Vi ser tilbake på Gameweek 9, og en interessant runde for Fantasy-managere. City og Tottenham kjører på, United og Liverpool skuffer og Chelsea er tilbake på vinnersporet.

Fotballsonen ser tilbake på den niende runden, og henter fram de viktigste punktene for Fantasy-managere. Med tanke på ligacup-runden som blir spilt tirsdag og onsdag kan det være lurt å avvente byttene til de er over. I tillegg er det alltid noen skadesituasjoner som bør følges med på i løpet av uken.

Flest poeng:

Harry Kane (Tottenham) – 16

Nicolás Otamendi (Man City) – 15

Mesut Özil (Arsenal), Junior Stanislas (Bournemouth), Glenn Murray (Brighton) – 13

Rundens overraskelse:

Arsenal-offensiven. Etter «bare» 12 mål på 8 kamper slo Arsenal til med hele 5 scoringer Mot Everton. Alexis Sánchez og Mesut Özil virket å være pigge, og selv om Arsenal var favoritter mot et svakt Everton-lag stoppet de ikke før det stod 5-2 på resultattavlen. Huddersfield overrasket også stort med å ta en knallsterk seier mot Manchester United.

Rundens skuffelse:

Etter 8 kamper ubeseiret, kan det trygt sies at Manchester United var rundens skuffelse. Ikke bare det at det ble tap, men det var også vel fortjent. Mkhitaryan, som har hatt en dårlig periode ble belønnet med plass på benken fra start, i tillegg til at Phil Jones måtte forlate banen med skade. Lukaku assisterte Rashfords scoring som gjorde at de ble de eneste som leverte helt greit på Fantasy. Med to tøffe kamper mot Tottenham (H) og Chelsea (B) finnes det nok bedre alternativer enn for eksempel Mkhitaryan og Jones.

Prisøkning (utvalgte):

Maya Yoshida – 5.0 -> 5.1 (Har økt)

Leroy Sané – 8.5 -> 8.6 (Har økt)

Nicolás Otamendi – 5.8 -> 5.9

Sergio Aguero – 11.6 -> 11.7

Richarlison – 6.3 -> 6.4

Harry Kane – 12.7 -> 12.8

Prisnedgang (utvalgte):

Thibaut Courtouis – 5.5 -> 5.4 (Har falt)

Romelu Lukaku – 11.7 -> 11.6

Henrikh Mkhitaryan – 8.3 -> 8.2

Gabriel Jesus – 10.7 -> 10.6

Ben Davies – 5.8 -> 5.7

Utvalgte stats:

  • Brighton var dødelig effektive med sine 3 mål på bare 7 avslutninger mot West Ham (16 avslutninger).
  • Morata var tilbake for Chelsea, men uten å overbevise. Fikk til bare én avslutning og mottok også et gult kort før han ble byttet ut.
  • Balbesittelse er langt fra oppskriften til seier. Selv med 22 % ballbesittelse vant Huddersfield 2-1.
  • Leroy Sané har virkelig funnet seg til rette i City; fullførte 6 driblinger, i tillegg til to nøkkelpasninger mot Burnley.
  • Harry Kane fortsetter å skyte – 7 skudd i kampen mot Liverpool.

Lærdom fra helga:

  • Manchester United sliter uten nøkkelspillerene. Fraværene av Pogba, Fellaini og Jones ser ut til å være verre enn forventet for Mourinhos menn. At Bailly også er ute hjelper ikke.
  • Manchester City er det klart beste laget i ligaen for tiden, i alle fall i form av Fantasy-poeng.
  • Arsenal er ikke så aller verst når det klikker fremover. Alexis Sánchez, Mesut Özil og kanskje Aaron Ramsey er absolutt spillere å følge med på i de kommende rundene.
  • Harry Kane sto med 28 poeng på de tre foregående rundene før møtet med Liverpool. Fylte på med 16 poeng og han er snart selvskreven på et Fantasy-lag?
  • Glenn Murray lever! To scoringer for Brighton.
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar