Rosenborg skulle huse det makedonske storlager Vardar Skopje i denne rundens Europa League. Dette skulle vise seg å bli en festdag for norsk fotball.

Hjemmelaget fra Trondheim viste veldig god form når de tok sine første tre poeng i årets gruppespill i Europaligaen. Det var tydelig at Rosenborg skulle revansjere 4-0-tapet forrige runde i San Sebastian. De gikk ut i fullt tempo og lykkes med det!

Vardar Skopje ble tatt på senga når RBK gikk ut med det tempoet de gjorde. Det førte til et stygt balltap hvor de hvitkledde fikk en brukbar mulighet allerede etter 90 sekunder ved Anders Konradsen. Ikke lenge etter var det bortelaget som hadde en mulighet. Vardars nummer 9, Dejan Blazevski, drar seg inn fra sin kantposisjon og skyter fra langt hold. Ballen passerer Andre Hansen og smeller i stolpen, men hjemmelaget får kontroll på returen og de får festet grepet på kampen med det samme.

Det blir veldig bra spill fra hjemmelaget i en lengre periode etter dette. Etter seks minutter spilt får Nicklas Bendtner en stor mulighet, men hodestøtet blir for svakt og den makedonske keeperen holder ballen i fast grep. En rekke muligheter og situasjoner på Vardars banehalvdel senere, dukker Birger Meling opp. Han spiller først vegg med Anders Kondradsen før han drar seg inn i banen, der finner han Bendtner som får en fantastisk touch innover i 16-meteren. Den høyreiste dansken blir felt før han rekker å skyte. Dommeren Kabakov dømmer straffespark og gult kort, men det ser imidlertid ut som det skulle vært et rødt kort i stedet. Bendtner tar straffen selv og setter den pent nede i høyre hjørne. Etter målet bølger kampen litt frem og tilbake uten at det helt store skjer før pause.

I det 51. minuttet får Vardar en stor mulighet når Barseghyan får stå helt alene i feltet. Bortelagets nummer 11 skyter rett på Andre Hansen som holder ballen i fastgrep. Ikke lenge etterpå kommer de Lanlay opp på sin høyreside, han slår inn, men ballen går over hele feltet. På den andre siden plukker Meling opp ballen, han finner Anders Konradsen som drar seg innover mot 16-meteren. Konradsen sender avgårde et prosjektil i det lengste krysset og Vardars keeper, Filip Gacevski, er sjanseløs. Det står 2-0 på Lerkendal og hjemmelaget spiller meget bra.

Etter en bedre periode fra bortelaget blir det litt kløning med ballen rundt Vardars 16-meter. Det ender opp med at Bendtner får ballen og viser frem at han kan gjøre kunst med en fotball. Han tar en nydelig hælflikk, som ingen forventer, til en helt umarkert Vegar Hedenstad. Backen gjør ingen feil alene mot keeper og stillingen blir 3-0.

Det er tydelig at spenningen faller ut av kampen og nivået på oppgjøret faller tilsvarende. Ikke noe spennende som skjer utenom noen bytter for begge lag, helt frem til Birger Meling mister hodet i det 90. minuttet. Han sentrer rett til Vardars høyreving som sender den videre til spissen. Ballen havner hos Juan Felipe som viser stor ro i det han chipper ballen nydelig over en feilplassert Andre Hansen.

Det ender 3-1 på Lerkendal i en kamp hvor Rosenborg dominerte. Hjemmelaget har veldig god kontroll i stort sett hele kampen, men avslutter mentalt før dommeren har blåst i fløyten og mister derfor muligheten til å holde nullen på hjemmebane.

 

Lagoppstilling RBK:

Hansen (5)
Hedenstad (6) – Reginiussen (5) – Skjelvik (5) – Meling (6)

Jensen (6) – Lundemo (5) – Kondradsen (6)

De Lanlay (4) – Bendtner (7) – Adegbenro (6)

BB: Nicklas Bendtner
Dansken sikrer seg å bli banens beste ved å levere to målpoeng. Han viser også stor spillforståelse ved en rekke tilfeller og spiller en meget god kamp. Den tidligere Arsenalspilleren begynner virkelig å finne storformen og har levert i en rekke kamper på rad.

Verdt å merke seg:
Vardar Skopje har en stor mangel på defensiv struktur. Straks balltempoet blir relativt høyt faller det makedonske topplaget defensive struktur sammen, noe som fører til at de slipper inn tre mål i denne kampen og slapp inn fem mål i deres forrige kamp i Europa. Får de ikke orden på dette til returoppgjøret er det virkelig store muligheter for nye tre poeng for RBK i returen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

@VebSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar