LERKENDAL STADION (Fotballsonen) (Rosenborg 1-1 FC Zenit) Drømmen om Europa-avansement så ut til å leve for Rosenborg, men på overtid dukket Aleksander Kokorin opp og sikret heller Zenit-avansement. 

Med det er også drømmen om å gå videre fra gruppespillet knust, noe også trener Kåre Ingebrigtsen erkjenner.

-Ja, det tror jeg det gjorde, sa en svært skuffet Ingebrigtsen på pressekonferansen like etter kampslutt.

Frem til overtiden hadde Rosenborg levert en kamp av svært høy klasse mot ett av verdens beste lag, og det som så så lovende ut ble heller ødelagt tre minutter på overtid i en kamp trønderne hadde initiativ og dominerte.

– Vi gjør en strålende kamp. Vi er knallgode og klart bedre enn Zenit. For guttene å sitte med ett poeng føles fryktelig tungt. men prestasjonen er strålende og det vil vi være klar over i morgen, sa Ingebrigtsen.

Upresis og tam start

Den første halvtimen var ingenting annet enn et langt gjesp hvor hverken Rosenborg eller gjestene fra Russland klarte å skape farligheter. Og det som kunne satt keeperne på prøve, rant heller ut i sanden med slurv og dårligere avleveringer, og skuddforsøkene ble aldri noe annet enn løskrutt.

De fremmøtte på Lerkendal måtte vente helt til halvtimen var passert før man kunne notere hjemmelagets første målsjanse og noe annet enn løskrutt.

Nicklas Bendtner tok ned ballen på sekstenmeteren etter innlegg fra høyre og Morten Konradsen. Dansken dro seg innover i banen og skuddforsøket på halvspretten var knallhardt, men dessverre for trønderne noen meter over stengene til Andrei Lunev i Zenit-målet.

Stor RBK-sjanse 

To minutter før pause kunne imidlertid Pål André Helland sendt Rosenborg i  ledelsen. En lang ball ble spilt mot Samuel Adegbenro i duell mot Igor Smolikov som snublet og tok med seg Adegbenro. Like bak snappet Helland opp ballen og førte ballen inn i sekstenmeteren. Ved skrått hold og omtrent ni meter kunne høyrevingen lagt ballen i lengste, men i stedet la Helland ballen tilbake mot straffemerket og Bendtner, men en Zenit-forsvarer kom først på ballen og fikk klarert.

Syv minutter etter sidebytte burde Helland satt 1-0. Bendtner fikk med seg ett hardt innlegg fra høyre, men skuddet fra kanten av femmeteren gikk rett på Zenit-målvakt Lunev. På returen var Helland og fra syv meter banket han ballen rett på Lunev som rykket ut og gjorde seg stor.

Bendtner-mål

Kun sekunder senere ble en ball lempet inn i feltet som Adegbenro fikk tatt ned ballen på brystkassen og Ajax-helten ble revet ned av Miha Mevlja og dommer Sardar Gözübüyük pekte umiddelbart på krittmerket. Bendtner skrittet opp og banket ballen til høyre for Lunev som kastet seg riktig vei, men kunne ikke gjøre noe med skuddet til Bendtner og 1-0 til Rosenborg.

Etter scoringen tok Rosenborg fullstendig kontroll og rullet opp flere angrep, men drøye 20 minutter før slutt kom Zenit på en sjelden visitt. Ett innlegg fra venstre gikk igjennom hele feltet og havnet i føttene til en Zenit-angriper. En god André Hansen i RBK-buret gjorde seg stor og holdt trønderne inn i kampen.

Den russiske bjørnen våknet

I minuttene før fulltid lastet Zenit inn det de hadde med skyts fremover, og trønderne ble etterhvert slitne og baktunge. Like før fulltid trodde også innbytter Artem Dzyuba at han hadde sikret ett poeng for gjestene, men den kraftfulle spissen var i offside og målet ble korrekt annulert.

Russerne skulle likevel få med seg målet som sikret uavgjort. For ti sekunder før overtiden var over kom reduseringen for russerne ved Aleksander Kokorin som fikk stå helt alene på fem meter og mer eller mindre sikret avansementet i Europa League fra gruppe L sammen med Real Sociedad.

Kampfakta 

Rosenborg 1-1 FC Zenit
Mål: RBK: Nicklas Bendtner (53´) ZenitAleksander Kokorin (90+3´)
Gule kort: RBK: Tore Reginiussen.  Zenit: Domenico Criscito.
Tilskuere: 18.597

Rosenborg (4-3-3): Hansen; Konradsen (Gersbach 85´), Reginiussen, Skjelvik, Meling; Jensen, Rasmussen, Trodsen; Helland (Jevtovic 71´), Bendtner, Adegbenro (Bjørdal 87´).

FC Zenit (4-3-3): Lunev; Mamana, Smolikov, Mevlja, Crisctio; Shatov (Driussi 74´), Noboa (Dzyuba 87´), Paredes; Erokhin (Kranevitter 82´), Rigoni, Krokorin.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar