Vi er nå i desember, og skal nå ta en titt på forrige måneds siste runde hvor de fleste storlagene presterte og det ble scoret mange mål.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Ny runde starter allerede i morgen og dermed er det bare å gjøre byttene man har tenkt å gjennomføre.

Flest poeng:
1. Mesut Özil (Arsenal) – 17
2. Wayne Rooney (Everton)
3. Antonio Rüdiger (Chelsea)
4. Ashley Young (Manchester United) – 15

Rundens overraskelse:
Tross kjøpefesten i sommer har Everton sett usedvanlig svake ut denne sesongen, og Merseyside-klubben venter nå på det som kommer til å bli dens tredje manager siden sesongstarten i Sam Allardyce. Var det beskjeden om britens ankomst som fikk det til å løsne skikkelig for Wayne Rooney og co. denne runden? De høvlet i hvert fall over et West Ham-lag som i tillegg måtte se keeper Jordan Pickford redde straffeforsøket fra Manuel Lanzini. Er dette starten på en bedre tid for de blåkledde?

Rundens skuffelse:
Tottenham hadde som mål å få skuta på rett kjøl igjen mot Leicester, men endte nok en gang opp med å snuble. 1-2-tapet mot revene sørger for at de liljehvite nå ligger på en syvendeplass i ligaen, plassen bak Burnley og med fire poeng opp til Nord-London-rival Arsenal på fjerdeplassen. Opp til Manchester City på førsteplass er det nå 16 poeng.

Prisøkning (utvalgte): 
Morata – 10.6→10.7
Mané – 9.3→9.4
Salah – 9.7→9.8
Monreal – 5.6→5.7
Sterling – 8.1→8.2

Prisnedgang (utvalgte):
Lukaku – 11.5→11.4
Sané – 9.0→8.9
Firmino – 8.5→8.4
Davies – 5.7→5.6

Kevin De Bruyne hadde flest nøkkelpasninger denne runden (Foto: Matt West / BPI
Football)

Underliggende stats (utvalgte):
– Olivier Giroud, Alvaro Morata og Harry Kane delte tittelen om flest skudd denne runden. Alle hadde seks skuddforsøk hver. Av disse hadde Arsenals franske spiss best uttelling med sine to mål, mens Kane kunne skilte med én nettkjenning.

– Kevin De Bruyne hadde flest nøkkelpasninger denne runden med sine ni. Dette står i sterk kontrast til Swansea og Stoke som begge hadde to nøkkelpasninger hver fordelt på hele lagene sine.

– I 5-0-seieren mot Huddersfield hadde Granit Xhaka 140 ballberøringer. Dette var ti mer enn Fabian Delph på andreplass.

– Manchester City og Arsenal har gode ballfordelerer. Hos førstnevnte hadde både Nicolas Otamendi og Fabian Delph over 100 pasninger med en tilhørende treffprosent på over 90. Hos rødtrøyene fra Nord-London gjaldt den samme statistikken for Granit Xhaka, Laurent Koscielny og Shkodran Mustafi. I tillegg hadde Nacho Monreal 99 pasninger med en treffprosent på 92,9.

Lærdom fra helga:
– Selv om Tottenham fortsetter å slite er Harry Kane stadig kapabel til å levere foran kassa, noe seks skudd og én nettkjenning er et bevis på.

– Dette var runden hvor tidligere kritiserte eller bortglemte spillere slo tilbake. Både Mesut Özil, Ashley Young, Olivier Giroud og Wayne Rooney hamret inn praktopptredener.

Mesut Özil har vært gjenstand for mye kritikk denne sesongen, men var kampens desidert beste spiller mot Huddersfield, da han noterte seg for to målgivende og én scoring. Kan han fortsette på denne formen mot Manchester United neste runde?

– Også i Manchester United har spesielt én spiller hevet seg den siste tiden; Ashley Young. To praktscoringer i 4-2-seieren mot Watford er godt nytt for José Mourinho før storkampen mot Arsenal. Får vi se Young briljere mot Arsène Wengers mannskap som han gjorde i 8-2-seieren i 2011?

Olivier Giroud holdt på å gå til Everton før sesongen, men valgte å ta en ny sesong i Arsenal istedet. Før denne runden hadde han én nettkjenning i ligaen, men har nå altså økt dette tallet til tre. Spørsmålet man kan stille seg nå er hvem Wenger velger fra start neste runde.

– Og til sist har vi Wayne Rooney, mannen som returnerte til gamleklubben Everton og fikk oppgaven med å erstatte Romelu Lukaku som gikk motsatt vei. En umulig oppgave ville mange si, Rooney har sett sine beste år. Men mot West Ham viste han igjen hva han er kapabel til med tre scoringer.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Daniel Granberg

Det startet med et fotballkort av Fredrik Ljungberg i 2001. Over et tiår har passert siden, og det har blitt mye fotball på denne karen.

Legg igjen en kommentar