlig være med å kjempe på øvre halvdel sesong etter sesong!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar