Kun 48 timer skiller helgens runde fra GW 14 som starter tirsdag kveld, før neste runde allerede kommer til lørdag. Alle er enige om at slik burde hver eneste uke være. Tre runder på en uke er optimalt for å gjøre store endringer på FPL-laget. Vi gir deg en ellever som kan gi grønne piler i midtukerunden. 

Keeper: 

Robert Elliot – 4.2 – Newcastle United (West Brom, B)
Etter en sterk start på sesongen har det begynt å lugge litt for mannskapet til Rafa Benitez. Likevel vet vi hvor kjent Benitez er for å skaffe resultater. West Brom er en perfekt motstander for å få en liten restart. Prisen til Newcastles sisteskanse er selvfølgelig også med i beregningen, som gir rom for et fyrverkeri fremover i banen.

Forsvar:

Marcos Alonso– 6.9 – Chelsea (Swansea, H)

Chelsea går inn i et helt nydelig kampprogram. Alonso får vår tillit til tross for en litt trå sesong personlig for spanjolen. Med forholdsvis enkle kamper fremover er troen sterk på at det vil løsne fremover for vingbacken. Alonso er også på frispark som befinner seg i skuddposisjon.

GRØNT KAMPPROGRAM: Kan Marcos Alonso vise seg å bli et like godt valg som under forrige sesong? (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Shkodran Mustafi – 5.4 – Arsenal (Huddersfield, H)

Hør på dette. Hittil er det spilt tretten runder med Premier League-fotball. I seks av disse kampene har Arsenal sluppet inn femten baklengsmål. Dette har vært uten Mustafi på banen. I de syv andre kampene har Mustafi spilt alt. I de kampene står Arsenal med ett (!) innsluppet mål. Det er umulig tilfeldig. Her skal Huddersfield få det vanskelig.

James Tarkowski – 4.5 – Burnley (Bournemouth, B)

Flere FPL-managere hadde nok allerede tatt seg et kakestykke for å feire nok en ny clean sheet til Burnley i det kampen mot Arsenal bikket 90 minutter. På overtid får Arsenal straffe og en haug med FPL-poeng går opp i røyk. Tarkowski lå an til bonuspoeng, men alt raknet altså sekunder før slutt. En defensiv fra Burnley har nesten blitt et must, og det er nok en gang store sjanser for rent bur borte mot Bournemouth.

Midtbane:

Mohamed Salah – 9.7 – Liverpool (Stoke, B)

Sesongens signering så langt? Mange vil mene det. Egypteren har nok overrasket de fleste over hvor god han faktisk er. Et interessant punkt å følge med på i Liverpools kamper er hvordan de tre på topp hele tiden veksler mellom posisjonene. Salah er vel så mye spydspiss som kantspiller i løpet av en kamp. Miks det sammen med ekstreme ferdigheter og en målteft som ingen i ligaen kan matche seg med nå (ligaens toppscorer), så har du en spiller som du kan sette som kaptein i hver eneste runde.

TOPPSCORER: Mohamed Salah fortsetter å levere varene (Foto: Shaun Botterill/Getty Images)

Eden Hazard – 10.7 – Chelsea (Swansea, H)

Belgieren er en mann som kan utfordre Salah som den største formspilleren i Premier League per dags dato. Hazard virker veldig å ha funnet tilbake til toppformen og står med 45 poeng på de siste fem rundene. Swansea forsvarerne kan umulig se fram til denne kampen. En virkelig utfordrer til kapteinsbindet denne runden.

Aaron Ramsey – 7.1 – Arsenal (Huddersfield, H)

Ramsey er en favoritt hos mange FPL-managere. De gode minnene strømmer tilbake nå som waliseren igjen er inne i en god stim. 26-åringen har levert FPL-poeng i fire av de siste fem rundene. Huddersfield liker seg best hjemme. De står med ni mål i sekken på de siste tre borteturene.

Raheem Sterling – 8.1 – Manchester City (Southampton, H)

Det er en risikosport å satse på noen av de offensive hos Manchester City. Sterling var sterkt delaktig i 1-2 seieren over Huddersfield, og vi tror dermed at Sterling får sjansen på ny i hjemmemøtet med Southampton. Den kvikke vingen har også vist at han fint kan levere selv om det kun skulle bli et innhopp fra benken.

ROTASJONSFARE: Raheem Sterling imponerte i helgen (Foto: Gareth Copley/Getty Images)

Ruben Loftus-Cheek – 4.5 – Crystal Palace (Brighton, B)

Endelig har Loftus-Cheek gitt betaling for de mange FPL-managerne som har holdt fast på den billige midtbanespilleren siden sesongstart. Den høyreiste spilleren har levert mål eller målgivende i tre av de fire siste rundene. Fortsetter det slik kan dette være et vanvittig røverkjøp. Kampprogrammet er også grønt fram til romjula.

Angrep:

Harry Kane – 12.8 – Tottenham (Leicester, B)

Kane frusterer mange om dagen. 0-2-1-8 på de fire siste er ikke det som forventes av den dyreste spilleren på Fantasy. Likevel er det vanskelig å gi opp håpet om at engelskmannen virkelig skal begynne å levere. I kalenderåret 2017 er Kane på nivå med Ronaldo, Lewandowski og Messi. Per nå står Spurs-angriperen med 47 mål på 46 kamper. Gode tall som minner oss om at Kane aldri kan avskrives. Angriperen har ikke vært 100 % etter den siste skaden, men skal nå være i toppslag. En bortekamp mot Leicester kan passe både Spurs og Kane godt.

EKSPLOSJON? Plutselig eksploderer Harry Kane, og da vil man ikke være foruten (Foto: Jan Kruger/Getty Images)

Alvaro Morata – 10.6 – Chelsea (Swansea, H)

Chelsea-spissen seiler opp som kanskje det beste valget på topp. Kane har ikke vært helt på i de siste rundene, mens City fortsetter å rullere på topp. Chelseas kampprogram fremover kan nesten ikke bli vakrere. Setter man på Chelsea-spillere nå, kan man fint sitte på de til februar uten å frykte altfor tøft kampprogram.

Rundens kaptein:
Eden Hazard – 
Hjemmekamp mot Swansea. Virker garantert startplass på onsdag til tross for kamp på søndag.

Rundens billigspiller:
Pascal Gross (6.0) – Nå kan man ikke unngå å ta Gross seriøst. Selv etter et 1-0 tap Old Trafford klarer midtbaneeleganten å ta med seg tre bonuspoeng. På de siste seks kampene er det kun én kamp hvor det ikke har blitt noe uttelling fremover i banen. Spillere til en såpass billig pris, som leverer så til de grader, er noe man bør kaste seg på fortere enn svint.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Sadio Mane (7,4%) – Mane spiller litt i skyggen av Salah om dagen. Spilte kun noen få minutter på søndag og er nok spillesugen før møtet med Stoke.

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Ben Davies (20,0 %) – Backer hos Tottenham må man dessverre bare legge fra seg. Spurs er såpass godt dekket at de kan stille med ulike sidebacker til hver runde. Mye tyder nå på at det er Rose sin tur til å få sjansen mot Leicester.

Lykke til! Send gjerne inn ditt lag til @FantasyPLNorge på Twitter.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar