Endelig er landslagspausen over og vi er tilbake igjen til litt deilig Premier League action. Nå er det 20 runder på rad før neste gang, så det må man nytes. Ting har skjedd som vanlig under denne landslagspausen, men vi i Fotballsonen tror at du skal kunne stable flere spillere som kan levere på banen om du velger noen av disse.

Keeper:
David de Gea– 5,7 – Manchester United (Newcastle, H)

FPLs mest stabile keeper har nå to hjemmekamper foran seg, og i klassisk Mourinho stil, tror vi nok han gjerne ønsker å se laget sitt holde nullen I disse kampene. Benitez på motsatt side er også kjent for å være glad i en slik taktikk, så her vil vi bli overasket om ikke de Gea leverer varene nok en gang.

 

Forsvar:
Cesar Azpilicueta – 6,8 – Chelsea (West Bromwich, B)
Spilleren med tredje mest poeng etter 11 runder får plass i lagoppstillingen vår denne uka. Han er jevnheten selv og vi tror fort Chelsea toget ønsker å stenge igjen på bortebane på Pulis menn. Azpi har vist at han kan bidra med flere målpoeng uavhengig om han spiller vingback eller midtstopper, og om man har råd er dette en ganske fin mann å ha i laget.

Kyle Walker – 6,6 – Manchester City (Leicester, B)
Backen Guardiola hentet fra Tottenham begynner virkelig å finne seg til rette I Manchester, og med et system hvor laget stiller med innoverkanter er det ofte mye rom for vår mann. Har fire målgivende så langt denne sesongen, og så mye han er med i angrep skal det aldri mye til for å forbedre denne statistikken.

Joe Gomez – 4,6 – Liverpool (Southampton, H)
Liverpool har vist flere ganger nå at de kan stenge igjen på hjemmebane, og Gomez har vist seg som en spiller Klopp alltid ønsker å ha i laget denne sesongen. Enten han spiller back eller midtstopper leverer han trygghet i forsvaret, og etter å ha hatt Neymar, Coutinho og resten av Brasil i lommen sin i uka har han garantert selvtilliten med seg hjem til Liverpool.

 

Midtbane:
Wilfried Zaha – 6,8 – Crystal Palace (Everton, H)
Mannen som hater å trene ifølge Hangeland har sett svært skarp ut etter sin retur fra skaden som holdt han ute i starten av sesongen. Et under at han ikke skåret etter å ha rundet keeper mot Tottenham, hvor han var plassert som frontmannen på Hodgsons disipler. Er mannen som skal skape ting for dette laget, og det tror vi Zaha kan klare mot et Everton som er helt ute av det.

Mohamed Salah – 9,4 – Liverpool (Southampton, H)
Egypteren ser ut som om han alltid kommer til å skåre mål eller levere en målgivende pasning. Har vært en åpenbaring i den røde trøya, og med sitt tempo vil han alltid være en farlig mann å spille mot. Viser også at han presterer uten Coutinho og Mane i laget, og det gjør han til en trygg mann til denne helgas oppgjør.

Leroy Sane – 8,9 – Manchester City (Leicester, B)
Premier Leagues formspiller nummer en og overaskende nok den spilleren med høyest FPL poengsum etter 11 runder. Med Aguero usikker er Sane en trygg mann å ha på laget sitt for å ha sikring fra dette sprudlende angrepet, og slik han har spilt i det siste kan ikke Guardiola sette han ut av laget. Ser utrolig farlig ut med ballen for tiden, og et lag uten spesielt hurtige spillere som WBA kan fort slite med å stoppe dette toget.

Richarlison – 6,5 – Watford (West Ham, H)
Begynner å vise at han ikke bare var et blaff nå når han storspiller gang på gang. Har vært en åpenbaring for Watford, og man må nesten se kampene deres for å se for farlig Brasilianeren faktisk er. Kommer til sjanser og skaper sjanser for lagkameratene sine gang på gang, og Watford ser ut som et lag som kan skape trøbbel for de fleste. Har hatt en lei tendens til å bomme på gigantiske sjanser i det siste, men til tross for dette leverer han jevnt med poeng, og vi tror det vil fortsette mot Moyes nye lag.

 

Angrep:
Romelu Lukaku – 11,5 – Manchester United (Newcastle, H)
Big Rom viste I langslaspausen at han ikke har glemt hvor målet står. Har nok et sterkt ønske om å revansjere de siste kampens dårlige uttelling foran mål for de røde djevlene. Nå må Mourinho sine menn igjen vise at de vet hvor målet står for å tilfredsstille sitt publikum, og Lukaku bør ende opp med nok sjanser til å kunne skåre i hvert fall et mål denne kampen her. Løsner det tidlig kan dette blir en solid poengfangst for Belgieren.

Harry Kane– 12,8 – Tottenham (Arsenal, B)
Sist runde skuffet godeste Kane veldig mange med sin blank på hjemmebane mot Crystal Palace. Han har nå fått hvilt seg i landslagspausen, og ifølge rapportene skal han være helt fit til helgas kamp. Da har Harry Kane vist at han kan skape problemer for hvem som helst, og på 30 London oppgjør har han levert over over 0,5 mål per kamp. Han er nok sulten etter å vise seg frem, og med en Eriksen i storform bak seg skal han nok få nok sjanser.

Glenn Murray – 5,8 – Brighton (Stoke, H)
Godeste Murray har levert I tre kamper på rad nå, og om Brighton fortsetter å skåre mål er det gode sjanser for at vår mann er sist på ballen. Har solide servitører bak seg i Groß og Knockaert som begge virker å være i form. Skal man gå for en billigspiss er det verdt å gamble på at 34 år gamle Murray kan gi deg litt ekstra poeng nå i helga.

Benk:
Speroni(4,0, Crystal Palace), Hunemeier (3,9, Brighton), McTominay (3,9, Manchester United), Long (4,0, Burnley)

 

Rundens kaptein:
Romelu Lukaku – 
Viser form for Belgia, og vi krysser fingrene for at han tar med seg denne tilbake til Manchester. Har nå hatt 4 kamper uten mål, men alle som har spilt FPL en stund kjenner til Lukaku sine svingninger i prestasjon. Han leverer sjeldent mot topplagene, men når han begynner å skåre mål igjen skjer det i mange kamper på rad. Starter den vanlige perioden nå til helga kan han være veldig fin å ha på laget. Manchester United må vise seg frem igjen offensivt nå mot antatt svakere motstand, og vi tror Lukaku kan få mange sjanser til å sette ballen bak alles favorittkeeper Elliot.

Rundens billigspiller:
Glenn Murray (5,8) –
  Det er alltid gøy når gamle Glenn skårer mål, og av den grunn synes vi det er verdt å sette han inn på laget sitt når han er i den formen han er i nå. Har en kamp hvor han fort kan havne i målprotokollen, og når det er så få andre billige spisser som kan levere er dette kanskje et lite røverkjøp til denne runden? Er vanskelig å håndtere, og om han får baller inn i feltet mot et litt ustabilt Stoke kan ting skje.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Wilfried Zaha (4,5%) –
Grønne kamper ifølge FPL helt frem til jul, så dette er en spiller man kan sette inn nå og bare la bli værende på laget. Kan skape problemer mot hvem som helst ut av ingenting. Har sett pigg ut i det siste, og man skal ikke se bort ifra at han er pigg i helgas oppgjør også. Har potensial for å levere tosifra poeng, og har i det siste også spilt på topp, noe som ikke gjør han til et mindre attraktivt objekt akkurat.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Ben Davies (19,4%) –
  Mange har rukker å både elske og hate denne mannen så langt i FPL sesongen. Når han leverer varene er det en nytelse og se hvor involvert han er offensivt for Tottenham, og da leverer han mål og målgivende. Det at han også viser seg som en meget habil dødballtaker skader ikke saken hans. Dessverre er det totalt umulig å vite hvem Pochettino foretrekker å starte med, og dette har irritert mange Davies eiere. De kampene man gleder seg til gode poeng av backen er han plutselig vraket, og det er ikke hyggelig i den prisklassen han faktisk er i. Denne usikkerheten pluss sjansen for Arsenal-mål gjør at han til denne kampen blir rundens donk.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar