Det har vært en elendig start på årets Premier League-sesong for de London-baserte klubbene, og det ryktes allerede at West Ham vurderer å bytte ut Slaven Bilic med Rafa Benitez etter den svake sesongstarten i Øst-London.

Situasjonen er ikke bedre i Nord-London hvor både Arsenal og Tottenham har kommet tungt i gang. Sesongstarten til Arsenal har vist at det virker som en tabbe å gi Arsene Wenger to nye år i sjefsstolen, mens Tottenham har som ventet slitt på Wenbley. Vest i byen har det også vært mye uro, både rundt stjernespissen Diego Costa og treneren Antonio Conte.

Gullkampen virker å stå mellom Manchester-klubbene

Usikkerheten rundt de tre store London-klubbene gjør at de fleste odds tips på Premier League heller i retning av at årets tittelkamp i England kommer til å stå mellom United og City. Guardiolas menn er fortsatt favoritter til 2,30 odds, men Mourinhos rødkledde djevler følger hakk i hæl til 3,00. Deretter følger Chelsea med 6,50, mens Tottenham nå står til 15,00 i odds for at laget skal ta sitt aller første Premier League-gull. Bookmakerne virker å ha mistet helt troen på Arsenal, og Wengers menn ga 25,00 i odds etter tre spilte kamper. Et tippetips for Premier Leage denne sesongen kan således være at både Arsenal og Tottenham havner utenfor topp 4. Tottenham har mistet hjemmebanefordelen sin denne sesongen, og Arsenal virker å slite med en rekke demotiverte stjernespillere.

Stitched Panorama

«At the Emirates Stadium» (CC BY-SA 2.0) av gorriti

Det kan bli en stund til PL-gullet returnerer til Emirates.

 

Wengers tid virker være ute

Det fortoner seg mer og mer som et mysterium at Arsenal valgte å gi Arsene Wenger en ny toårskontrakt tidligere i år. Wenger har tydelig vært på hell de siste sesongene, og det har vært klart for de fleste at den aldrende franskmannen er forbigått taktisk av yngre managere som Klopp, Guardiola og Mourinho. Det virker allikevel som om ledelsen på Emirates ikke tør å sparke Wenger, men den blir snart nødt til å handle hvis de katastrofale resultatene mot andre topplag fortsetter.

Tottenham har ikke hjemmebane

Spurs vant 18 av 19 hjemmekamper i avskjedssesongen på White Hart Lane, men på de to første kampene på Wembley ble det ett fattig poeng mot Chelsea og Burnley. Tottenham sliter med å finne seg til rette på den store Wembley-matta, samt at motstanderne automatisk hever spillet sitt på nasjonalarenaen. Dette gjør at Tottenham skal slite med å konkurrere om gullet denne sesongen, men laget bør absolutt ha kapasitet til å hevde seg i en av de hjemlige cupene og gå videre til utslagsspillet i Mesterligaen.

«Wembley» (CC BY 2.0) av p_a_h

Tottenham må snarest gjøre Wembley om til et fort hvis laget skal ha håp om å kjempe i toppen.

 

Sagaen om Costa

De fleste av oss angrer nok på en del tekstmeldinger vi har sendt opp gjennom årene, men det skal allikvel en del til å slå Antonio Contes melding til Diego Costa tidligere i sommer om at spissen var uønsket på Stamford Bridge. Dette har ført til mye utenomsportslig bråk, samt en drastisk reduksjon i hvor mye penger Chelsea kan få for den spanske stjernespissen. Alvaro Morata virker som en grei forsterkning, men han trenger nok litt tid på å spille seg inn. Enda mer merkverdig er beslutningen om å la Nemanja Matic gå til Manchester United. Dette førte til en direkte styrking av en rival, og kommer nok til å hjemsøke Conte når serien skal avgjøres neste vår.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar