Nå kommer kampene tett som hagl. Dette er tredje kampen på en uke for Premier League-lagene. Det var mye spekulering før runde 14, Conte snakket om å hvile enkelte spillere, Pep kom med kontrabeskjed angående Jesus og Agüero, samt at Klopp hintet til at Salah skulle hviles. Alle holdt faktisk ord, Hazard og Salah ble benket, i tillegg til at Jesus og Aguero startet sammen på topp for Man City. Salah kom inn og leverte to kasser, mens de andre skuffet stort. Holder ikke med en assist Jesus. Neste uke er det Champions League igjen, og da ligger det an til en del rotasjon for de lagene som er så og si klare. Så her kommer spillerne vi tror leverer i runde 15.

Keeper:

Ederson – 5.5 – Man City (West Ham, H) Personlig ikke fan av dyre keepere før nyttår i FPL, men i år hadde du kommet fint ut av det med De Gea for eksempel. Historisk sett så blir det mindre mål og flere clean sheet i Premier League etter nyttår. Uansett, Ederson har holdt nullen i seks kamper denne sesongen. Og det for et ekstremt offensivt City, med Stones, Otamendi og en rusten Kompany som eneste hjelpere så synes jeg at seks clean sheets er bra. Forventer ny null mot et West Ham som muligens kommer uten Carroll. Moyes ser allerede ut som en slagen mann, dette kan bli stygt.

 

Forsvar:

Marcos Alonso – 6.9 – Chelsea (Newcastle, H)

Holdt nullen i fire av de fem siste kampene. Og med strålende kamper fremover, er Alonso en mann å trakte etter. Fortsatt en av de mest offensive forsvarerne i Premier League, og mot et Newcastle som ikke ser nevneverdig bra ut, lukter det poeng både offensivt og defensivt for Alonso. Tar også frispark.

Alberto Moreno – 4.6 – Liverpool (Brighton, b)

Trodde aldri jeg skulle si det, men nå ser Moreno ut som en spiller for FPL. Har faktisk startet alle kampene bortsett fra to denne sesongen. Kun levert en assist, men er offensiv og alltid med fremover. Brighton har sett gode ut defensivt og de har skumle karer der fremme, men jeg tror at Liverpool har gode muligheter til ny null her. Må sies at Brighton har hatt ufattelig god uttelling, det vil aldri fortsette, og tror de får det tøft her. Moreno er også en av de som scorer høyest i det kontroversielle bonuspoengsystemet, og det selv om han ikke leverer offensivt. Han er helt opp på trettende plass, rett bak Sterling, noe som tyder på at det ligger et uforløst potensial der. Et pluss er det selvfølgelig at Matip er tilbake, ser mye tryggere ut med han på banen.

Charlie Daniels – 5.0 – Bournemouth (Southampton, H)

Selv om nullen røk mot Burnley sist, så har Bournemouth sett bedre ut defensivt. Tre clean sheet på de siste fire kampene. Skal sies at det var mot svak motstand. Nå møter de et Southampton som har slitt med å score mål. Snitter ett mål per kamp, og fire av de kom mot Everton for to runder siden. Austin er tilbake på laget og Boufal ser frisk ut. Men her tror jeg Daniels har gode muligheter for å holde nullen igjen, og kanskje også bidra med en assist også. Han ender vanligvis på sju-åtte målpoeng i løpet av en sesong, kun to til nå, kommer mer fra denne fyren.

 

Midtbane:

Eden Hazard – 10.7 – Chelsea (Newcastle, H)

Han har funnet formen, og spiller nesten spiss i Contes formasjon. Et Newcastle uten forsvarssjef Lascelles skal få kjørt seg, når de skal prøve å stoppe en uthvilt Hazard. Er det kapteinsalternativ, og denne runden er det ingen fare for at han starter på benken. Faktisk større sjanse for at Morata blir benket.

Raheem Sterling – 8.2 – Liverpool (West Ham, H)

Sterling har for lengst passert fjoråret med tanke på scoringer. Har avgjort de to siste City-kampene, den siste på overtid med et vakkert skudd. Gutten har selvtillit om dagen, og bør være en spiller de fleste trakter etter på FPL. Rotasjonsfare som alltid med disse City-spillerne, Sané var syk forrige kamp, og kan muligens dytte Sterling ut av laget.

Mohamed Salah – 9.8 – Liverpool (Brighton, b)

Sju mål på de fire siste kampene, ingen kan overse Salah. Han må på, ingen vei utenom. Spilte kun 23 minutter sist, det ble uansett to mål. I gnistrende form for et lag som fortsetter å imponere offensivt. Han er the main man. Brighton slipper ikke inn mye mål, men de får det tøft mot poengkongen av FPL.

