Runde 5 i Premier League står for tur, og nå begynner det å bli mange store navn som begynner å levere. Europacupene er også igang, og gjør at rotasjonsrisikoen vil begynne å bli mer synlig for de lagene med stor bredde.

Keeper:

Ben Foster – 4.5 – West Brom(West Ham, H)

Ben er valgt av mange, og det er av forventning til Tony Pulis velkjente defensive spillestil. Ingen elsker 1-0 mer enn den mannen. Ble litt mange mål bak mannen vår sist kamp mot bunnlaget Brighton, og vi tror både Foster og Pulis virkelig vil stenge igjen denne kampen. Et utrolig gjerrig lag som nå har fått inn to svært solide defensive fibre på midten som skal bidra i muren. Skårer West Bromwich først tror vi de murer igjen, og da er det poeng på Forster her.

 

Forsvar:

Alberto Moreno – 4.5 – Liverpool(Burnley, H)

Moreno er kanskje et kontroversielt valg i forsvaret med tanke på sitt rykte som en svært uforutsigbar spiller å ha på banen. Gjør mye dumt bakover, og blir ofte kritisert. Han har sett bedre ut denne sesongen enn sist, og viser at han har noen offensive fibre ingen andre backer i Liverpool har. Burnley velger fort å stenge igjen, og da kan Moreno komme til mange muligheter for å involvere seg offensivt. Liverpool har også vært solide defensivt denne sesongen(vi stryker 5-0 mot City), og da kan han fort ende opp med å få en CS også. Her er det en rotasjonsfare ettersom han startet i midtuke, og plutselig kan Robertson(4.9 starte).

Phil Jones – 5.1 – Man Utd(Everton, H)

Billig forsvarsspiller for et lag som ofte liker å stenge igjen på hjemmebane er kult. Kanskje ikke så sprudlende og farlig offensivt, men bidrar bakover med alt som bonussystemet for forsvarsspillere vektlegger. Har sett ut som en ny spiller i år, og ettersom han fortsatt er suspendert i CL vil han nok få spilletid fremover i PL også.

Ben Davies – 5.7 – Tottenham(Swansea, H)

Hvem hadde trodd at Davies skulle prestere så solide tall før sesongen starter(andre enn undertegnede som har hatt han hele tiden). Davies er en fantastisk spiller som endelig får tillit takket være en litt grinete Danny Rose. Han leverer så solid at det uansett bør være tøft for Rose og komme inn på laget igjen av sportslige årsaker også. Statistikken til Davies er helt rå foreløpig denne sesongen, og han er involvert i mye mer offensivt enn alle andre forsvarsspillere i PL. Venstrefoten hans et solid, og i tillegg til å slå mange fine innlegg i spillsituasjoner er han også på overraskende mange dødballer. Mot Swansea er det nok bare å lene seg tilbake i godstolen, åpne en iskald pils og nyte Davies når han serverer ballen til sin gode venn Harry Kane.

 

Midtbane:

Henrikh Mkhitaryan – 8.4 – Man Utd(Everton, H)

Mkhy er en spiller som egentlig kan få målpoeng hver gang han spiller ser det ut som(og ser man på historikk fra Borussia Dortmund stemmer dette også). Kan noen ganger forsvinne veldig ut av kamper og gjøre mye dårlige valg, men når Man Utd skårer skal det mye til for at han ikke har hatt en finger med i spillet i form av en stikker eller en dødball. Og apropos dødball, søk opp gjennomsnittshøyden til den vanlige startelleveren til United, så ser du at det er få lag som har slike forutsetninger for å styre ballen i mål fra Horten til den sympatiske midtbanespilleren.

Dele Alli – 8.5 – Tottenham(Swansea, H)

Her kunne man like godt valgt Eriksen vil folk flest si, men jeg skal her utdype noen ting som gjør at den unge engelskmannen kanskje kan være lur å velge nå. Alli og Eriksen får som regel ganske like poengsummer om man ser på det de leverer over lengre tid. Eriksen har levert fint til nå, men nå som Tottenham begynner å få mer styring over banespillet igjen vil Alli komme til mange sjanser. Han er billigere enn Eriksen, noe som gjør han lettere å få inn på laget om man ikke har dansken. Alli er også suspendert i CL, noe som gjør at han er uthvilt til hver kamp fremover i PL. Eriksen blir fort byttet ut for å spare seg til CL, en taktikk vi vet Pochettino benytter seg av, og som vi så i gjort da det var Alli som spilte 70 min de fleste kampene før kamper i midtuken. Swansea ble også knust 5-0 i tilsvarende oppgjør sist sesong, så at Alli skal komme til mange gode muligheter vil nesten være en selvfølge.

Pascal Groß – 5.4 – Brighton(Bournemouth, B)

Flere i denne prisklassen man kunne valgt, men valget vårt falt på Brightons litt ukjente profil. Han viste seg skikkelig frem sist kamp med hele 18 poeng. Statistikken hans fra Tyskland gjorde at mange hadde denne karen i FPL-notatboken(som alle har) før sesongen startet, men han startet skuffende. Nå har han kanskje endelig funnet seg til rette, og Brighton har også funnet ut hvor målet står. Vi satser på at Pascal fortsetter denne kampen, for hva er vel bedre enn fredagstaco og PL når man faktisk har en spiller på laget?

JUBEL: Det har vært mye snakk om Pascal Gross og hvor kreativ han var i Bundesliga forrige sesong, etter tre svake kamper fikk han virkelig vist seg frem mot WBA (Foto: Dan Istitene/Getty Images)

David Silva – 8.1 – Man City(Watford, B)

Er et lite budsjettalternativ fra laget til Pep, til tross for at 8.1 ikke er spesielt billig. Det er skummelt å gå uten en fra City når de nå har begynt å våkne litt, og da er Silva en trygg vei inn. Vil nok for det meste slippe unna rotasjonsfaren, og har også spilt i en mer avansert offensiv rolle denne sesongen mens Kevin de Makelele har vært mer tilbaketrukken. Har vært litt uheldig med poengfangsten til nå med tanke på hvor mye han har vært involvert, og kan fort ende opp med en solid fangst borte mot Marcos Silvas Watford.

 

Angrep:

Roberto Firmino – 8.6 – Liverpool(Burnley, H)

Bobby kan fort ende opp med å vise sine sykelig hvite tenner etter denne kampen om Liverpool får den inn i sitt spor. Liverpool har en enorm offensiv styrke, og mot et lag som Burnley kan man regne med at målene fort renner inn om Liverpool skårer et tidlig mål som får Burnley fremover i banen. Er veldig mye involvert, og ser ut til å være i kjempeform. Bommet på straffe i midtuke, så de som sitter med Bobby på laget får håpe på at han fortsatt er på de, men et lite obs obs er det uansett.

Romelu Lukaku – 11.7 – Man Utd(Everton, H)

Den store belgieren klarer ikke å slutte å skåre mål. I tillegg er han på et lag som ser veldig farlige ut både i etablert spill, kontringer og dødballer, noe som er fint når han også ofte er farlig i alle disse situasjonene. Lukaku er nok et slit å spille mot, og han vil nok vise seg frem mot gamleklubben. Har vist at han er i stand til å komme til sjanser, og selvom han brenner noen sjanser kommer han alltid til mange nok sjanser til å hente med seg minst et mål hjem.

Harry Kane – 12.4 – Tottenham(Swansea, H)

August er over, og da skal Harry Kane ta inn og rykke ifra alle på målstatistikken og FPL-poeng statistikken. Ser nå ut som seg selv igjen, og da kan han skåre mellom et og fire mål i de fleste kampene. Tottenham er også i form, og de kommer til veldig mange sjanser når spillet flyter slik det gjør for tiden. Tør man å sitte uten godeste HurriKane så har man virkelig et solid sett med baller mellom bena.

Benk: Elliot(4.0), Carrol(4.5), Rosenior(4.0), Long(4.0)

 

Rundens kaptein:
Harry Kane 12.4 –
Er en aktuell kaptein nesten uansett hvem Tottenham møter, og nå som de møter et på papiret så svakt lag som Swansea på hjemmebane(eller borte om du foretrekker), er det ingen grunn til å ikke satse hus og bil på at det kan bli noen mål. Sir Harald Kane kan skåre mål på alle mulige måter, og kommer til veldig mange sjanser uansett kamp. Nå er siktet på plass, nå er jakten på gullballen i gang.

Rundens billigspiller:
Matt Ritchie 5.9 –
Vi kunne valgt tidligere nevnte Groß her, men har man noen mer penger i banken kan man gjerne sette på Newcastle spilleren Matt Ritchie. Er mannen som skal skape alt for Newcastle, enten ved å ta alle dødballer, slå geniale pasninger eller prøve seg fra distanse med begge ben. Han har levert poeng i to kamper på rad nå i form av målgivende, men nå er det på tide med et mål også!

Rundens differensial(valgt av maks 7,5%):
Coutinho 8.8(2,4%) –
Ryggskaden(transfer-skaden) er borte og den lille magikeren er tilbake i Liverpool. Klopp har sagt at han trenger tid på å spille seg i form og inn på laget, men nå er Mane ute i PL, så da er det vel på tide for Coutinho å vise at han vil kjempe for drakta igjen. Startet ikke i midtuka, og det bør øke sjansene for å starte her. Har velgere stabilt gode tall over lengre tid på FPL, og bør være mye involvert i spillet til Liverpool om han er på banen.

Rundens donk(valgt av minst 15%):
Wayne Rooney 7.5(17,8%) –
Romantikerne blant fotballsupportere tenker vel at Rooney nå skal vise Manchester United hva de går glipp av, men la oss være ærlige nå, vil han egentlig det? Everton har sett utrolig tannløse ut, og om de ikke får noe fart inn i laget har vi lite tro på at de skal komme til stort mange sjanser enn litt skudd fra Gylfi fra midtbanen. Her vil nok Mourinho at laget hans skal holde nullen, og da må fort mange FPL-managere se skuffet på poengsummen til Wayne Rooney etter kampen. Legenden har vist før at han kan overraske når folk avskriver han, men vi tror det overraskelsen uteblir denne helga.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar