Alle fans vil ha sin egen mening om hvem som fortjener å være med i tidenes ellever. Jeg har plukket ut mine 11, samt sju innbyttere for mitt favorittlag Manchester United.

Kriteriene jeg tar ut dette laget på, er først og fremst min subjektive mening om spillerne, hvor godt jeg har likt den enkelte spiller i min tid som Unitedfan. Her kommer selvfølgelig prestasjoner inn som en viktig faktor, men også andre momenter kommer til å nevnes under hver enkelt spiller.

I og med at jeg er 23 år, er det først og fremst spillere som har spilt på 2000-tallet jeg har et forhold til. Jeg vet naturlig nok at Eric Cantona betydde svært mye for United i sin tid, men jeg var på den tid så ung at jeg ikke har det samme forholdet til denne generasjonen.

Keeper: Edwin van der Sar. Tøff konkurranse fra dagens førstekeeper, David de Gea, men jeg går for legenden Edwin van der Sar. Fantastisk stabil keeper, og mange, inkludert undertegnede ble veldig overrasket da United i 2005 hentet den da 35 år gamle keeperen fra Fulham. Han spilte 185 kamper for oss fram til 2011, og var hele tiden en utrolig populær mann. En utrolig idrettsutøver, som spilte for et av verdens største fotballag til han var 41 år!

Høyre back: Wes Brown. Et naturlig valg for mange her, ville kanskje vært Gary Neville. Jeg går for en kanskje litt overraskende spiller her, Wes Brown. Jeg har alltid ment at Brown har vært undervurdert, og hans vinnervilje og lagånd gjør han til en av mine favorittspillere gjennom tidene. Wes Brown er en type spiller alle lag trenger, en som går foran i krigen, setter laget foran seg selv og ikke minst alltid gjør alt han kan for at laget skal vinne. Den enkelthendelsen som er prikken over ien i min kjærlighet for Brown, er hans målgivende pasning til Cristiano Ronaldo i Champions League-finalen i 2008. Et strålende innlegg som Ronaldo satte i mål med et fantastisk hodestøt.

Midtstopper: Rio Ferdinand. Stopperen som alltid hadde som mål å fullføre en kamp uten lort på shortsen. For en rutine Ferdinand sto frem med! Fantastisk spilleforståelse, grei fart og en lederskikkelse i Unitedforsvaret gjennom mange år.

Midtstopper: Nemanja Vidic. Kanskje en av tidenes beste midtstoppere. Enorm i lufta, strålende spilleforståelse, og sammen med Ferdinand dannet de noe av det beste stopperparet fotballverden har sett. Jeg setter Vidic og Ferdinand over den italienske trioen som i disse dager høster enormt med skryt, Chiellini, Bonucci og Barzagli, selv om jeg nok får motstand fra de fleste italienske fotballelskere her.

Venstre back: Patrice Evra. Franskmannen som etter hvert utviklet seg til å bli en målfarlig back, spilte gjennom sine år i United seg rett inn i hjertet til mange fans, inkludert meg. Nok en spiller som alltid setter laget foran seg selv, og etter at Evra forlot United i 2014, har man ikke lyktes i å finne en erstatter på samme nivå. Jeg savner fortsatt Patrice Evra, som gjennom 90 minutter løp opp og ned langs venstresiden kamp etter kamp på Old Trafford med en stor stolthet.

Høyre indreløper: Paul Scholes. For en legende! For en skudd- og pasningsfot! Paul Scholes er en av de største i mine øyne. ¨Rødtoppen¨ gjorde et sensasjonelt comeback i 2012, nesten et år etter at han la opp. Han presterte fra første kamp i comebacket, noe som gjør denne herremannen til en enda større idrettsutøver. Scholes er selvskreven på dette laget, og er nok en av de flest Unitedsupportere har inne på sitt drømmelag.

Sentral midtbane: Michael Carrick. Kom fra Tottenham i 2006, og har siden vært en av Uniteds beste spillere. Er et av de beste eksemplene på en spiller som gjør den såkalte usynlige jobben på midtbanen. Slår sjelden feilpasninger, og dekker store rom defensivt. Er også en lederskikkelse på banen, og er helt fortjent lagkaptein for United nå.

Venstre indreløper: Darren Fletcher. Gjorde i 2012 kanskje tidenes comeback på en fotballbane. Han hadde da vært ute av spill i over to år, med en alvorlig kronisk tarmsykdom. Som spiller er Fletcher en typisk indreløper, med fantastisk arbeidskapasitet, samt sine godt timede løp inn i motstanderens boks. En undervurdert spiller i mange år, og han holder koken enda, og spiller i år for Stoke i Premier League. Meget imponerende, tross at han har den alvorlige kroniske tarmsykdommen.

Høyre ving: Cristiano Ronaldo. Jeg klarer ikke sette opp et lag uten portugiseren. Ronaldo skulle vært så mye lenger i United, det var jo her han slo gjennom! Scoret målet i CL-finalen mot Chelsea, og har ellers mange viktige og fantastiske mål for oss på CVen. En fantastisk fotballspiller som vi skal være stolte av å ha fått frem i United.

Spiss: Ruud van Nistelrooy. En målscorer man nesten ikke har sett makan til i ettertid. Helt enormt god til å avslutte, og kom seg alltid i gunstige posisjoner foran mål. Man kan nesten telle på en hånd hvor mange mål han scoret utenfor sekstenmeteren, noe som viser hvilken måltyv han var.

Venstre ving: Wayne Rooney. Legende i United! En fantastisk karriere på Old Trafford ble avsluttet med overgang tilbake til barndomsklubben Everton i sommer. Rooney har vært en åpenbaring siden han kom som unggutt, og hvem har vel glemt hans hat trick mot Fenerbahçe i sin første kamp i Champions League? Jeg unner Rooney alt godt nå også i Everton, men tar gjerne i mot en dårlig kamp av han på søndag (møter United på Old Trafford).

Benk: David de Gea, John O´Shea, Gary Neville, Ander Herrera, Ryan Giggs, Marcus Rashford, Ole Gunnar Solskjær

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar