Vi ser tilbake på en for mange frustrerende gameweek 4, der vi så den mest solgte spilleren, Kevin De Bruyne, levere to målgivende. I tillegg har Harry Kane våknet, noe som frustrerte alle som solgte målmaskinen, tross fantastiske underliggende stats.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Nå venter Champions League og Europa League i midtuken før ny runde til helgen. Kan være smart å vente med byttene til torsdagskveld, hvis du vurderer noen spillere med kamp i midtuken.

 

Flest poeng:

  1. Gross (Brighton) – 18
  2. Welbeck (Arsenal) – 16
  3. Chopou-Moting (Stoke), Lascelles (Newcastle) – 15

 

Rundens overraskelse:

Brighton

Etter null mål på de tre første kampene for defensive Brighton, så det var vel de færreste som trodde at WBA skulle slippe inn tre mot nedrykkskandidaten. Brighton var det beste laget i de første 70 minuttene, før WBA kom til flere muligheter siste 20. Kampens store spiller var Pascal Gross med to mål og én målgivende. Med kun ett målforsøk på de første tre rundene, så var det fint for Hughton å se en Gross med tre målforsøk der to av de gikk i mål. I tillegg hadde Gross fire nøkkelpasninger. Dette til stor skuffelse for alle med WBA-forsvarer(e).

JUBEL: Det har vært mye snakk om Pascal Gross og hvor kreativ han var i Bundesliga forrige sesong, etter tre svake kamper fikk han virkelig vist seg frem mot WBA. (Foto: Dan Istitene/Getty Images)

Rundens skuffelse:

Southampton

Har sett veldig solid ut defensivt, og med en trener som er kjent for å bygge gode forsvar var det skuffende å se at nullen røk hjemme mot Watford. Nå skal det sies at Marco Silva har gjort en bra jobb med et Watford som nå har holdt nullen i tre av fire kamper. Watford er sammen med Man City og Man Utd de eneste lagene som ikke har tapt.

 

Prisøkning (Utvalgte):

Det er har ikke vært lett å spå verdistigninene i starten av denne Premier League-sesongen. Det ser ut som det skal mer til for at spillere stiger i pris. I tillegg er terskelen lavere for verdifall. Med alle de dyre spillerne i årets FPL, så kan det være verdt å ta en gamble med å bytte tidlig, dette til tross for midtukekamper.

Lindelöf og Costa har allerede sunket 0.4. Mens Hegazy har blitt hentet av hele 1,3 millioner spillere siden gw1, og har nå omsider steget 0.4. Selv om det ser ut som det stopp der nå, så fikk noen heldige spiller 0.2 ekstra å rutte med.

I utgangspunktet er jeg imot tidlig bytte, men tror verdi blir viktigere i år enn tidligere år, så vil støtte et tidlig bytte av Mané, for eksempel.

Ben Davies – 5-6 → 5.7 (har økt)

Christian Eriksen – 9.6 → 9.7 (har økt)

Abdoulaye Doucouré –  5.1 → 5.2 (har økt)

Rob Elliot – 4.0 → 4.1

Alvaro Morata – 10.1 → 10.2

Maxim Choupo-Moting – 5.5 → 5.6

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Sergio Agüero – 11.5 → 11.4 (har falt)

Jamier Vardy – 8.6 → 8.5 (har falt)

Sadio Mané – 9.6 → 9.4 

Wayne Rooney – 7.6→ 7.5

Ashley Williams – 5.5 → 5.4 (har falt)

 

SKADEFRI: Andy Carroll er endelig tilbake, og hjalp West Ham til sin første seier denne sesongen. (Foto: Jan Kruger/Getty Images)

Underliggende stats (Utvalgte):

– Joselu, Carroll og Lukaku med seks skudd hver, Lukaku med ett mål, uten å imponere nevneverdig. Måtte ha to avslutninger for å sette målet. Hadde en gigantisk mulighet i andre omgang der han burde scort.

– Ben Davies fortsetter å levere, to målgivende i helgen, og fine kamper fremover. Kan også nevnes at han har skapt totalt 13 sjanser, bare to færre enn Mkhitaryan og Özil. Tar cornere og enkelte frispark.

– Lukaku kom til tre store sjanser, og scorte på en av forsøkene. Morata, Jesus og Agüero kom til to store hver. Jesus satte begge, mens de to andre brant en stor sjanse hver.

– Morata og Eriksen med fem skudd, to på mål og en nøkkelpasning.

– Newcastle slipper til lite sjanser, og ser mye bedre ut defensivt med Lascelles inne. Han er også farlig på offensiv dødball. De fleste har nok Elliott, så da spørs det om det kan være interessant å doble opp defensivt med to fra Newcastle. Men ved et eventuelt rotasjonssystem så kan det være fristende.

 

Lærdom fra helga:

– Aldri tvil på Kane, i hvert fall ikke nå når august er over.

– Guardiola fortsetter å variere posisjonene. Mot Liverpool var det D. Silva sin tur å ligge dypt i banen. Det resulterte i null målpoeng for D. Silva og to målgivende for De Bruyne som spilte mer offensivt i denne kampen.

– Watford er et lag som må følges med på, ser overraskende solid ut defensivt. Marco Silva er en dyktig trener som ser ut til å passe Watford godt. Kun sluppet til ti skudd på mål de første fire rundene. Kun Tottenham har bedre tall å vise til.

– Chicharito spilte kant mot Huddersfield. Carroll er tilbake, og er som kjent favoritten til Bilic. Så lenge Bilic fortsatt jobber i London og Carroll er skadefri så spiller han. Chicharito vil nok fortsatt spille, men spissplassen er i hvert fall truet. Så her gjelder det å følge med, ikke like interessant så lenge han ikke spiller spydspiss.

– Vil repetere tipset fra forrige uke: Sitt rolig i båten når det gjelder storkanonene med gode underliggende stats (ref. Kane, Jesus og Agüero).

Send gjerne inn dine tanker på Twitter til @FantasyPLNorge

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar