Vi ser tilbake på gameweek 7 av Premier League. Presset øker på Koeman i Everton, Lukaku og Kane fortsetter å levere varene, mens Fellaini stjeler overskriftene med to scoringer og flest poeng.

Fotballsonen ser tilbake på forrige Premier League-runde med argusøyne, og gir leserne et innblikk i hva man kan hente ut av statistikker og interessante fakta. Nå venter en landslagspause, og det vil lønne seg å ha is i magen frem til denne er over før man setter seg ned og ser på hvilke overganger man skal foreta seg.

Flest poeng:

Fellaini(Manchester United) – 16

Davies(Tottenham) – 16

Monreal(Arsenal) – 15

Rundens overraskelse:

Burnley sto imot et sløsende Everton-lag og halte i land en overraskende, men sterk 1-0-seier på Goodison Park. Dette er Burnleys åttende poeng på bortebane denne sesongen, som er mer enn hva de sanket inn gjennom hele forrige sesong. Statistikken blir enda mer imponerende når man legger til at Sean Dyche og co har møtt både Chelsea, Tottenham, Liverpool og nevnte Everton på fremmed gress denne sesongen.

Rundens skuffelse:

Chelsea gikk på et sviende tap på hjemmebane mot Manchester City. Og om ikke det var nok, var også gjestene overlegne. Citys 17 skudd totalt, hvorav seks på mål gjør Chelseas fire skudd og to av de på mål til et skuffende skue. Trolig en kamp London-klubben har lyst til å riste av seg så fort som mulig.

Chelsea sviktet, og i tillegg er Morata skadet (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Prisøkning (Utvalgte):

Ben Davies – 5.8 → 5.9

Nacho Monreal – 5.4 → 5.5

John Stones – 5.5 → 5.6

Aaron Ramsey – 7.0 → 7.1

David Silva – 8.4 → 8.5

Romelu Lukaku – 11.7 → 11.8

Prisnedgang (Utvalgte):

Sergio Agüero – 11.6 → 11.5

Gylfi Sigurdsson – 8.3 → 8.2

Alvaro Morata 10.4 → 10.3

Utvalgte stats:

– Southamptons startellever fordeler nøkkelpasninger jevnt over hele troppen, men sliter litt med å ha den spilleren som utpreger seg. Boufal spiller en drøy halvtime av kampen mot Stoke (1-2-tap), og har flere nøkkelpasninger (4) enn noen annen spiller i laget.

– Ni av Swanseas elleve spillere som startet kampen mot West Ham (0-1-tap) hadde ikke en eneste nøkkelpasning. Sanches hadde flest med to, mens Tom Carroll hadde én.

– Alexis Sanchez og Kevin de Bruyne hadde flest nøkkelpasninger (6), mens førstnevnte hadde flest skudd (8) denne runden. Skal nevnes at Sanchez og Arsenal hadde noe enklere motstand (Brighton), enn de Bruyne og City (Chelsea). Nærmest Sanchez på skuddforsøk-fronten finner vi Watfords Richarlison, som kunne skilte med syv mot West Brom.

– Coutinho fortsetter å levere imponerende tall. Følger opp GW6’s fem skudd og fem nøkkelpasninger, med fem skudd og fire nøkkelpasninger denne runden.

Lærdom fra helga:

– Chelsea sviktet på hjemmebane mot City. Nå er Morata ute med skade over lengre tid. Hva vil Conte gjøre for å heve laget foran de kommende rundene?

– Jesus har vært et kontinuerlig usikkerhetsmoment, med tanke på spilletid. Må Pep Guardialo nå for alvor kaste ham til ulvene med Agüero ute med skade, eller vil han finne på kreative løsninger for å fortsatt bruke sitt spisstalent forsiktig?

– Coutinho ser ut til å bygge videre på sin gode start. Koster stadig 8.9

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Daniel Granberg

Det startet med et fotballkort av Fredrik Ljungberg i 2001. Over et tiår har passert siden, og det har blitt mye fotball på denne karen.

Legg igjen en kommentar