Vi ser tilbake på gameweek 3 og forsøker å gi deg et lite forsprang inn mot neste runde.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Landslagspausen står for dør. Til ergrelse for noen. Til lettelse for andre. 

Flest poeng:
1. Clark (Newcastle) – 15
2. Morata (Chelsea), Firmino (Liverpool) – 12
3. Forster (Southampton), Fabregas (Chelsea), Salah (Liverpool) – 13

Rundens overraskelse:
Newcastle og Liverpool
Geordiene sto med null poeng og tre baklengs på to runder. Rafael Benitez viste at den defensive tryggheten fortsatt er inntakt ved å stenge ute Chicharito & co. Mbemba til 4.0m fortsetter å få spilletid, Clark (4.5m) tegnet seg på scoringslisten, mens Atsu, Ritchie og Joselu alle var instrumentale fremover for «the Magpies». Alle spillere som kan frigjøre midler til resten av Fantasy-laget.

Mange advarer mot å triple fra lag, men har man tre fra Liverpool på de dagene det klaffer som på søndag, kan det så til de grader gi uttelling. Mané, Firmino og Salah kan er alle høyaktuelle,

SEIER: Endelig fikk Newcastle-fansen noe å juble for denne sesongen. (Foto: Stu Forster/Getty Images)

Rundens skuffelse:
Manchester City og Arsenal
Unnskyld, måtte telle til ti først. Etter tre runder spilt kan vi konstatere at Pep er en løs kanon som ikke bryr seg døyten om oss FPL-spillere. Gabriel Jesus ble ofret i pausen under oppgjøret mot Everton etter Kyle Walkers røde kort. Jesus startet så neste kamp. Ikke noe unormalt med det, men en annen søramerikaner til hele 11.5m ble plassert på benken. Uansett hvor god benk man måtte ha i dette spillet, har ingen råd til at en så dyr spiller ikke er sikret startplass. Og hva skal man si om Kevin De Bruyne? Plutselig har belgieren blitt en dyptliggende midtbanespiller som skal styre spillet. Mulig bra for City, men for FPL-lagene blir det et (midtbane-) anker til nesten 10 millioner som bremser klatringen oppover privaligaene. KDBort.

Arsenal virket ikke engang å ha møtt opp på Anfield. Her kan det være lurt å avvente situasjonen til ting kommer på bedringens vei.

SLAKTET: Hva nå, Wenger? (Foto: Richard Heathcote/Getty Images)

Prisøkning (Utvalgte):
I landslagspausen er det god tid til å planlegge bytter, men vil du kassere inn prisøkninger eller unngå prisnedganger, kan det være lurt å gjøre byttene tidlig. Faren vil da være skader på dine utvalgte spillere frem til neste runde av Premier League.

Har økt i pris:
Marcos Alonso – 7.0 → 7.1
Phil Jones – 5.0 → 5.1
Sadio Mané – 9.5 → 9.6

Vil trolig øke i pris:
Roberto Firmino – 8.5 → 8.6
Alvaro Morata – 10.0 → 10.1
Henrikh Mkhitaryan – 8.2 → 8.3
Alvaro Morata – 10.0 → 10.1

Prisnedgang (Utvalgte):

Har falt i pris:
Nacho Monreal – 5.5 → 5.4
Patrick van Aanholt – 5.5 → 5.4
Kevin De Bruyne – 10.0 → 9.9
Matt Richie – 6.0→5.9
James Ward-Prowse – 5.5 → 5.4

Vil trolig falle i pris:
James Milner – 6.5 → 6.4
Nathan Aké – 5.0 → 4.9
Ryan Fraser – 5.5 → 5.4
Sergio Agüero – 11.5 → 11.4

POPULÆRE: Mange FPL-managere rydder plass på laget til Roberto Firmino (t.v.) og Sadio Mané. (Foto: Julian Finney/Getty Images)

Underliggende stats (Utvalgte):
– 
Harry Kane hadde hele ti avslutninger mot Burnley. To på mål, to utenfor, og seks ble blokkert.  Neste på lista i kampen var Alli på seks avslutninger og Eriksen på tre.

– Mohamed Salah hadde fem avslutninger. Alle på mål.

– Kevin De Bruyne hadde NULL skudd, men hadde i det minste fire nøkkelpasninger.

– Gabriel Jesus hadde tre skudd. Ett på mål, ett utenfor og ett blokkert.

– Til tross for null poeng hadde Romelu Lukaku seks skudd hvor tre av de var på mål. Kjedelig når en av de resulterer i minuspoeng på Fantasy i form av straffebom.

Lærdom fra helga:
– Man kan ikke stole på at Manchester City-spillerne får spilletid. Hvis du vil ha hjertet i halsen ved hver lagoppstillingen, så er spillerne til Pep noe for deg.

– Liverpools trio på topp er alle hete objekter på Fantasy. Også her kan det være fare for rotasjon, men ikke i like stor grad som hos de lyseblå fra Manchester.

– Morata virker å ta nivået i Premier League på strak arm. Delaktig i begge målene til Chelsea med mål og målgivende. Plassen på topp virker også spikret.

– West Ham og Arsenal har store problemer som bør ordnes opp i før man vurderer spillere derfra.

– Manchester United er bunnsolide bakover og fortsetter å score 2+ mål i sine kamper. En trippel fra United med en forsvarer, Mkhitaryan/Pogba og Lukaku er å anbefale.

– Ikke mist tålmodigheten om en spiller ikke leverer i en runde. Bytter man ut spillere som har fast startplass vil det ta lang tid å komme over at du faktisk brukte -4 på å ta ut spillere som leverer i neste runde. Snakker av erfaring.

Send gjerne inn dine tanker på Twitter til @FantasyPLNorge

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar