NordicBet-bloggen har bedt fotballanalytikerne i Twelve sørge for at vi kommer til bunns i om Joshua Kings 16 Premier League-mål i fjor skyltes flaks, slik det er hevdet.

«For å si det brutalt: Han har hatt flaks. Og vi liker ikke flaks. Vi liker at ting er rasjonelle og logiske. Og i fotball er det mye flaks og uflaks».

Ordene tilfaller den norske fotball-legenden, Erik Thorstvedt. Like før seriestarten mente TV2s Premier League-eksperten at dette var grunnen til at Joshua King ikke ble hentet til en storklubb fra Bournemouth i sommer.

Uttalelsen fikk mye oppmerksomhet i Norge og fikk King til å ta til motmæle.

«Alle kan ha sine meninger. Jeg har folk som har sagt imot meg gjennom hele karrieren. Jeg har bevist at de tok feil, spesielt i fjorårets sesong. Samtidig tok jeg det litt personlig at han stemplet det som flaks. De som kjenner meg vet hvor hardt jeg har jobbet. Det vet om alle skadene jeg har hatt, og nedturene ved å sitte på benken. Hadde det vært en som ikke hadde mentaliteten min, hadde han gitt opp og dratt tilbake til Norge. Men jeg har bitt tennene sammen og jobbet hardt. Endelig får jeg uttelling», sa King til Dagbladet.

«Så kommer det en ekspert, som de kaller ham, fra TV 2, og sier det som var brutalt frekt», mente den norske landslagsspilleren.

 

 

SCORER JOSHUA KING I NESTE KAMP? SJEKK PREMIER LEAGUE-ODDS HOS NORDICBET

 

HER ER DEN STATISTISKE «FASIT»

Med Erik Thorstvedts påstand som grunnlag har NordicBet-bloggen bedt vårt analyseteam i Twelve se på saken fra et statistisk syn. Hvordan kunne Joshua King ende opp med 16 mål i fjorårets Premier League-sesong?

King var en essensiell del av Bournemouths tabellposisjon på øvre halvdel. Som du kan se nedenfor, var nordmannen Bournemouths fremste bidragsyter, hovedsaklig på grunn av skudd- og målproduksjon.

 

 

Ser man nøyere inn på data som er blitt servert, kan vi langt på vei gi Erik Thorstvedt rett i sin påstand. Selv om King endte med imponerende 16 scoringer, lå hans expected goals for sesongen på 9.49 ut i fra sjanser. Mange vil regne at tre mål fra utenfor 16-meteren handler om ferdighet, men det er uvanlig selv for de beste spissene å ha en så stor treffprosent fra distanse. Legger man til to mål fra skrå vinkel, ser man typiske situasjoner de beste Premier League-keeperne bør ta. Til sist kom to av hans mål fra straffemerket.

Denne sesongen har Kings målfarlighet sunket, men det er primært på grunn av at han har fått svært få gode muligheter.

 

 

//Emri Dolev

Emri Dolev jobber med fotballdata-analyse for Twelve.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar