Keeperlegenden har mistet plassen sin i Porto.

Etter å ha vært førstevalg så langt denne sesongen har Iker Casillas nå måtte nøye seg med å se de siste to kampene fra benken. Både midtukens Champions League-kamp mot RB Leipzig og helgens seriekamp mot Pacos de Ferreira har blitt spilt uten Casillas på banen, og den plutselige vrakingen har naturligvis skapt blest i spanske og portugisiske tabloider.

Mobilbruk og FFP-problemer

For teoriene har selvsagt vært flere. Tidlig forrige uke meldte «sikre kilder» fra Porto at Casillas var på kant med flere i Portos støtteapparat grunnet dårlige holdninger. Den portugisiske avisen O Jogo kunne melde at sisteskansens bruk av sin egen mobiltelefon på treningsanlegget ikke har falt i smak hos trenerteamet, og klubbens keepertrener skal ha konfrontert sin elev med dette – til liten nytte. Portos manager, Sergio Conceicao, skal ifølge O Jogo også ha reagert på hans manglende innsats og intensitet i selve øvelsene på treningsfeltet.

Conceicao har prøvd å avfeie desse påstandene, og uttalte tidligere denne uken at sisteskansen ikke har disiplinære problemer.

-Iker Casillas er fantastisk. Ingen tvil. Han jobber hardt og gjør alt han får beskjed om.

At holdningsproblemene har langt på vei blitt kostet under teppet setter fart på en annen teori: at Casillas må selges grunnet økonomi. Den spanske avisen El País mener nemlig å vite at portugiserne gjerne vil frigjøre økonomiske midler innen sesongslutt siden de det siste halvåret har blitt grundig undersøkt av Financial Fair Play (FFP). For med 5 millioner euro i årslønn er Casillas klubbens best betalte spiller, og å bli kvitt disse kostnadene vil etter alt å dømme gjøre at klubben ikke lenger risikerer sanksjoner fra FFP. Det er ventet at veterankeeperen kan komme til å forlate Portugal allerede i januar.

Flere MLS-klubber skal være interessert i å hente 36-åringen.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Frank Håkon Abrahamsen

Frank Håkon er fra Herøy på Sunnmøre, er 21 år og jobber til vanlig som forpleiningssjef på fiskebåten Roaldnes. Han spiller for Tjørvåg IL, og har vært en velkjent skikkelse i målet til rødtrøyene helt siden han debuterte som tidenes yngste (14 år) for klubbens A-lag. Han følger La Liga tett, og har vært Real Madrid-supporter hele livet. Du finner han på Twitter; @FHabrahamsen.

Legg igjen en kommentar