Ruben Loftus-Cheek – 4.6 – Crystal Palace (West Brom, b)

Sikkert mange som benker RLC denne runden, når Crystal Palace skal møte et WBA som mange før sesongen trodde skulle være defensivt solid. Det har ikke skjedd, og de har faktisk sluppet inn 21 mål, og holdt nullen kun tre ganger. Nå er Pardew kommet inn for å prøve å snu trenden. Han skal nå prøve seg med sin sexy fotball med en gjeng som var ment til å stort sett forsvare seg. Med de spillerne han har til rådighet nå, så er det faktisk gode muligheter til å kunne spille mer offensiv fotball. Med Rodriguez, Phillips, Chadli, Gibbs, Krychowiak og Brunt er det muligheter for å snekre sammen en ellever med gode fotballferdigheter. Men det skjer ikke over natten, og Crystal Palace har sett mer ut som et lag etter at gode gamle Hodgson kom inn. Og nå er Benteke også fit for fight. RLC spilte i den offensive midtbanerollen sist, og forventer at han fortsetter der han slapp.

Xherdan Shaqiri – 6.1 – Stoke (Swansea, H)

Rundens billigspiller.

STJERNESPILLER: Xherdan Shaqiri har holdt seg skadefri og er nå en av de viktigste for Stoke (Foto: Stu Forster/Getty Images)

Angrep:

Harry Kane – 12.8 – Tottenham– (Bournemouth, H)

Har levert i fire av fem bortekamper, tre av disse med tosifret antall poeng. Og mot et offensivt Watford, som angriper alle lag de møter. De prøvde med en litt mer defensiv tilnærming mot Man United, og selv om de lå under 3-0 til pause, fortsatte de å kjøre på. Dette vil gi rom for de på topp for Tottenham, såfremt de scorer tidlig, noe jeg tror Tottenham kommer til å gjøre. De må slå tilbake.

Alvaro Morata – 10.7 – Chelsea (Newcastle, H)

Rundens kaptein. Mange hadde Morata som kaptein hjemme mot Swansea. Det ble en gigantisk skuffelse. Til tross for utallige gode muligheter, endte det med ett gult kort, og kun 1 poeng forrige runde. Har uansett store forventinger til Morata mot Newcastle.

 

Rundens kaptein:

Alvaro Morata – Har skuffet i enkelte kamper, men kommer fortsatt til mye sjanser. Og har noen helt utrolige bevegelser i spillet sitt, umulig å forutse. Fantastisk spiller. Satser på at partnerskapet med Hazard slår ut i full blomst mot et Newcastle som sliter defensivt om dagen. Kan nevne at det er en liten rotasjonsfare på Morata, men Batshuayi er ute så ingen reele utfordrere på spissplass. Kan eventuelt sette Hazard som kaptein, han ble hvilt sist og starter garantert. 

 

Rundens billigspiller:

Xherdan Shaqiri (6.1) – Her tenkte jeg faktisk en liten stund på Lee Grant (4.3) også. Viste seg som en matchvinner av rang forrige sesong, men Stoke har sluppet inn i alle kampene bortsett fra to, så er ikke helt trygg på at de har satt det defensive enda. Shaqiri har tatt poeng jevnt og trutt for Stoke i år, forrige sesong var han en mer eksplosiv spiller. Har tatt poeng i sju av de tolv kampene han har startet. Og selv om Swansea leverte en brukbar defensiv innsats mot Chelsea, kunne det fort blitt både fire og fem i sekken der. Satser på en eksplosiv runde av Shaqiri

 

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):

Mesut Özil (1,9%) – Det sies at Özil ikke leverer i store kamper, han springer ikke nok, kroppspråket er ikke bra nok, og det blir for lite mål. Mye kan sies om Özil, men en ting er sikkert, han er en gnistrende fotballspiller når han er på, og sist kamp var han virkelig på. Glimtet til med mål og to assist. Selv om Arsenal skal møte United, tror jeg Özil kan være den som finner nøklene til bussen til Mourinho. Arsenal er i storform, Mustafi tilbake har gjort at det defensive ser bedre ut, Sanchez ser glad og fornøyd ut, og spissene leverer uansett hvem som spiller. Jeg tror at Özil kommer til å vise seg fra sin beste side mot United.

 

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Romelu Lukaku (39.8%) – Lukaku ser ikke bra ut for tiden, kommer nesten ikke til sjanser, og når han ikke tegner seg på scoringslisten når laget hans scorer fire mål, ja da kan vi snakke om formsvikt. Og enda verre er det ofte når Man United spiller på bortebane mot gode lag. Da blir United som regel ekstremt defensive, og da blir det naturlig nok lite å jobbe med for Lukaku. Pogba er tilbake, noe som kan hjelpe Lukaku, men han er inne i en av sine beryktede perioder uten mål.

 

Lykke til! Send gjerne inn dine tanker rundt runden til @FantasyPLNorge på Twitter.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar