Premier League er i gang igjen etter landslagspausen og nå er det lenge til neste pause. Kampene kommer tett som hagl fremover, og det nå man virkelig må henge med om man skal gjøre en god sesong.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Det er Champions League i midtuka, så man bør kanskje avvente noe med byttene foran den kommende runden.

Flest poeng:
1. Hazard (Chelsea) – 18
2. Wilson (Bournemouth) – 17
3. Salah (Liverpool) – 16

Rundens overraskelse:
Wenger og Arsenal fikk en voldsom opptur i derbyet mot sine naboer i Nord-London. Shkodran Mustafi og Alexis Sanchez sørget for at ”The Gunners” kunne juble for en 2-0-seier, og det kunne faktisk vært mer. Tottenham var tannløse, og det var først på tampen av kampen de klarte å skape nevneverdig med sjanser.

(Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Rundens skuffelse:
I en runde hvor det meste gikk som forventet var det ikke så mange store skuffelser. Tottenham vil selvsagt være skuffet, men møtte tross alt et annet topplag. Det er dog noe overraskende at Huddersfield tapte hele 4-0 mot Bournemouth, spesielt med tanke på at de rødsorte spilte andreomgangen med én mann mindre etter Francis røde.

Prisøkning (Utvalgte):
Som nevnt er det kamper i Europa denne uken, så det kan være lurt å holde på byttene til de er unnagjort.

Sané – 8.9→9.0 (Har økt)
Ramsey – 7.0→7.1
Mee – 4.6→4.7
Zaha – 6.8→6.9
Kolasinac – 6.0→6.1

(Pogba kan ikke øke denne runden, da han er låst etter å nylig ha returnert fra skade)

Oumar Niasse har økt i verdi og er den angrepsspilleren som er byttet inn mest, men risikerer suspensjon for filming.
Prisnedgang(Utvalgte):
Agüero – 11.8→11.7 (Har falt)
Davies – 5.8→5.7 (Har falt)
Lascelles – 4.8→4.7
Jones – 5.5→5.4
Stones – 5.7→5.6

 

Underliggende stats (Utvalgte):
Eden Hazard var strålende i oppgjøret mot West Brom, og kom til fire avslutninger. Samtlige av dem gikk på mål, og to av de resulterte i scoring.

– Choupo-Moting er i gang på bortebane, mens Richarlison endelig leverer hjemme. Begge scoret sine første mål på borte/hjemme denne sesongen, og Choupo-Moting burde også fått godkjent assisten på Stokes andre mål.

(Foto: Alex Livesey, Getty Images)

– David Silva og Harry Kane var blant de som hadde flest avslutninger denne runden(5), men begge traff bare mål ved én anledning. De to øvrige med fem avslutninger var Salah og Coutinho, som begge endte med scoring.

– Manchester United, Liverpool og Manchester City var rundens beste lag i henhold til expected goals. Leicester var på sin side det laget som har hatt lavest sannsynlighet for å score mål i én kamp gjennom hele sesongen i oppgjøret mot Manchester City.

– Ingen slo flere nøkkelpasninger enn Will Hughes denne helgen (5). Watford-spilleren leverte også både mål og assist, og ser ut til å ha spilt seg på laget i Watford med en hyggelig prislapp på 4.6.

– Arsenal har holdt nullen i fem av de seks kampene Shkodran Mustafi har spilt denne sesongen. Med overkommelig motstand i fem av de neste seks kan han, eller andre fra Arsenal-forsvaret være et alternativ.

 

Lærdom fra helga:
– Paul Pogba er særdeles viktig for Manchester United. Med franskmannen tilbake i laget sprudlet Mourinhos menn for første gang på lenge, og milliardsigneringen spilte en strålende kamp.

– Chelsea-toget er virkelig i ferd med å komme i gang, og etter helgens kamp mot Liverpool møter de ikke mer enn ett av de ventede topplagene før i februar. Her bør man bli med på moroa.

– Harry Kane har tatt tre poeng på de tre siste gameweeksene(skadet i en kamp). 12,8 begynner å være dyrt, men kampprogrammet ser veldig bra ut de neste to månedene!

– Liverpools offensive kvartett så fryktinngytende ut, med en Salah i storform som det aller viktigste angrepsvåpenet. Mane var tilbake med gode underliggende stats, mens Coutinho også tok poeng og spilte en god kamp.

– Swansea og West Brom fortsetter sin dårlige form, og ser fryktelig svake ut for øyeblikket. De scorer knapt mål og slipper inn i nesten hver kamp. Her er det bare å styre unna!

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar