Etter at storlagene har vært ute i Europa-cupene denne uka er det igjen duket for en ny runde i Premier League. Fotballsonen ser nærmere på hvem man bør velge foran denne helgens runde.

 

Keeper:
Nick Pope – 4,7 – Burnley (Watford, H)
Burnley er meget solide defensivt, og har bare sluppet inn tre mål på hjemmebane denne sesongen. Watford er riktignok sterke på bortebane, men vi har tro på at Burnley fortsetter den solide hjemmeformen.

 

Forsvar:
Sead Kolasinac – 6,2 – Arsenal (Southampton, B)
Arsenal har funnet formen, og til tross for tap mot Manchester United lovte også det oppgjøret godt. Kolasinac har tredje mest poeng av alle forsvarsspillere så langt, og mot et Southampton som scorer lite bør det være mulighet for en clean sheet her. Med fem målpoeng hittil i sesongen er det også grunn til å håpe på bidrag offensivt.

Marcos Alonso – 6,9 – Chelsea (West Ham, B)
West Ham har sett noe bedre ut de siste kampene, men står med hele åtte strake uten seier. Chelsea skal være et betydelig bedre lag og mot et lag som scorer lite bør Alonso være et godt valg. Ingen rotasjonsfare og potensial for offensive poeng.

Mamadou Sakho – 5,0 – Crystal Palace (Bournemouth, H)
Står med 28 poeng på de tre siste kampene, og er den spilleren i Premier League som har tatt flest bonuspoeng i disse rundene med åtte av ni mulige. Mot et Bournemouth som sliter med å score mål, spesielt på bortebane, har vi tro på at Sakho kan levere en ny god kamp.

 

Midtbane:
Mohamed Salah – 9,9 – Liverpool (Everton, H)
Liverpool har vært i god form den siste tiden, og det flyter virkelig offensivt. Her kan Coutinho også være et svært godt alternativ, til en litt lavere pris, men vi faller ned på Premier Leagues toppscorer og gir Salah fornyet tillit.

Eden Hazard – 10,8 – Chelsea (West Ham, B)
Når Hazard er i form er det få som er bedre i Premier League, og når han spiller som en av to på topp er han nesten et must på fantasy. Leverte hele 15 poeng forrige runde, og har seks målpoeng på sine tre siste starter i seriesammenheng.

Aaron Ramsey – 7,2 – Arsenal (Southampton, B)
Kun City skaper flere muligheter en Arsenal for tiden, og Aaron Ramsey er som regel involvert når det ender i scoring. Waliseren har målpoeng i seks av de syv siste og har virkelig spilt seg i form utover høsten. Dersom Arsenal fortsetter å sprudle er han en sikker vei inn i laget, og betydelig billigere enn Özil og Sanchez.

Arsenal har mange gode alternativer å velge i for tiden (Foto: Dan Mullan/Getty Images)

Pascal Gross – 6,0 – Brighton (Huddersfield, B)
Etter en svært god høst er Gross kanskje litt på hell, men mot et svakt Huddersfield har vi likevel tro på at han er i stand til å levere målpoeng. Tar alt av dødballer og er involvert i så godt som alt Brighton skaper, hvilket har gitt tre mål og fem assist så langt denne sesongen.

Ruben Loftus-Cheek – 4,6 – Crystal Palace (Bournemouth, H)
Palace er i stigende form, og på hjemmebane har de levert godt den siste tiden. Da har også Loftus-Cheek vært involvert, sammen med noe dyrere Wilfried Zaha. Begge har målpoeng i tre av de fire siste på eget gress, og vi faller ned på Loftus-Cheek grunnet pris.

 

Angrep:
Harry Kane – 12,8 – Tottenham (Stoke, H)
Mange har byttet ut Harry Kane foran denne runden, etter en skuffende kamp mot Watford sist. Han har dog scoret i to av de tre siste, og ingen i Premier League kommer til flere avslutninger. På motsatt halvdel står Stoke, det laget med nest flest baklengs i Premier League. Da er det ingen grunn til å gå uten Harry Kane i denne!

Alvaro Morata – 10,8 – Chelsea (West Ham, B)
West Ham slipper inn flest i Premier League, og Morata har nest flest målpoeng i Premier League. Spanjolen har riktignok ikke vist veldig god form den siste tiden, men scoret sist og bør være et trygt valg foran denne runden.

 

Rundens kaptein:
Harry Kane – 
Mange er skuffet over det Kane har levert så langt denne sesongen, men han står med ti mål så langt og har scoret nest flest i Premier League. Nå venter et Stoke-lag som har kollapset mot flere av topplagene, og vi tror det kan bli en stor sum på Kane denne runden.

Rundens billigspiller:
Pascal Gross (6,0) – 
I litt mangel på mange gode billigalternativer denne runden går vi for Pascal Gross, som bør ha gode muligheter for poeng mot Huddersfield. Dødballspesialisten har fortsatt forholdsvis gode underliggende stats, selv om de har vært enda bedre tidligere i sesongen.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Wilfried Zaha (5,1 %) –
 Som tidligere nevnt har Zaha vist svært god form på hjemmebane, og mot et svakt Bournemouth tror vi det er gode muligheter for ny scoring. Spiller spiss for tiden og er dermed et godt valg til en fin pris. Har man bra med midler i banken er kanskje Sanchez(2,8%) og Özil(2,2%) enda bedre valg, men med Ramsey inne i laget har vi tatt vårt valg av Arsenal-spiller for å prioritere midler andre steder.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Romelu Lukau (34,2%) – 
Én scoring på de syv siste, og uten Pogba i laget har Lukaku slitt med å levere målpoeng. Nå venter et knallsterkt City-lag og vi mener at eierandelen på over 34% er nærmest sjokkerende, all den tid Lukaku er blant spillets dyreste og leverer såpass lite poeng.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar