Vi ser tilbake på gameweek 10. Hva lærte vi fra denne runden? 

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Nok en landslagspause står for dør. Til ergrelse for noen. Til lettelse for andre. 

Flest poeng:
1. Kolasinac (Arsenal) – 14
2. Fernandinho (Man City) – 13
3. Sané (Man City), Fuchs (Leicester), Milner (Liverpool) – 12

Rundens overraskelse:
Leicester
Claude Puel fikk en drømmedebut som Leicester-manager. En vidunderlig kontring anført av den spennende ungutten Demarai Gray som spilte opp Riyad Mahrez før, som så mange ganger før, Jamie Vardy avsluttet angrepet. Et selvmål fastsatte sluttresultatet til 2-0. Det så solid ut det Leicester leverte og plutselig var de blå revene tilbake på FPL-radaren.

INTERESSANT IGJEN? Riyad Mahrez startet i en fremskutt midtbanerolle bak Jamie Vardy. (Foto: Getty Images)

Rundens skuffelse:
Everton

Når skal det snu for Everton? Og vil det snu? Det ble brukt enormt med penger i sommer, men likevel ligger ansvaret på Calvert-Lewin på topp. Et fast valg på topp for Everton til 5,0m på Fantasy skulle man tro var et godt valg, men nei. Det offensive virker tannløst og lite truende for motstanderne. Det er bare å styre unna de blå fra Liverpool. Trolig i lang tid fremover.

Prisøkning (Utvalgte):
I landslagspausen er det god tid til å planlegge bytter, men vil du kassere inn prisøkninger eller unngå prisnedganger, kan det være lurt å gjøre byttene tidlig. Dog er ikke priøkningene like kraftige som ved tidligere sesonger. Faren ved tidlig bytte vil være skader på dine utvalgte spillere frem til neste runde av Fantasy Premier League.

Har økt i pris:
David de Gea – 5.6 → 5.7
Leroy Sané – 8.6 → 8.7

Vil trolig øke i pris:
Tammy Abraham – 5.8 → 5.9
Phil Jones – 5.3 → 5.4
Joe Gomez – 4.5 → 4.6

Prisnedgang (Utvalgte):

Har falt i pris:
Philippe Coutinho – 9.0 → 8.9
David Silva – 8.6 → 8.5
Harry Kane – 12.7 → 12.6

Vil trolig falle i pris:
Romelu Lukaku – 11.7 → 11.6
Ryan Bertrand – 5.5 → 5.4
Asmir Begovic – 4.5 → 4.4

LITT BILLIGERE: Harry Kanes skade gjør at den giftige spissen allerede har falt med 0,1m. (Foto: Jan Kruger/Getty Images)

Underliggende stats (Utvalgte):
– 
Harry Kane har overlegent flest skudd per kamp med 6,3. Bak følger Agüero med 3,9 og Lukaku med 3,7. Mange håper engelskmannen vil starte mot Palace til helgen.

– Utvalgte pillere som står med fire gule kort og dermed ett gult kort unna suspensjon: Rudiger, Otamendi, Hayden, Puncheon, Williams.

– Burnley, Leicester og Swansea tillater flest skudd imot per kamp med henholdsvis 18,2, 16,6 og 15,6.

– Manchester City slipper til desidert færrest skudd per kamp med kun 6,3. Liverpool, Tottenham, Arsenal og Manchester United følger etter med rundt åtte-ni skudd imot per kamp.

– Mesut Özil (3,8), Kevin de Bruyne (3,0) og Cesc Fabregas (2,9) står med flest nøkkelpasninger per kamp.

LITE TILLIT: Romelu Lukaku blir solgt av mange, men skuddstatistikken er god. (Foto: Getty Images)

Lærdom fra helga:
– Burnley er meget interessante bakover i banen. Kun ni baller har funnet veien forbi Tom Heaton og Nick Pope denne sesongen. Det er færre enn hva Chelsea, Liverpool og Arsenal har sluppet inn.

– Rulleringen fortsetter hos Manchester City, men man kan likevel ikke være foruten de offensive spillerne til Pep Guardiola. Her må man tåle en benkeplass i ny og ne.

– Manchester United har holdt nullen i åtte av sine ti kamper. Med slike tall er argumentene få imot å doble opp bak fra José Mourinhos mannskap.

– Liverpool varierer i prestasjoner. Ingen ny lærdom, men en nyttig påminnelse nok engang.

– Til tross for en overraskende sterk sesong vil likevel Watford skuffe innimellom – naturlig nok. Stoke ble for sterke og «The Hornets» måtte innse at alle poengene ble med til Britannia Stadium. Kan være lurt å være litt varsom med å gi kapteinsansvaret til en av Marco Silvas menn.

Send gjerne inn dine tanker på Twitter til @FantasyPLNorge

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar