RBK gikk ut i kvartfinalen mot Vålerenga etter en skuffende opptreden på Lerkendal.

Innledning:

Rosenborg startet der de slapp mot Ajax, med en frisk åpning med masse energi og godt spill. Balltempoet var høyt og Vålerenga sleit med å holde nivået som er nok til å kvalifisere seg til spill i europa-cup. Birger Meling imponerte med sitt spill og kom på flere gode løp hvor timingen var upåklagelig. Den gode starten til Rosenborg lønte seg fort i målpoeng også, allerede etter 12 minutter kommer oppgjørets første scoring. Denne scoringen står Milan Jevtovic for og det er svært godt satt av serberen. Han kommer fra utenfor 16-meteren, og får en vanskelig ball av Matthias Vilhjalmson, men etter en god touch setter han den i målet bak den tidligere RBK-keeperen Adam Larsen Kwarasey. Hjemmelaget fortsetter det gode spillet en stund til og har full kontroll til det 20 minuttet. Da skaper Vålerenga sin første mulighet etter et langt innskast. Det flere små muligheter før Rosenborg får avverget det hele etter noen minutter med press fra Oslo-klubben.

Det skjer ikke stort i førsteomgang før Vålerenga scorer ut i fra intet. Aron Dønnum sender avgårde et skudd fra inne i 16-meteren og ballen får en retningsforandring i beina til Meling, noe som setter Østbø ut av spill og Vålerenga utlignet til 1-1. Førsteomgang ebber ut i lite aktivitet og et tydelig preget Rosenborg.

I andreomgang starter Rosenborg igjen veldig bra, og skaper store sjanser. Mike Jensen har en veldig stor sjanse etter 48 minutter, men bestemmer seg for å skulle dra seg forbi  nok en mann og skusler muligheten bort. Det ble også en stor sjanse for hjemmelaget i det 69. minuttet, hvor Trondsen slår et innlegg til Adegbenro, men ballen går utenfor. Like etter er Trondsen involvert igjen, men denne gangen mister han ballen stygt bort på midten. Vålerenga starter ei kontring, men hjemmelaget får stoppet den, men får ikke tak i ballen. Zahid vender spillet med å sende ballen til backen Simen Juklerød som slår et innlegg mot Henrik Kjelsrud Johansen som eskorterer ballen i nettmaskene. Vålerenga går opp i ledelsen 1-2. Dette blir også sluttresultatet, selv om Rosenborg etablerer et godt trykk på slutten av kampen.

Lagoppstillinger

RBK:

Hansen (4)

Meling (6) – Bjørdal (4)  – Skjelvik (5) – Gersbach (4)

Mike Jensen (5) – Trondsen (4) – Vilhjalmson (4)

Jevtovic (6) – Bendtner (4) – Adegbenro (5)

 

Vålerenga:

Larsen Kwarasey

Lundström – Tollås Nation- Jääger – Juklerød

Fridjonsson – Grindheim

Ejuke – Zahid – Dønnum

Kjelsrud Johansen

 

BB:

Zahid: Har målgivende på Vålerengas første mål og setter opp deres andre mål på egenhånd. Spiller en god kamp, men har en liten periode overtenning hvor han drar på seg et litt unødvendig gult kort. Birger Meling var også vurdert opp mot Zahid, men er ikke direkte involvert i noen målpoeng.

Verdt å merke seg:

Vålerenga spiller til tider bra fotball, men det er i stor grad fordi RBK lar de bygge opp spillet uten mye press. Rosenborg ser ut som de har tankene en annen plass utenom i starten på begge omgangene og sluttspurten av kampen. Noen av spillerne ser også litt slitne ut, og her er Nicklas Bendtner den som ser mest preget ut.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

@VebSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar