Det er midtukerunde igjen og tre kamper går av stabelen allerede i kveld. Vi er inne i en hektisk Fantasy-periode, så nå gjelder det å følge med og ha tunga beint i munnen. Her er rundens utvalgte fra Fotballsonen.

Keeper:

David de Gea – 5,8 – Man United (Bournemouth, H)
David de Gea får keeperplassen denne runden. Har vært Uniteds kanskje viktigste spiller, og har mest poeng av alle keeperene, med sine 85 poeng. Det er faktisk kun Kane av angriperne som har mer poeng (likt med Morata).*

 

Forsvar:

Joe Gomez – 4,7 – Liverpool (West Brom, H)

Først ut i forsvarsrekka er Joe Gomez. Med sin greie pris på 4,7 er det verdt å satse på for et lag som har sluppet inn kun 3 mål på hjemmebane denne sesongen. Møter også West Brom som ikke akkurat bøtter inn med mål.

Nicolás Otamendi – 6,0 – Man City (Swansea, B)

Står med «bare» 6 clean sheets på 16 kamper for serielederen. Men når du er forsvarer og har scoret 4 mål på disse kampene er det verdt å gi Otamendi tillit.

James Tarkowski – 4,6 – Burnley (Stoke, H)

Tarkowski er siste tips i forsvaret. I likhet med Liverpool har de kunne sluppet inn 3 mål på hjemmebane hittil. Stoke kommer også fra et tungt nederlag på Wembley.*

*Det kan være lurt å følge med på pressekonferansen til Mourinho om Phil Jones kan være tilbake. Pope/Jones-kombinasjonen er litt mer budsjettvennlig.

 

Midtbane:

Mohamed Salah – 9,9 – Liverpool (West Brom, H)

Omtrent fast inventar på laget den lille egypteren. Mottok nylig BBCs «African Player of the year» noe som sannsynligvis ikke gir mindre selvtillit. Er nok ute etter å hevne poengdelingen i Merseyside-derbyet.

Eden Hazard – 10,9 – Chelsea (Huddersfield, B)

En skuffende runde for Chelsea i helgen, men vi mister ikke troen av den grunn. Vi vet hva Hazard kan utrette når han har dagen. Får riktignok ikke Morata med seg (pga. skade), men det kan kanskje gi Hazard en enda mer offensiv rolle?

Christian Eriksen – 9,3 –  Tottenham (Brighton, H)

En liten formdupp, men tilbake igjen på sporet nå. To 8-poengere på rad med assist og mål, samt 4 bonuspoeng på de to kampene. Vi ser gjerne at formen fortsetter mot Brighton.

FORMBEDRING: Eriksen har vist bedre takter de siste to kampene. (FOTO: Michael Zemanek / BPI)

Richarlison – 6,6 – Watford (Crystal Palace, B)

Også Richarlison kan sies å ha hatt en liten sving i formen, men har møtt tøffe motstandere i Man Utd (H), Tottenham (H) og Burnley (B). Kampprogrammet ser betydelig enklere ut fremover med 5 grønne kamper på rad. Vi tror det gir en oppsving i formen igjen.

 

Angrep:

Roberto Firmino – 8,5 – Liverpool (West Brom, H)

Uthvilt og sannsynligvis tilbake i startelleveren igjen sammen med sin landsmann Coutinho, som begge var benket i derbyet. Det kan fort bli flere mål på Anfield i midtuken og da er Firmino ofte involvert.

Harry Kane – 12,8 – Tottenham (Brighton, H)

Umulig å komme utenom engelskmannen nå, etter to mål i helgen. Fortsetter på hjemmebane mot et formsvakt Brighton. Med Moratas skade, Lukakus form, Lacazettes småpoengplukking og Citys rotasjonsfare, ser Kane ut til å være den spissen man kan stole på når vi nå går inn i det tette juleprogrammet.

Dwight Gayle – 6,1 – Newcastle (Everton, H)

En tung sesongstart for Gayle ser ut til å ha forbedret seg nå. Tilbake i startoppstillingen nå, med tre mål og én assist på de 4 siste fra start er godkjent, spesielt når to av målene har kommet på Stamford Bridge og Old Trafford. Kan være en differensial fremover.

 

Rundens kaptein:
Harry Kane – Vanskelig å gå uten Kane denne runden etter helgas oppvisning. Salah er kanskje den største utfordreren, men Kane er hakket foran.

Rundens billigspiller:
Jesse Lingard (5,9) – Lingard blir ukens billigspiller. Tosifret antall poeng på de to kampene før det tunge tapet for Man City i helgen. Han ser ut til å ha spilt seg inn i Mourinhos ellever og har en fin pris.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Charlie Austin (3,7 %) – Siden Gayle fikk plass på laget blir Austin differensial. Fire mål på sine tre siste fra start er absolutt godkjent – møter Leicester hjemme.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Sergio Aguero (16,7%) og Gabriel Jesus (12,4%) – Det er selvsagt tøft å dunke spissene til ligaens suverent beste lag, men ingen av de har scoret de tre siste rundene. Med kampprogrammet som følger er det også en stor rotasjonsfare og nesten umulig å vite hvem av de som starter. Se heller mot City-midtbanen…

Husk frist 19.45 norsk tid i kveld – lykke til!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar