Mange klødde seg nok i hodet etter sist helgs kamper. Forventa kapteinsvalg som Hazard, Kane, Lukaku leverte ikke varene, og om man ikke hadde minst 1 offensiv fra Manchester City fikk man smake det! En helg der vi sitter igjen med mange spørsmål istedenfor svar gjør det til stadig vanskeligere å sette opp et lag som skal sikre store poengsummer. Men vi får gjøre et forsøk!

 

Keeper:

Rob Elliot – 4.1 – Newcastle (Crystal Palace, H)

Det ble litt vel kaotisk for Newcastle I sist kamp, og vi vil tro at Benitez er interessert i å igjen stenge buret mot hjemmebane. Crystal Palace med en frisk Zaha kan fort komme til flere sjanser, men vi velger å tro at Newcastle og Elliot skal klare å holde unna.

 

Forsvar:

Cédric – 5.0 – Southampton (WBA, H)

Southampton skuffet mange med å slippe inn to mål forrige helg mot Newcastle. Igjen viser de at de foreløpig klarer å stenge igjen i større grad på bortebane. Vi tror dette er en kamp hvor WBA ikke kommer til å eksplodere med festfotball fremover, og da kan det fort bli en CS på vår mann. Er i tillegg mye med fremover og har som alltid mange gode innvolveringer offensivt som fort kan resultere i en saftig poengsum om han leverer.

David Luiz – 5.9 – Chelsea (Watford, H)

Chelsea forsvarspillere er populære, og etter et tap mot et lag som Crystal Palace bør de fortsette å være populære. Conte var ikke blid etter kampen, og vi vil tro at han har et sterkt ønske om å holde nullen på hjemmebane, uansett om det er formsterke Watford som står på motsatt side. David Luiz har mange innvovleringer offensivt og leverer som regel bra med bonuspoeng om de klarer det, og er jo en stund siden sist han satte et frispark i kassa nå? Er vel på tide det!

Ben Davies – 5.9 – Tottenham (Liverpool, H)

Til manges frustrasjon syk sist helg. Bør være tilbake i lagoppstillingen til helga, og da er Ben en mann som skal være på banen fra start. Poengene han har sanket til nå taler vel sitt? Liverpool er et vanskelig lag å møte, men Tottenham er et lag som kan stenge igjen. Om ikke er det store muligheter for at vår mann leverer målpoeng, og statistikken hans viser at det er ingen andre i ligaen som bør ha like gode forutsetninger for akkurat det.

Phil Jones – 5.3 – Manchester United (Huddersfield, B)

Jose Mourinhos menn har kun sluppet inn mål i en kamp denne sesongen, og ser rett og slett svært solide ut bakover. Vi tror ikke at Huddersfield skal klare å sette ballen i mål, og da blir det fort en ny CS på Jones. Har også levert gode bonuspoeng om ikke United vinner 4-0, så vi stoler på at den Jones fortsetter å være en billig gullgruve.

 

Midtbane:

Eden Hazard – 10.6 – Chelsea (Watford, H)

Hazard skuffet mange som gamblet med han sist helg. Det var ikke mange som så den komme etter storspillet hans i landslagspausen. Han må da være svært så lysten på å rette opp dette inntrykket. Morata er fort tilbake også, og vi velger å tro at dette vil gjøre at hele Chelsea kommer til å løfte seg. Alle vet hvor god Hazard kan være på sitt beste, så vi krysser her fingrene for at han revansjerer seg her.

Raheem Sterling – 8.1 – Manchester City (Burnley, H)

For en poengfangst på Sterling denne sesongen, som var litt «glemt» i starten. Spiller så å si fast, og kommer sammen med hele Manchester City til veldig mange muligheter. Skåret 7 mål sist helg, og fortsetter på hjemmebane hvor de har sprudlet. Burnley kan stenge igjen, men om City skårer et tidlig mål kan dette fort bli en målfest igjen!

Kevin De Bruyne – 10.0 – Manchester City (Burnley, H)

Når KDB presterer slikt han har gjort de siste kampene er det en nytelse å se på. Har en pasningsfot fra en annen verden, og virker nå som han har funnet seg litt mer til rette i den noe dypere rollen han har fått i City. Hele laget sprudler for tiden, og KDB er nøkkelen som skal servere de sultne offensive spillerne til City med strøkne innlegg de bare kan spasere inn i mål.

 

Angrep:

Gabriel Jesus – 10.6 – Manchester City (Burnley, H)

Gabriel Jesus leverte virkelig varene sist helg med to mål, og leverer målpoeng i hver kamp han tar på seg den lyseblå drakten. Ikke alltid den mest dominerende spilleren på banen, men en enorm innsats og evne til å være på de rette stedene gjør at han garantert kommer til flere sjanser om City fortsetter med storspillet. Kan plutselig være benket etter litt heftig kampprogram de siste to ukene, men vi tror Pep er for glad i gutten til å benke han når han sprudler slik han gjør.

Harry Kane – 12.8 – Tottenham– (Liverpool, H)

NÅ må Sir Kane levere varene på Wembley. Er bare usaklig at han ikke skårer mål med de sjansene han kommer til, og mot det ustabile forsvaret til Liverpool vil han nok komme til flere muligheter. Tottenham roses opp i skyene etter Real Madrid kampen, og vi tror dette er til inspirasjon både for Tottenham og for vårmann.

Tammy Abraham – 5.7 – Swansea (Leicester H)

Billig og i form, hva annet kan man ønske? Swansea fremsto på en bedre måte sist helg med flere sjanser. Abraham er mannen som virker som den som skal avslutte angrepene, og det gjør han jo veldig bra. Leicester har også akkurat sparket sin manager, så det er grunn til å tro at det er litt kaos der til helga.

 

 

Rundens kaptein:

Raheem Sterling (8.1) – Leverer som skrevet over varene for tiden. Og ikke nok med dette, for når han leverer varene som han gjør for tiden har ha kommet til svært mange muligheter for målpoeng. Er en liten sjanse ettersom det er såpass mange i laget som kan få poeng, men vi velger å gå for at formen til engelskmannen skal gjøre at han fortsetter å flyte på medgangsbølgen sin. Ble også byttet ut tidlig mot Napoli, og det hemmer ikke akkurat sjansene for mye spilletid.

Rundens billigspiller:

Tammy Abraham(5.7) – Som vi skrev lengre oppe er han i form. Han leverer mer målpoeng enn flere spisser som er dyrere, og virker som et godt alternativ som tredjespiss. Kan fort skåre mål til helga, og gjør han det er det lite som er deiligere enn en såpass billig spiss som leverer varene.

 

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):

Eden Hazard (4,1%) – Prøver igjen denne uka. Slo ikke til som rundens differensial sist uke. Vi har fortsatt tro på den belgiske magikeren, og satser på at han sammen med Morata kan skape et fruktbart samarbeid som resulterer i målpoeng for Eden.

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Mohammed Salah (32,1%) – Undertegnede velger å prøve seg på en (kanskje litt for) ballsy donk til denne runden. Salah har vært garantist for poeng, men jeg tror han kan få det vanskelig mot Tottenham sin solide struktur. Kan fort vise seg å være en helbom, men vil tro han kommer til å bli veldig godt passet på av et Tottenham som ser veldig bra ut bakover på banen.

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar