Mourinho, Klopp og Guardiola har all grunn til å være fornøyd med mandagens trekning av åttendelsfinalene i årets Champions League. En rekke godbiter venter i februar og mars, og disse kan du se på Viasat / Viaplay. 

Sevilla – Manchester United

Nytt møte mellom Jose Mourinho og Eduardo Berizzo, som ledet Celta Vigo forrige sesong. Mourinho står med syv seirer av åtte mulige mot Sevilla som trener. Lagene har dog aldri møttes i en offisiell turnering, kun i Rio Ferdinands testimonial. En sesong på det jevne for Berizzos menn, og en femteplass i serien så langt.

Basel – Manchester City

Pep Guardiolas mannskap durer videre. 14 strake trepoengere i hjemlig liga, og en særdeles fin trekning for de lyseblå. En formidabel oppgave venter for Basel med norske Mohamed Elabdellaoui i stallen.

Porto – Liverpool

Liverpool innfridde forventningene i deres comeback i Champions League med å ta seg videre i en forholdsvis enkel gruppe. Fansen og spillergruppen er nok tilfreds med trekningen, men man skal ikke ta for lett på portugiserne.

Juventus – Tottenham

Tøff utfordring for Kane & Co, men det hadde de sannelig meg også i gruppespillet mot Dortmund og Real Madrid. Dette endte med en råsterk gruppeseier. Gevinsten? En av de tøffeste gruppetoerne i form av forrige års finalist Juventus. Italienerne har ikke vært like dominerende i kampen årets Scudetto, men innehar kvaliteter i bøtter og spann. To solide lag med enorme kvaliteter i alle lagdeler. Her kan alt skje, men ikke forvent mye mål.

Real Madrid – Paris Saint Germain

El Cashico. Det måtte bli noen gigantoppgjør med tanke på lagene som lå i potten, og her fikk vi en skikkelig godbit. En storkamp av episke dimensjoner.

Shakthar Donetsk – Roma

Et mindre spektakulært oppgjør enn ovenfornevnte, men allikevel et oppgjør å se frem til. Roma har støtt og stadig imponert i år, sist mot Chelsea da de sendte engelskmennene tilbake til broen med 3-0 i sekken. Få, om noen, ønsket en reise til Ukraina i februar. En vrien motstander som kan by på mang en utfordring for hovedstadslaget.

Chelsea – Barcelona

Det blir et gjensyn mellom lagene som sto for et episk oppgjør tilbake i 2012, der Chelsea parkerte bussen foran egen målgård og kontret seg videre i sluttspillet. Nok en gang vil Chelsea få litt av hvert å bryne seg på, all den tid Barcelona stormer videre i årets La Liga. Og katalanernes savn etter Neymar er knapt synlig, om i det hele tatt. Det sier litt om det som bor i årets Barcelona-utgave. For sjette gang møtes gigantene i Mesterligaens utslagsrunder.

Bayern München – Besiktas

Det har lugget for de seiersvante tyskerne så langt i år. Etter mye intern uro og ujevne prestasjoner måtte Ancelotti ta sin hatt og gå, og inn har gamle Jupp Heynckes kommet, nå på sin fjerde runde i den tradisjonsrike klubben. På motsatt banehalvdel i februar venter tyrkisk motstand. Besiktas overrasket mange og tok en sterk gruppeseier foran Porto, RB Leipzig og Monaco. Tyrkisk heksegryte er alltid en utfordring, uansett mannskap.

Første runde av åttendelsfinalene spilles 13-14.02 og 20-21.02, mens returkampene finner sted 06-07.03 og 13-14.03. Disse ser du på Viasat og Viaplay. 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar