Vi ser tilbake på gameweek 8 av Premier League. Manchester City fortsetter å levere varene, Crystal Palace vant en fotballkamp og Mourinho fikk det han ville på Anfield.

Fotballsonen ser tilbake på forrige Premier League-runde med argusøyne, og gir leserne et innblikk i hva man kan hente ut av statistikker og interessante fakta. Denne uken bør man ha litt is i magen med byttene fra topplagene ettersom det er Champions League-runde i midtuken.

Flest poeng:

Sterling (Manchester City) – 15

Gabriel Jesus (Manchester City) – 13

Tammy Abraham (Swansea) – 13

Rundens overraskelse:

Crystal Palace har hatt tidenes svakeste Premier League-start, og var ventet å gå på sitt åttende strake tap når Chelsea kom på besøk. Slik gikk det ikke! Wilfried Zaha var tilbake for hjemmelaget, og ledet an i rundens klart mest overraskende seier. Etter nederlaget mot City sist var de fleste overbevist om at Contes menn ville vende tilbake til seierssporet her, men fotballen er rund.

Rundens skuffelse:

Topplagene leverte ikke varene denne runden. Mourinho stengte av Klopps offensiv og det virket som om begge lag var fornøyd med poengdeling på Anfield. Ellers gikk både Arsenal og Chelsea på svært overraskende tap, mens Tottenham var svakere enn forventet i oppgjøret mot Bournemouth, til tross for at de vant. Det virker nesten som om det eneste laget man virkelig kan stole på for øyeblikket er Manchester City, samt at United tross alt er ubeseiret så langt.

Prisøkning (Utvalgte):

Raheem Sterling – 8.0 → 8.1 (Har økt)

Gabriel Jesus – 10.6 → 10.7 (Har økt)

Davis Silva – 8.5 → 8.6

Leroy Sane – 8.4 → 8.5

Phil Jones – 5.2 → 5.3

(Det ser ut til at mange venter med byttene til etter midtukekampene, så her bør man følge med på eventuelle prisendringer etter Europa-kampene er unnagjort)

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Henrikh Mkhitaryan – 8.5 → 8.4 (Har falt)

Alvaro Morata 10.3 → 10.2 (Har falt, kan falle igjen)

Danny Rose – 6.4 → 6.3

Mohamed Salah – 9.2 → 9.1

 

 

Utvalgte stats:

– Seks av de åtte som byttes inn mest er Manchester City-spillere. Det er ikke så rart etter 7-2-seieren mot Stoke, hvor City hadde hele 11 avslutninger på mål.

– Harry Kane er den spilleren i Premier League som skyter mest, og også denne runden var han den som kom til avslutning flest ganger. Mot Bournemouth var dog ikke avslutningene spesielt imponerende, selv om den vanligvis så giftige spissen fikk noen enorme muligheter. Samme mann har forøvrig hele fem avslutninger i stengene denne sesongen, tre mer enn noen annen i ligaen.

– Richarlison fortsetter å være et stort uromoment. Mot Arsenal var han ikke på sitt aller best, men skaffet likevel en straffe. De underliggende statistikkene har vært forholdsvis svake mot topplagene, og borte mot Chelsea er kanskje ikke kampen å sette ham inn til.

– Roberto Firmino slo flest nøkkelpasninger med fem den foregående runden, uten at hans lagkamerater maktet å omsette det spissen skapte i scoringer.

 

Lærdom fra helga:

– Man må ha offensive City-spillere. Det er en viss rotasjonsfare, men man kommer ikke utenom å måtte velge blant dem. Om din mann ikke starter er det heller ikke krise, da City scorer så mye mål at en innbytter fort kan ta tosifret antall poeng. Silva og De Bruyne virker å være bankers, mens Agüero spiller såfremt han er skadefri. Da gjenstår Sane, Sterling og Jesus på de to resterende plassene, og her er det nesten slik at man må ha to nå.

– Chelsea virker å være veldig avhengige av Alvaro Morata. Uten spanjolen har de mørkeblå slitt med å score mål, og selv om Hazard så livlig ut i landslagspausen imponerte han ingen i helgen. Hvem skal score målene for Chelsea om Morata ikke er tilbake til helgen?

– Huddersfield virker å ha rast fra seg litt med en god start på sesongen, og på de to siste har de knapt skapt sjanser og står med 0-6 i målforskjell. I de to kommende kampene venter Manchester United og Liverpool. Her er det bare å kaste alle mann over bord.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar