Åsane Fotball vant den såkalte deletabellen i 2017.

Pengene utdeles av ligasponsor OBOS, og skal brukes til gode formål i egen klubb eller i nærmiljøet.

– OBOS eies av våre medlemmer, så man kan si at OBOS handler om å eie sammen og om å dele. Derfor ønsker vi å belønne de lagene som i løpet av sesongen har vært flinkest til å dele poengene. Vi opprettet derfor Deletabellen.no, der kun uavgjorte kamper gir poeng, sier kommunikasjonsrådgiver Eddie Chr. Thomas i OBOS, ifølge obos-ligaen.no.

Også Levanger Fotballklubb og Elverum Fotball spilte uavgjort tolv ganger i landets nest øverste divisjon forrige sesong, og mottar henholdsvis 25 000 og 15 000 kroner hver. Grunnen til at Levanger havner foran Elverum, er at de skal ha vært involvert i flere målrike uavgjortkamper, ifølge pressemeldingen.

Som en kuriositet kan det nevnes at ingen av de tre lagene spilte uavgjort i siste serierunde. Et uavgjortresultat da for enten Levanger eller Elverum kunne med andre ord ha sikret mer klingende mynt i kassen for en av de klubbene.

Faksimile: obos-ligaen.no

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar