Vi har nå kommet en tredjedel gjennom sesongen i Premier League, og med midtukerunde foran oss er det kamper på rekke og rad fremover.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Ny runde starter allerede i morgen og dermed er det bare å gjøre byttene man har tenkt å gjennomføre.

Flest poeng:
1. Zegelaar (Watford) – 14
2. Sterling (Manchester City) – 13
3. Austin (Southampton) – 13

Rundens overraskelse:
Southamptons målform har vært ikke-eksisterende denne sesongen, men mot Everton løsnet det. Charlie Austin fant nettmaskene for første gang siden andre serierunde, og Tadic så tidvis svært god ut i denne kampen. Kan dette være starten på en opptur, eller er det bare Evertons fryktelige forsvarsspill som ga full uttelling for Southampton.

Rundens skuffelse:
Man skulle tro at Tottenham skulle slå tilbake etter tapet mot Arsenal, spesielt med formsvake West Bromwich på motsatt side. De kom fra et 4-0-tap mot Chelsea, og spørsmålet var nesten bare hvor mye det skulle bli i dette oppgjøret. Spurs maktet dog ikke å innfri og endte opp med å avgi poeng i oppgjøret som endte 1-1.

Prisøkning (Utvalgte):
Morata – 10.5→10.6 (Har økt, og ligger an til å øke igjen)
Hazard – 10.6→10.7 (Har økt)
Ramsey – 7.0→7.1 (Har økt)
Salah – 9.6→9.7 (Har økt)
Loftus-Cheek – 4.5→4.6

Morata er rundens mest eksplosive på prisvekst (Foto: Richard Heathcote/Getty Images)

 

Prisnedgang(Utvalgte):
David Silva – 8.4→8.3 (Har falt)
Rooney – 7.3→7.2 (Har falt)
Albrighton – 5.5→5.4
Simpson – 4.5→4.4

 

Underliggende stats (Utvalgte):
Arsenal fortsetter å være bunnsolide defensivt med Shkodran Mustafi på banen. Nå har Wengers menn holdt nullen i seks av syv kamper med tyskeren i midtforsvaret.

– Harry Kane kom igjen til flest avslutninger, med sine åtte! Mohamed Salah fulgte så, med hele syv avslutninger mot Chelsea. Bak dem finner vi Charlie Austin med seks og flere av toppspissene med fem avslutninger hver.

– Eden Hazard kom bare til én avslutning mot Liverpool, men skapte til gjengjeld fem sjanser. Belgieren er i svært god form og blir å regne med fremover.

– Brighton hadde fryktelig god uttelling i helga. Med to mål gikk de langt over hva man kunne forvente, med sine 0,49 expected goals. Stoke leverte med andre godt nok til å vinne. City var for øvrig laget med høyest xG i nok en runde med sine 2.99.

Lærdom fra helga:
– Harry Kane er kapabel til å score også mot svak motstand. Det satt riktignok langt inne mot West Brom, men mål er mål.

– Watford leverer noe voldsomt på bortebane. De gulkledde ligger på tredjeplass på bortetabellen og var fullstendig overlegne borte mot Newcastle.

– Tiden for Newcastle-dekning defensivt er kanskje over. Elliott kan fortsatt få savepoints, men med fire strake kamper med baklengs og tap er Rafas lag i fritt fall.

– Bournemouth har løftet seg etter en fryktelig trang start på sesongen. Fire seiere på de siste fem, og clean sheet i tre av kampene. De har også fint program de neste rundene, så her kan man hoppe på toget.

– Storlag mot antatt svakere motstand trenger ikke bety målfest. Arsenal, City og United vant alle med bare ett mål, mens Tottenham ikke maktet å ta tre poeng.

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar