I kampen mot Haugesund skulle Rosenborg bruke minst mulig krefter for å være klare til torsdagen, men endte opp med å gå på sesongens tredje tap.  

Innledning:

Rosenborg skulle ta imot Haugesund på Lerkendal i den 20. runden i Eliteserien. Her gikk trønderne på sesongens tredje tap i serien. Det var store rulleringer på førsteellveren til hjemmelaget grunnet hvile til oppgjørene mot Ajax, noe som preget samspillet og balltempoet på hjemmelaget betraktelig.

Haugesund fortsatte i sin vante 4-4-2, og med defensiv/direkte tilnærming til oppgjøret. Bortelaget hadde få rulleringer, men Frederik Gytkjær startet denne kampen på benken og Shuaibu tok hans plass.

Lagoppstillinger:

RBK

Hansen

Meling – Reginiussen – Rasmussen – Gersbach

Vilhjalmssjon – Lundemo – Trondsen

Levi –  Bendtner –  Adegbenro

 

Haugesund

Bråtveit

Haraldseid – Knudsen – Skjerve – Stølås

Tronstad – Leite – Serafin – Andreassen

Abdi – Shuaibu

Sammendrag av kampen:

Kampens eneste mål kommer til bortelaget i det 26. minuttet etter at et skudd fra omtrent 25 meter blokkeres, treffer Reginiussen og finner veien til nettmaskene. Før dette hadde hjemmelaget full kontroll på kampen og slapp til veldig få sjanser, mens de selv klarte å skape noen små farligheter. Etter målet svinger kampen i mye større grad og begge lag skaper flere store sjanser. Haugesund har ei heading i tverrliggeren etter omtrent 35 minutter på en corner, og Rosenborg har en heading i krysset i det 41. minuttet, men en fantastisk redning av Bråtveit gjør at vestledningene holder nullen på Lerkendal og tar med seg tre poeng.

BB og «Verdt å merke seg»:

Birger Meling

Denne kampens beste spiller blir Birger Meling. Han spiller med stor selvtillit og lykkes med det meste han prøver seg på denne kvelden. Håndterer det å spille høyreback veldig godt og har heller ingen problemer med å bli satt over på sin beste side underveis i kampen. Den offensive backen kommer seg til to gode målsjanser i løper av kampen, noe som er sterkt som back. Dessverre for Meling blir ingen av mulighetene mål, men viser gode bevegelser og sterke offensive løp denne søndagskvelden. Rundens «Verdt å merke seg» blir Birger Melings gode form, og for norsk fotball sin del håper vi alle at han tar den med seg inn i torsdagens oppgjør mot Ajax.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

@VebSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar