Premier League fortsatte med stor fart inn i runde 15 etter noen tette og spennende oppgjør sist helg og i midtuka. Runde 15 ble en tøff prøvelse for noen av topplagene, mens en brasilianer med drømmer om Barcelona hadde lyst å vise at han fortsatt er en av Premier Leagues beste spillere.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et Fantasy-perspektiv. Ny runde nærmer seg, og det er viktig å tenke godt igjennom hva man gjør nå for å henge med i det avgjørende juleprogrammet.

Flest poeng:
1.
Philippe Coutinho (Liverpool) – 18
2. Eden Hazard (Chelsea) – 15
3. Jesse Lindgard (Manchester United – 15)
4.
Roberto Firmino (Liverpool) – 13

Rundens overraskelse:
Dette var en runde med flere overraskelser, og noen som kan påvirke hvordan du setter opp ditt FPL-lag. For det første fortsetter Manchester City å slite litt med å få spillet i gang slik det var for noen runder siden. Mange sitter med flere spillere her, og man kan bli litt betenkt med den formen Peps lag viser inn mot et tøffere kampprogram, hvor både Mourinhos og Pochettinos mannskap venter. Ellers viste Mourinho at han kan faktisk kan overraske i storkamper, og med fart og kraft i angrep kan det vise seg at Uniteds angrepsrekke også kan levere i de største oppgjørene. Er Lindgard en liten joker med Mkhitaryan tilsynelatende plassert i fryseboksen? Dette var også runden hvor Liverpool skårte fem mål, og Salah ikke kom over tosifrede poeng, Firmino derimot viste at han fortsatt kan være gull for den prisen på FPL i rundene fremover, nå som hans gode venn Coutinho virkelig er tilbake på scenen.

Rundens skuffelse:
Her kan man si at Manchester City er en stor skuffelse. Men så vinner de også på en dårlig dag, og det er litt av det som tyder på at Manchester City blir så farlige. Ingen lag kan briljere i hver kamp. City har tidligere hatt problemer når det butter imot. Tottenham derimot har litt av en oppgave foran seg nå. De sliter med å få spillet til å gå på skinner i Premier League, og det virker kanskje litt tomt. Harry Kane fortsetter å skuffe de som stoler på at han skal levere poeng med kapteinsbindet, men kan man virkelig avskrive en mann som viser gang på gang at han vet hvor målet står.

Prisøkning (utvalgte): 
Otamendi– 5.8→5.9
Sakho – 4.9→5.0
Coutinho – 8.8→8.9 (kan øke til 9.0)
Firminol – 8.4→8.5
Speroni – 4.0→4.1

Prisnedgang (utvalgte):
D. Silva – 8.2→8.1
Sané – 8.9→8.8 (kan synke til 8.7)
Aguero – 11.7→11.6
Jones– 5.4→5.3

Underliggende stats (utvalgte):
Eden Hazard er treffsikker i år. 37 skudd har den belgiske magikeren fyrt løs, og kun seks har vært utenfor mål. Hele ni skudd ble det på han denne helgen.

– Arsenal hadde registrert 33 skudd i kampen mot United. Løsner det fremover kan det bli farlig.

Gabriel Jesus ligger i teten av expected goals med hele 0.98 denne sesongen, foran andre kanoner, men den store overraskelsen er et man finner Shinji Okazaki på tredje plass. .

Cesar Azpilicueta troner overaskende øverst på oversikten over flest pasninger. 132 ble det på den spanske backen.

David Silva fortsetter å være svært involvert offensivt. Fem nøkkelpasninger var hans bidrag mot West Ham

Eden Hazard reddet mange denne runden (Foto: Richard Heathcote/Getty Images)

Lærdom fra helga:
– Heat map viser mye spennende. Ser man på disse viser det seg at folk spiller på helt andre plasser enn posisjonen skulle tilsi, og noen utvalgte spennende er:

  • Fabregas ligger nesten som spiss.
  • Hazard ligger mye lengre oppe enn Morata i 3-5-2.
  • Bertrand og Daniels var begge veldig offensive på sin vingback, og var de som hadde flest involveringer på sine respektive lag på motstanderens halvdel.
  • Martial lå mest som spiss foran Lukaku mot Arsenal.
  • Kenny til 4.3 er veldig offensiv for sitt Everton.

David De Gea er keeperen man kan la stå i hver eneste kamp. Åtte poeng i en kamp med baklengs sier sitt.

Philippe Coutinho er virkelig tilbake, og med en fersk hat-trick i CL i tillegg viser brasilianeren at han skal orkestrere mye for Liverpool fremover.

Mamadou Sakho leverer varene for Crystal Palace. Er en bonuspoeng magnet, og om Hodgson klarer å fortsette trenden med å stenge igjen kan han være en gullgruve.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar