Foran hver sesong starter alle lag med blanke ark, og med et mål om å bli enda bedre enn forrige sesong. Samtidig må noen mislykkes for at andre skal lykkes og enkelte klubber har et forventningspress som tynger år etter år.

Et hardt slag for håpefulle Hammers-fans

West Ham virket som en av de store vinnerne før sesongen med nyerværvinger som Javier Hernandez fra Bayer Leverkusen for 16 millioner pund og landslagskeeper Joe Hart. Dette var året da Slaven Bilic også kunne gå fra å være en likandes kar til å være en likandes og suksessfull manager, men han endte i stedet opp med å få fyken etter 10 kamper. Hernandez har i likhet med resten av Hammers-manskapet hatt problemer med å finne nettmaskeneg på de 13 første kampene står laget med bare to seire og to uavgjorte. Klubben har hatt som mål å bli attraktiv for fans også utenfor Øst-London etter at de overtok OL-arenaen, og i tillegg la til London som en del av emblemet. For øyeblikket virker de likevel langt unna å kunne ta opp kampen mot store brødre som Chelsea, Tottenham og Arsenal. Nå gjenstår det å se om tidligere Everton- og Man United-manager David Moyes kan redde sesongen etter at han erstattet Bilic tidlig i november.

Slaven Bilic fikk ingen lykkelig avslutning på tiden i West Ham (Foto: Ian MacNicol/Getty Images)

Noe er galt i Madrid

Det kan virke noe merkelig å stemple et lag som ligger på Champions League-plass, har +14 i målforskjell, åtte seire, to uavgjorte og to tap som en skuffelse, men så er også forventningene til storheten fra hovedstaden eksepsjonelt store. Real Madrid har vunnet Champions League de to siste årene og i fjor vant de La Liga med tre poeng foran erkerival Barcelona. For lagets største stjerne Christiano Ronaldo svir det nok i tillegg ekstra at Lionel Messi har bidratt med tolv skåringer i ligaen mot hans to. Bookmakerne ser også ut til å ha liten tro på skåringssuksess for Ronaldo i år, mens Lionel Messi har 1.10 i odds for å bli toppskårer denne sesongen, får man igjen hele 17 ganger innsatsen dersom du setter pengene dine på Christiano Ronaldo. Spill som går over en hel sesong har det vært liten tradisjon for i Norge, men operatører som britiske Bet365 som du kan lese mer om her har lenge satset på denne typen veddemål. Noe stadig flere nordmenn virker å sette pris på. Sesongen er lang og syv poeng opp til ligaleder Barcelona er kanskje ikke all verden, men hittil i høst har Zinedine Zidane slitt med å få det beste ut av sitt stjernespekkede mannskap. Har du likevel troen på de hvite fra Madrid får du 4.50 i odds hos Betsson.

For alltid kaos i FC Köln

Det burde kanskje ikke komme som noen overraskelse at kronisk ustabile FC Köln har åpnet skuffende, men i løpet av de siste årene har laget hatt en stabil oppadgående kurve. Etter opprykket til 1. Bundesliga i 2014 endte de på en tolvteplass, etterfulgt av en niendeplass, før de kom femteplass i fjor. Noe som betød spill i Europa for første gang på 25 år. Det var noe den sulteforede fansen satte tydelig pris og 20 000 tilreisende møtte opp til bortekampen mot Arsenal. Det enorme antallet bortesupportere skapte kaotiske tilstander i London og oppgjøret måtte utsettes i flere timer. Med seks poeng hittil i Europa League-gruppespillet har de fortsatt sjebnen i sine egne hender når det gjelder avansement til sluttspillet, noe som vanligvis skulle tilsi en høyst suksessfull Köln-sesong. Men med to poeng på de 13 første kampene ligger klubben desidert sist i Bundesliga og det hviler en tydelig odør av nedrykk i gangene på RheinEnergieStadion.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar