Neste runde av Premier League står for tur, og her kommer en ellever som virkelig kan bite fra seg i denne runden.

Keeper:
Asmir Begovic– 4,5 – Bournemouth (Watford, H)
Bournemouth var forrige sesong kjent som et lag som ofte var involvert i målrike kamper. Med målforskjell 55-67 høres jo ikke forsvaret veldig solid ut, men de holdt faktisk nullen i ti kamper. Bournemouth har en tendens til å la kranen stå åpen når det første målet kommer. Når de stenger igjen er de derimot svært solide bakover, og vi tror Watford vil få det tøft med å få ballen bak Howies nyinnkjøpte målvakt.

 

Forsvar:
Christian Fuchs – 5,0 – Leicester (Brighton, H)
Venstrebacken som leveret 150 poeng under suksess-sesongen så frisk ut mot Arsenal sammen med resten av laget. Nå som Leicester har funnet tilbake til sin direkte angrepsspill tror vi det fort kan bli mange tidlige innlegg fra venstrefoten til Fuchs. Er ofte med og avslutter angrep også, så ting kan plutselig skje denne kampen.

Phil Jones – 5,0 – Manchester United (Swansea, B)
Engelsmannen var blant Uniteds beste spillere i sommerens kamper, og visste i denne kampen at han virkelig vil noe denne sesongen. Feilfri mot West Ham, og en bonusmagnet med sin kompromissløse og sikre spillestil. Vi tror det blir nok en clean sheet, og da er Jones billig å ha på laget sitt.

Ryan Bertrand – 5,5 – Southampton (West Ham, H)
Venstrebacken som nesten spiller ving er farlig langs venstresiden. Konkurrerer om oppmerksomhet med Cedric på motsatt siden, men viser seg ofte å være den som plukker bonuspoeng. Mer solid defensiv, hissig på gjennomløp offensiv og plutselig på flere dødballer gjør at vi føler det er verdt 0.5 ekstra.

 

Midtbane:
Kevin De Bruyne – 10,0 – Manchester City (Everton, H)
Kevin skuffet kanskje flere managere sist helg med lite poeng, men vi ser ingen grunn til at det ikke skal bli flere poeng denne runden. Fortsatt involvert i alt, og det skal mye til at gutten ikke er involvert i mål for andre kamp på rad om City putter denne kampen.

Henrikh Mkhitaryan – 8,1 – Manchester United (Swansea, B)
Fjorårets storkjøp med 55 målpoeng på en sesong fra Dortmund startet sesongen med to målgivende sist kamp, og kan kanskje drømme om solide tall en sesong til nå. Er ikke alltid den mannen som viser seg mest iløpet av kampen, men har en fantastisk evne til å alltid være i nærheten av mål, og virker også til å være bankers i favorittrollen sin sentralt i banen nå. Vi tror han fortsetter å levere.

Sadio Mane – 9,5 – Liverpool (Crystal Palace, H)
Liverpool var seg selv sist kamp, og det betyr fort flere mål i begge ender. Alle spillerne offensivt hos Liverpool er ofte involvert i hver kamp i form av målpoeng, men Mane virker til å ha den ekstra x-faktoren. Farlig hver gang han setter opp farten, og om Frank de Boer velger naiv spillestil igjen kan det bli stygt.

Christian Eriksen – 9,5 – Tottenham (Chelsea, H)
Dansken er seg selv denne sesongen kan det se ut til, og da er han Mr.Reliable i FPL sammenheng. Han prøver alltid på skudd eller gjennombruddspasning, og med to målgivende sist kamp viste han at foten er stilt inn. Tottenham liker seg mot Chelsea, men liker Tottenham seg på Wembley? Nå får vi snart svaret.

Big Rom (Foto: Dan Istitene/Getty Images)

Angrep:
Romelu Lukaku – 11,6 – Manchester United (Swansea, B)
Fantastisk introduksjon på Drømmenes Teater sist helg med to mål. Ser veldig giftig ut og med spillere som virker til å være i form rundt han bør han komme til mange sjanser borte mot Swansea også. Ser ut til å være et beist på topp for de røde djevlene, og vi tror han fortsetter å levere mål.

Jamie Vardy– 8,6 – Leicester (Brighton, B)
To mål mot Arsenal er en ganske grei start på sesongen av Engelskmannen. Vardy har tidligere sesonger vist seg å være en formspiller som ofte setter ballen i mål flere kamper på rad, og hjemme mot Brighton bør man kunne forvente at han skal få flere sjanser til nettopp dette. Ser utrolig pigg ut og løper på alle baller.

Steve Mounie – 6,1 – Huddersfield (Newcastle, H)
Rekordkjøpet til Wagner introduserte seg med et smell borte mot Crystal Palace sist helg. To mål og mange positive involveringer ble det på spissen, og så ut til å være en veldig bra spiller. Som en tredjespiss for rimelig penge er han veldig fin om Huddersfield fortsetter å ha suksess med sin offensive og pressende spillestil.

Benk:
Elliott(4,0, Newcastle), Carroll (4,5, Swansea), Mbemba (4,0, Newcastle), Long (4,0, Burnley)

 

Rundens kaptein:
Romelu Lukaku – 
Nesten 50% hadde Lukaku i første serierunde, og det tallet fortsetter å stige. De fleste hadde han som kaptein, og det vil de nok denne runden også. Tør man å ha en annen kaptein her?

Rundens billigspiller:
Steve Mounie (6,1) –
 Som vi skrev lengre oppe, denne karen leverte fantastisk sist helg. Til 6.1 kan han være et scoop om formen fortsetter. Har greit program fremover også, og verdt å merke seg er at om han putter denne helga også, kan bandwagon toget virkelig starte.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Christian Fuchs (4,0%) –
Om Leicester holder nullen, noe de fort kan gjøre på hjemmebane, er han en mann som ofte får bonuspoeng. Kan fort få målpoeng også. Ikke bare har han en god fot, han kaster også svært langt, så det kan bli mange muligheter for å få mål eller målgivede for Fuchs.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
David Luiz (25,3%) –
 Vi tror Chelsea får det tøft mot Tottenham. Fikk med seg et mål i katastrofekampen sist helg, men uten det var han ikke så veldig imponerende. Må fortsette å få mål for å vise seg verdt prislappen på 6.0 om Chelsea ikke begynner å finne tilbake til det solide forsvarsspillet fra sist sesong.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar