Øyvind Storflor ble i løpet av sine åtte sesonger i Drammen en klubblegende i Strømsgodset. Hans rolle i Deilas system var også enestående, og han fikk ut sitt store potensial i Drammensklubben.

I 2008 gikk Øyvind Storflor fra Rosenborg til Strømsgodset. Mange mente han ikke var god nok for Norges beste lag, og da han reiste sørover hadde nok alle parter godt av det klubb-bytte. I Strømsgodset ble han fort en viktig brikke for Ronny Deila, som stein for stein skulle klare å bygge et meget solid lag i Drammen.

Storflor kapret en kantrolle i Deilas 4-3-3 fra første stund, og har omtrent spilt alle kamper han har kunnet spille i løpet av sin tid i Godset. Han ble en stor suksess, og var sterk delaktig både til NM-gullet i 2010, og seriegullet i 2013, som skulle bli det store høydepunktet i hans tid i Godset.

Servitøren over alle servitører
Høyrefoten til Øyvind Storflor må absolutt kunne sies å være blant landets beste, og han ble ganske fort både kjent for sine fantastiske frisparkscoringer, samt sine presise innlegg og pasninger. I 2011 ble han for første gang assist-konge i Tippeligaen, en bragd han like godt også oppnådde både i 2012 og 2013. Storflor er med høy sannsynlighet den spilleren med flest assists på toppnivå i Norge, noe han etter hvert heldigvis har fått sin velkjente anerkjennelse for.

SERIEGULL: Høydepunktet i løpet av Storflors åtte år i Godset, var uten tvil seriegullet i 2013. Her feirer han (t.h.) en scoring sammen med Ola Kamara, som også var en av de viktigste spillerne den sesongen. ARKIVFOTO

Storflors målgivende pasninger kommer i alle former. Hjørnespark, innlegg, gjennombruddspasninger er alle måter han serverer sine lagkamerater på. I løpet av sin tid i Godset, har han helt klart flere assists enn scoringer, men han har også scoret en del mål. Det har blitt sagt i Godset at når Storflor spiller ute til høyre serverer han andre, mens han selv scorer når han spiller venstrekant.

Ving uten fart?
Det er ingen hemmelighet at Storflor ikke spilte på verken fart eller teknikk som sine styrker i Godset. I sin tidlige karriere var han kjent som ¨lynvingen¨, men han, som de fleste andre mistet mer og mer av farten da alderen økte. Kantposisjonen er som regel den posisjonen hvor fart er viktigst, så hvordan greide Storflor å bli en bedre kantspiller, da han mistet mye av farten sin?

Det som først og fremst gjorde at Storflor kunne dominere år etter år på høyrekanten i Godset, er han enorme spilleforståelse i kombinasjon med en fantastisk høyrefot. I en hyllestvideo på Strømsgodsets hjemmesider til Storflor da han ga seg i klubben etter 2016-sesongen, sa Bjørn Petter Ingebretsen det godt.

Han får alle andre som spiller rundt han, til å tro at de er like smarte, uttalte Ingebretsen den gang.

Dette sitatet forklarer egentlig alt. Storflors fotballhode er smartere enn de fleste andre på dette nivået, og dette gjorde at han kunne dominere så mye som han gjorde, selv langt etter fylte 30 år. De fleste kantspillerne i dag, har enten sin styrke i hurtighet eller dribling, men Storflor greide å skape seg en egen rolle på høyrekanten, hvor han på mange måter ble en playmaker i stedet for ving.

Ingen ny Storflor
I dag har Strømsgodset flere gode kantspillere, og både Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen og Tokmac Nguen har vært gode over tid denne sesongen. Dette er likevel helt andre spillertyper enn Storflor var i klubben, og det er liten tvil om at taktikken og spillet er lagt opp annerledes uten trønderen. Rune Martinsen skrev også i hyllesten han gav på hjemmesidene til klubben etter at Storflor ga seg, at tomrommet etter han ikke kan fylles, og at man nå må finne en ny måte å spille på. Dette sier veldig mye om statusen han har fått i klubben, og høyrekanten, som han gjorde til sin rolle, ¨Storflor-rollen¨.

Storflor har helt klart utmerket seg på en fantastisk måte i Drammen, og klubben vet godt at rollen han skapte seg ute på høyrekanten, ikke kan erstattes. Spillet må legges om, og det ser det nå ut til at klubben har fått til, med den fantastiske høstsesongen man har hatt. ¨Storflor-rollen¨ er dog ikke en del av Godsets spill i dag, og det er langt fra sikkert at noen kommer til å utøve en kantrolle slik Storflor gjorde i Eliteserien igjen noen gang.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar