Vi ser tilbake på gameweek 11, der vi så den mest kjøpte spilleren, Harry Kane, levere null og niks mot tabelljumbo Crystal Palace. Mohamed Salah fortsetter i samme spor og er nå mestscorende midtbanespiller sammen med Raheem Sterling, med syv mål.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Nå venter landslagspause og nesten fjorten dager uten Premier League-fotball. Kan være smart å vente med byttene til etter landskampene er ferdigspilt. De fleste landslag har kun privatlandskamper, mens noen potensielle FPL-assets må ut i kvalik.

Flest poeng:

  1. Salah (Liverpool) – 15
  2. S. Cook (Bournemouth) – 15
  3. Shaqiri (Stoke) – 13

Rundens overraskelse:

Det meste overraskende med denne runden var at verken Southampton, Newcastle eller Swansea maktet å holde nullen hjemme. Burnley har vist seg som et mye bedre bortelag denne sesongen, uansett Soton var det laget med lavest odds for clean sheet. Bournemouth med kun seks mål før møtet med gjerrige Newcastle, men en sen scoring av Steve Cook ødela nok en clean sheet. Swansea med dårlig hjemmeform, og et Brighton i bra form, så kanskje ikke den mest overraskende bommen. Uansett, det er i disse kampene Swansea må ta poeng skal de holde seg.

JUBEL: Steve Cook fikk stående applaus etter seiersmålet på overtid. (Foto: Jan Kruger/Getty Images)

Rundens skuffelse:

Tottenham

Dette var en skuffende forestilling, til tross for seier. Alli viste seg å være skadet, men en god Son kom inn og ble tungen på vektskålen. Kunne fort hatt to mål denne kampen. Over en halv million spillere byttet inn Kane til denne runden, det ble en gigantisk skuffelse. Fikk seg en smell tidlig, og virket å være hemmet helt til han ble byttet ut. Eriksen fortsetter i en dypere rolle, og er mindre involvert offensivt. Vil nok uansett bli en del poeng totalt sett, pga dødballene. Dette forandrer seg fort, kan sitte trygt med Eriksen.

Her kunne faktisk Crystal Palace stukket av med poeng, meget jevn kamp. Hadde flere store sjanser før Son scorte. Lover i det minste bra for de som vurderer Zaha. Føler Palace har fått utrolig dårlig betalt til nå denne sesongen, jeg forventer at de plukker bra med poeng fremover.

Prisøkning (Utvalgte):

Det har ikke vært lett å spå verdistigningene i denne Premier League-sesongen. Denne sesongen ser det ut som det skal mer til for at spillere stiger i pris. Terskelen er lavere for verdifall, og med alle de dyre spillerne i årets FPL, så kan det være lurt å fokusere mer på verdi denne sesongen. Så da kan det være verdt å ta en gamble med å bytte tidlig, dette til tross for landskampene. I utgangspunktet er jeg imot tidlig bytte, men tror verdi blir viktigere i år enn tidligere år, så vil støtte et tidlig bytte.

Phil Jones – 5-4 → 5.5 (har økt)

Mohamed Salah – 9.3 → 9.5 (har økt en gang, forventer ytterligere økning)

Leroy Sané – 8.8 → 8.9 (har økt)

Alvaro Morata – 10.3 → 10.4

Sergio Agüero – 11.8 → 11.9

Stephen Ward –  4.8 → 4.9

Prisnedgang (Utvalgte):

Romelu Lukaku – 11.6 → 11.5 (har falt)

David Silva – 8.5 → 8.4

Ahmed Hegazi – 4.7 → 4.6

Henrikh Mkhitaryan – 8.1 → 8.0

Nicolas Otamendi – 5.9 → 5.8

 

GAMMEL HELT: Glenn Murray med mål i tre kamper på rad. (Foto: Michael Steele/Getty Images)

Underliggende stats (Utvalgte):

– Riyad Mahrez med hele seks skudd og to på mål. Et mål denne runden og leveranse for fjerde runde på rad.

– Glenn Murray har kommet til seks store sjanser i løpet av de siste fire rundene, best av samtlige. Han har satt halvparten av disse i mål. Har totalt fire mål

– Richarlison fortsetter å komme til store sjanser. Richarlison, D. Silva og De Bruyne kom til to hver denne runden.

– Lukaku kommer ikke til sjanser, faktisk null store sjanser siste fire rundene.

– Azpilicueta har vært involvert i 32% av målene til Chelsea.

– Fabregas og King skapte seks sjanser for sine lag denne runden.

– Cabaye, Ritchie, Gross og Brady fortsetter å toppe listen over crossere. Cabaye har best treffsikkerhet med over 35%

Lærdom fra helga:

– Kane sliter fortsatt hjemme, kun levert i en av seks hjemmekamper.

– Jesus startet på benken i midtuka, Agüero spilte 75 minutter. Da tenkte mange at Jesus skulle starte mot Arsenal. Det skjedde ikke. Umulig å lese Guardiola.

– Crystal Palace med 20 målforsøk mot Tottenham, totalt 55 på siste fire. Har også kommet til ti store sjanser i samme tidsrom. Samme som Liverpool, og flere enn Tottenham og Chelsea.

– Watford, Stoke og Leicester, mestscorende av lagene utenfor topp seks, ofte målrike oppgjør. Offensiv dekning frister mer enn defensiv.

– Hits lønner seg sjelden, sikkert mange som hittet på Harry Kane til hjemmekampen mot Crystal Palace. Det ble en gedigen skuffelse. Skal sies at man ikke bør hitte kun mtp en runde. Hits kan forsvares når man sliter med å stille elleve.

Send gjerne inn dine tanker på Twitter til @FantasyPLNorge

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar