Etter det som må ha vært tidenes lengste landslagspause, så er det endelig klart for Premier League igjen. Starter friskt med et skikkelig rivaloppgjør, Liverpool – Manchester United. Chelsea møter Premier Leagues verste lag, mens Arsenal møter et Watford som slapp inn seks sist de spilte hjemmekamp. Resten av topp seks har fine hjemmekamper; Manchester City møter Stoke, Tottenham har “hjemmekamp” mot Bournemouth, mens Burnley møter West Ham.

Mange aktiverte nok wildcard pga skadene på Morata og Agüero. Og mange håpet nok på store verdiøkninger i landslagspausen. Kane og Jesus har økt med 0.2 naturlig nok, men det ville skjedd selv med en uke pause. Morata og Agüero kun droppet 0.1, selv hadde jeg faktisk trodd at de fort kunne synke 0.3, men det er tydelig at mange er på wildcard. De fleste vet det kanskje, men overganger på wildcard teller ikke mot prisendringer. Uansett et fint tidspunkt for wildcard, hvis en sitter uten Kane og har fått noen skader i tillegg. Det vi kan konkludere med på fredag den 13. er at alt som blir sagt angående skader, må taes med en solid klype salt. Agüero er potensielt tilbake allerede på lørdag, og Morata er muligens tilbake til neste helg. Kudos til de som beholdt disse gutta over landslagspausen. I beste/verste fall starter Agüero, mens Jesus blir hvilt pga jetlag.

Skal prøve å sette opp en ellever, men etter den solide runden forrige helg, er fallhøyden stor. Ingen store overraskelser her, men fikk hodebry etter at Agüero dukket opp på trening her om dagen. Fotballsonens Fantasy-team har uansett kokt i hop en ellever som bør kunne gi en solid poengsum i runde åtte.

 

Keeper:

Lukasz Fabianski – 4.6 – Swansea (Huddersfield, H) Swansea hjemme mot et tannløst Huddersfield uten Mounié, her lukter det smultring. Fabianski har sluppet inn i alle hjemmekampene, men her har jeg troen på at Paul Clements gutter holder stand. Generelt sett bra ut defensivt, bortsett fra siste 20 minuttene mot Manchester United der de endte med fire i sekken totalt. Hvis vi ser bort i fra kampen mot Man Utd, så har de altså bare sluppet inn fire mål.

 

Forsvar:

Cédric – 5.0 – Southampton (Newcastle, H)

Holdt nullen i tre av syv kamper, slitt litt hjemme. Trenden er uansett at de holder nullen mot lag med tydelig fokus på defensiv trygghet og mot et Newcastle som sikkert er ok fornøyd med ett poeng så tror jeg dette kan bli en ny clean sheet. Holdt nullen mot defensive Swansea, Huddersfield og Crystal Palace, men sluppet inn mot offensive Stoke(!), Watford(!) og Man Utd. Setter Newcastle i bås med de defensiv orienterte lagene. Kanskje litt tynn den der, men Cédric er mye med fremover. Kun tre assist i fjor, men hvis Austin kommer inn på topp så er det i hvert fall noen å sikte på inne i boksen. Har ti goal attempts, samme som Ben Davies.

Héctor Bellerin – 5.9 – Arsenal  (Watford, b)

Med Mustafi og Koscielny ute, vil nok clean sheet-potensialet gå ned. Kolasinac tvilsom og Monreal tilbake som midtstopper så er det for meg klart at Bellerin er det beste defensive valget fra Arsenal. Bra mot Chelsea, assist forrige runde og fire rene bur på rad. Hanker også inn noe bonus innimellom. Mot et Watford som har sluppet inn ni mål på tre hjemmekamper, så tror jeg at Bellerin fort kan få målpoeng igjen. Selv med mye skader i forsvar tror jeg at Arsenal holder nullen.

Ben Davies – 5.9 – Tottenham (Bournemouth, H)

Hva skal man si her? To mål, tre målgivende, tre rene bur. Han er det nærmeste du kommer must-have, helt unødvendig å tenke på at Danny Rose er tilbake i trening, Davies er bankers! Den forsvarsspilleren som er desidert mest involvert framover.

Harry Maguire – 5.1 – Leicester (West Brom, H)

Leicester har kommet seg ut av det råtne kampprogrammet med æren i behold. Maguire allerede notert seg for en scoring og to assist. Målpoeng til tross, så er det clean sheet jeg forventer her. Det er alltid fokuset mitt når det velges defensive spillere, men skader ikke med en spiller som er en trussel fremover i tillegg. WBA sliter veldig fremover, og det vil de også gjøre her.

 

Midtbane:

Eden Hazard – 10.5 – Chelsea (Crystal Palace, b)

Denne er kanskje litt kontroversiell, dropper Salah, Mkhitaryan, Coutinho, etc, for en spiller som ikke har spilt 90 minutter enda denne sesongen. Her handler det mye om gamle meritter og det å kaste seg på før det eksploderer. Denne er veldig hunchbasert, men ligger du litt bak, så vil jeg si at dette er den spilleren som kan snu det for deg. Har også glimrende kamper fremover. God for Belgia i landslagspausen, og mot et vaklende Palace kan dette være den runden Hazard virkelig slår ut i full blomst.

STJERNE: Eden Hazard er tilbake fra skade, vil det løsne mot fortapte Palace? (Foto: Richard Heathcote/Getty Images)

Raheem Sterling – 8.0 – Manchester City (Stoke, H)

Før Agüero dukket opp på trening var Sterling 100% bankers på dette laget. I utgangspunktet tenkte jeg at Sterling fort kunne ende opp som falsk nier, pga Jesus sin jetlag og Agüero sin skade. Nå tror jeg det blir 433 med Sane, Jesus og Sterling der fremme. Sterling har scoret fem på kun fire startede kamper. Så det at Sterling er billigere og har større målpotensial enn David Silva og Kevin De Bruyne, gjør at valget faller på han denne runden.

Aaron Ramsey – 7.1 – Arsenal (Watford, b)

Vi venter vel alle fortsatt på at Ramsey skal levere som i 13/14-sesongen. Med 15 målforsøk derav ti er fra inne i boksen er det noe som tyder på at de dype løpene begynner å sitte. Har også kommet til fire store sjanser, forventer at det løsner for Ramsey denne runden.

 

Angrep:

Gabriel Jesus – 10.6 – Manchester City (Stoke, H)

Naturlig erstatter for Morata/Agüero før det kom nyheter om at begge kan være klar i løpet av en uke eller to. Det er en liten frykt for at han kan blir rotert pga lang hjemreise, spilte også samtlige minutter for Brasil. Uansett troen på at han leder angrepet på lørdag. Har en tendens til å bli byttet tidlig, men har uansett levert fire mål og en assist. Hadde det ikke vært for Agüero og den lange hjemreisen, ville jeg satt Jesus som kaptein denne runden. Har kommet til syv store sjanser, samme som Kane men med nesten 200 minutter mindre tid på banen.

Harry Kane – 12.8 – Tottenham– (Bournemouth, H)

Gnistrende form, både for klubb og landslag. Nå er det tid for å levere på Wembley også for Tottenham. Rundens kaptein!

MÅNEDENS SPILLER: Harry Kane scorte på Wembley for England forrige uke, til helgen får han muligheten til å gjøre det samme for Tottenham (Foto: Alex Morton/Getty Images for Premier League)

Jamie Vardy – 8.6 – Leicester (West Brom, H)

Glem den begredelige kampen mot Bournemouth, Vardy var halvskadet, og har nå fått to uker hvile. WBA skal få kjørt seg, selv med lite bakrom tror jeg Vardy kan herje med det treige WBA-forsvaret. Selv om han er ufattelig dårlig til å ta straffer tror jeg han fortsatt får ta de. Scoret i tre på rad før den begredelige kampen sist. Kommet til fem store sjanser og satt fire av de.

 

Rundens kaptein:

Harry Kane (12.8) – Siste to rundene har endt med fire mål og 26 poeng totalt. Har også vært helt avgjørende for England i landslagspausen, med to matchvinnerscoringer.  Tottenham har slitt med å score hjemme, kun tre mål har det blitt i Premier League, og står fortsatt uten seier på de tre hjemmekampene. Kane og Eriksen har vist gnistrende form, så regner med at Tottenham tar sin første hjemmeseier mot et Bournemouth som har sluppet inn i 6 av 7 kamper denne sesongen.

Rundens billigspiller:

Ben Mee (4.5) – Ikke lett å finne billigspiller denne runden, men har troen på Burnley hjemme mot West Ham. Burnley har imponert defensivt selv uten Heaton og Keane. Mee og Tarkowski har levert meget solid. Burnley kan fort holde nullen her, valget fallt på Mee grunnet større sjanse for målpoeng. Han har kommet til tre store sjanser til nå denne sesongen. Mest av samtlige forsvarsspillere.

 

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):

Eden Hazard (4,1%) – Har vist fin form i landslagspausen, kan fort få sine første målpoeng for sesongen mot et Crystal Palace i krisestemning.

 

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Ahmed Hegazy (25,7%) – Helgens motstander, Leicester, har ikke tatt all verdens med poeng, men har møtt Arsenal, Manchester United, Chelsea og Liverpool. De har også sett bra ut hjemme. WBA vil nok prøve å mure igjen, men Leicester har sett bra ut på hjemmebane. Leicester var skremmende svak mot Bournemouth, men er nok ute etter å revansjere seg. Vardy bommet på straffe mot Liverpool, og var svak sist kamp. Har slitt med skade, men er 100% sies det til denne kampen. Treige Hegazy vil få kjørt seg.

 

Lykke til! Send gjerne inn dine tanker rundt runden til @FantasyPLNorge på Twitter.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar