En studie av Det tyske fotballforbundet (DFB) viser at det å arrangere aldersbestemte mesterskap kan øke omdømmet til fotballforbund og øke fotballinteressen blant befolkningen. 

Studien som ble gjennomført av accadis University Bad Homburg i Tyskland på vegne av DFB i forbindelse med U19-mesterskapet i Baden-Wütterberg i fjor sommer ga oppsiktsvekkende resultater.

– Studien viser at det å arrangere et aldersbestemt mesterskap har en positiv innvirkning for omdømmet for hele forbundet. Dette er en hyggelig oppdagelse, ettersom man investerer i arrangementet, sa turneringsleder Dr Kyung-Yiub Lee til UEFAs nettsider som omtalte studien.

Øker omdømmet med 15 %

Bakgrunnen for studien var nettopp å undersøke om det å arrangere aldersbestemte mesterskap – som ikke gir noen form for økonomisk fortjeneste – heller kunne gir avkastning i form av å øke omdømmet til fotballforbundet.

Og resultatet fra Tyskland viser nettopp at jo mer man investerer i aldersbestemte mesterskap, desto større er sjansen for å øke fotballforbundets omdømme.

Forskerne slo fast at det å arrangere slike mesterskap kunne øke omdømmet til fotballforbund med 15%. I tillegg kunne det bidra slik at flere kunne fange interesse for sporten og dermed øke fotballinteressen blant befolkningen.

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar