Til tross for at de er nyopprykket topper Utleira Futsal Eliteserien etter åpningshelgen i futsal med to seiere på to dager.

Lørdag vant de oransjekledde 4-1 i serieåpningen mot opprykkskollega Nord/Sprint hjemme i Utleirahallen, før de slo fjorårets sølvvinner Vesterålen 5-2 hjemme i samme hall søndag.

Det betyr at de leder Eliteserien da fire lag har vært i aksjon.

For etter å ha røket i play-off for spill i Eliteserien på første forsøk klarte Bardal å lede Utleira til Eliteserien på andre forsøk. Lørdag ledet den fotballkloke nordtrønderen klubben for første gang i Eliteserien, og han erkjenner at han var spent før Utleira-debuten.

– Jeg var veldig spent på forhånd. Men det har vært en helt fantastisk helg. For nå har vi holdt på med dette i to år, hvor vi startet med et veldig ungt lag. Nå har de unge fått noen år på seg, og så har vi fått inn ett par rutinerte. Totalt sett skal vi være slagkraftige, men det er veldig mange som ikke har spilt sammen før, sier Bardal til Fotballsonen.

Når han blir spurt om hva forventingene for resten av sesongen er, er han ikke resultatorientert, men vil heller bygge en klubb for framtiden.

– For meg personlig og vi som klubb er det viktigste for oss å bygge klubb. Alle de aldersbestemte lagene i klubben trener futsal og vi har med futsal i sportsplanen til fotballgruppa. Men vi håper selvsagt på så mange trepoengere som mulig.

Fire av Utleiras landslagsspillere. Fra venstre: Jonas Wiseth, Even Kvalvær (nr.11), Andreas Fossli (nr.7), Eirik Valla Dønnem. (Foto: Vidar Pedersen)

Blir spådd høyt

Utleira Futsal ble etablert for kun to år siden, men likevel blir klubben spådd til å være med å kjempe om seriegull da serien avsluttes i mars.

NordicBet.com ga odds før Eliteserie-start, og da var Utleira plassert på andreplass med odds 2.75 bak Sjarmtrollan, før Sandefjord og Vesterålen fulgte på henholdsvis tredje og fjerdeplass. Den er ikke Bardal med på og tror ikke andrplass er helt realistisk.

– Jeg synes ikke det. For oss å klare å slå ett lag som Vesterålen – som jeg tror kan være en av gullutfordrerne – er vi veldig fornøyde med. Om vi tar noen slike skalper og holder oss unna nedrykksstreken er vi kjempefornøyde. sier han og trekker heller fram fjorårets seriemester Sjarmtrollan og KFUM som gullkandidater denne sesongen.

– Sjarmtrollan var klart best i fjor. De har en veldig solid og homogen stall og er fysisk sterke. KFUM har mange spillere i en godt voksen alder, og jeg håper de blir sterke i år. De har fått med seg noen som var veldig gode for noen år siden og i kjempeslag nå.

Hentet landslagskapteinen

Likevel må det være lov å ha forventninger til klubben. Det er nemlig ikke smågutter som har sluttet seg til Utleira før seriestart, deriblant Jonas Wiseth med flere A-landslagskamper og landslagskaptein Morten Ravlo.

Det betyr at bydelsklubben har hele syv landslagsspillere på den kommende landslagssamlingen. I tillegg til Wiseth og Ravlo er keeper Erland Tangvik, Andreas Fossli, Erlend Vie, Eirik Walla Dønnem og unggutten Even Kvalvær tatt ut.

– Det er gledelig. Vi må være såpass ærlige å si at det er en del forfall. Samtidig går det på at det er ett par unge spillere som Sergio Gargelli er veldig interesserte i at skal få prøve å satse på de unge som har lyst til å bli gode.

-Blant annet Even Kvalvær da eller?

-Blant andre Even ja. Han har vært med i to år, er 18 år og har vist både handling og tale at han har lyst til å prøve. Når vi skal ta ut store tropper til samlinger, synes også Sergio at det er fint å se slike spillere og dytte de i riktig retning, avslutter landslagsassistent Bardal som understreker at det kun er fire som har kamper med flagget på brystet.

(Foto: Vidar Pedersen)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar