Vi ser tilbake på Gameweek 6, hvor toppspissene virkelig viste oss hvor vanskelig det skal være å velge mellom dem. Også ønsker vi Coutinho velkommen tilbake med et smell!

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Nå venter Champions League og Europa League i midtuken før ny runde til helgen. Kan være smart å vente med byttene til torsdagskveld, hvis du vurderer noen spillere med kamp i midtuken.

 

Flest poeng:

Morata(Chelsea) – 17

Sane(Man City) – 16

Azpilicueta(Chelsea) – 14

 

Rundens overraskelse:

Chelsea

De fleste kampene gikk vel som forventet denne runden, men hvis jeg skal trekke frem noe, tror jeg at jeg vil si Chelseas vedvarende effektivitet. 4 skudd på mål ga 4 scoringer mot Stoke på bortebane. Chelsea var ekstremt effektive forrige sesong, og mange trodde nok at de ikke ville klare å opprettholde det også denne sesongen. Morata har visst seg som en fullgod erstatter for Costa, understreket av de 3 målene han scoret på Jack Butland på lørdag.

 

Rundens skuffelse:

Tottenham

Det ellers så solide forsvaret slo sprekker mot West Ham, og det kunne fort blitt uavgjort. Jeg synes vi ser tendenser til at de ikke er like tette bakover denne sesongen, noe som er skuffende når man har antatte røverkjøp som Davies og Trippier å hente derfra. Man vil jo gjerne ha både clean sheet OG målgivende fra de gutta.

 

Morata scorer på bestilling og stiger i pris! (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Prisøkning (Utvalgte):

Alvaro Morata – 10,2 → 10,3(har økt)

Otamendi – 5,6 → 5,7(har økt)

Coutinho – 8,8 → 8,9(har økt)

De Gea – 5,5 → 5,6(har økt)

Groß – 5,6 → 5,7(har økt)

David Silva – 8,3 → 8,4(har økt)

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Jesus – 10,5 → 10,4 (har falt)

Firminho – 8,7 → 8,6(har falt)

 

Underliggende stats (Utvalgte):

-Coutinho kommer rett inn og leverer høyere snitt på nøkkelpasninger av midtbanespillerne(5), foran både Silva(3,8) og Mkhitaryan(3,2). Riktignok har de sistnevnte spilt flere kamper, men det er en pen start fra brasilianeren.

-Harry Kane ser ut til å trives best på bortebane og møter Huddersfield borte i neste kamp. Med 5 stolpeskudd til nå i PL og hat-trick i CL i midtuka ser han livsfarlig ut i neste runde. Har totalt 39 avslutninger på 6 kamper. 13 av disse på mål, og 13 av de blokkert.

-Lukaku trengte to forsøk på å sette goalen sin denne gangen også. Følger Kane på lista over avslutninger med 27 totalt og levere stabilt med poeng per kamp.

-David Silva har nå 6 assists denne sesongen. Samtidig kan linken Azpilicueta-Morata være noe å følge videre med på. 4 mål har de skapt sammen. Litt som Fabregas-Costa linken Chelsea hadde tidligere.

 

Lærdom fra helga:

– Alle toppspissene ser ut til å levere. Man må bare velge to og la det stå til. Personlig regner jeg ikke da med Jesus blant de. En toppspiss er en du ikke nøler med å gi kapteinsbindet, og jeg ville nølt hver gang når det gjelder han, ref. benkinga i runden som var.        

– Coutinho er tilbake og leverer med en gang. Kan han fortsette i det sporet er han FPL-gull til 8,9.

– Lacazette tar straffer foran Sanchez.

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar