Nå begynner det virkelig å tilspisse seg i Eliteserien med kun fem serierunder igjen. Mens Rosenborg ser ut til å ha en hånd på pokalen, skiller det kun fire poeng fra femtende til tiendeplassen i bunnen. 

Keeper:

Adam Larsen Kwarasey– 5,0 – Vålerenga (Haguesund, H og Aalesund, H)
Vålerenga har kun holdt nullen èn gang siden Kwarasey kom til klubben. Men denne runden har Oslos stolthet to kamper hjemme på Intility Arena mot lag som det i utgangspunktet skal være mulig å holde nullen mot og vi gir Kwarasey muligheten.

Forsvar:

Alexander Stølås – 6,0 – Haugesund (Vålerenga, B og Sandefjord, H)

Haugesund er ett av laget som har sluppet inn færrest mål hittil denne sesongen med kun 24 baklengs. Sammenlignet med fjorårssesongen har Stølås levert få målpoeng, men med to kamper denne runden tror Fotballsonen at blir muligheter for både smultringer og målpoeng for for 28-åringen.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,9 – Rosenborg (Tromsø, B)
Høyrebacken som slet innledningsvis i sesongen begynner å spille seg varm i RBK-trøya og spiller fast på et RBK-lag som ofte holder nullen. Borte mot Tromsø er ingen lett kamp, men vi tror det blir målfattig hvor det er muligheter for clean sheet for trønderne og seks poeng til Hedenstad som også tar dødballer.

Ivar Skjerve – 5,2 – Haugesund (Vålerenga, B og Sandefjord, H)
Samme argumentasjon som Stølås med to kamper denne runden, hvor de møter to lag som nesten ikke scorer mål.

Alexander Megalvis – 4,6 – Lillestrøm (Sogndal, H)
Spiller som spiller ut av posisjon er alltid interessant sett med Fantasy-øyne, og Megalvis er ving i Lillestrøm. Kom rekordtidlig tilbake fra skade og har ikke levert på samme nivå som før skaden. Hjemme mot Sogndal kan det imidlertid løsne, og LSK trenger en Megalvis i form for å kjempe over streken.

Midtbane:

Fredrik Haugen – 10,0 – Brann (Molde, B)
Har levert 31 poeng de siste fem rundene med to mål og en målgivende. Ofte involvert med sin presise høyrefot som gir bonuspoeng, noe som bli avgjørende borte mot Molde.

Samuel Adegbenro – 7,6 – Viking (Lillestrøm, H)
Sonet karantene forrige runde, men er mest sannsynlig tilbake lørdag mot Tromsø. Spiller med ekstremferdigheter som kan skape farligheter nærmest på egenhånd om Tromsø er vanskelig å bryte ned.

Bassel Jradi  – 7,3 – Strømsgodset (Odd, H)

Eliteserien høstspiller som virkelig har stått fram. Scoret i de to siste serierundene og hjemme mot Odd kan scoringsformen fortsette. Har blitt svært viktig for Godset og involvert i det miste av spillet til Skulleruds menn.

Torgil Gjersten  – 4,6 – Strømsgodset (Viking, H)
Møter en Viking-lag som virker fortapt og har fem strake tap. Gjertsen har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra OBOS i sommer. Har scoret fire mål på totalt seks kamper og det er ingen grunn til at formen skal duppe mot Viking hjemme på Kristiansund Stadion hvor KBK er gode.

Angrep:

Björn Bergmann Sigurdarson – 10,2 –Molde (Brann, H)
Moldes angriper scorer i over halvparten av kampene, og har tretten nettkjenninger hittil. Hjemme mot Brann i en kamp som blir avgjørende om medaljene kan Islendingen fort havne på scoringslisten.

Nicklas Bendtner– 12,7 – Rosenborg (Tromsø, B)
Startet sin første landskamp på over to år i landslagspausen og har funnet scoringsformen. Åtte mål på de siste syv Eliteserie-kampene taler vel sitt. Nå klarer man seg ikke uten dansken i troppen for å henge med i Fantasy.

 

Benken: Sean McDermott (Kristiansund), Jeppe Moe (Stabæk), Mathias Gjerstrøm (Strømsgodset) og Patrick Mortensen (Sarpsborg 08)

Rundens kaptein:
Nicklas Bendtner (12,7) – Borte mot Tromsø som tidvis har slitt defensivt vil nok Bendtner komme til muligheter. Hvis han er så effektiv og rå som han har vært de siste kampene vil også scoringen komme og vi gir tillit den Rosenborg-spissen.

Rundens billigspiller:
Torgil Gjertsen (4,6) – Om Gjertsen har beholdt formen gjennom landslagspausen vil Viking få det tøft med å hanskes den tidligere Ranheim-spilleren som scoret to i forrige runde mot Brann.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Torgil Gjersten (1,7%) – Med en eierandel på kun 1,7 % er Gjertsen et godt alternativ til rundens differensial. Leverte 15 poeng borte mot Brann i forrige runde, og møter Viking hjemme denne runden.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Milan Jevtovic (18,4%) – Virker til å varme benken og etter at Samuel Adegbenro ser luften ut til å gått ut av ballongen. Yann Erik de Lanley er ute med skade, men Pål André Helland er tilbake. Det betyr nok at Adegbenro og Helland blir foretrukket foran Jevtovic som blir henvist til benken.

NB! Fristen for å endre på laget er allerede torsdag!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar