Enda en ny runde med Premier League og Fantasy. Et solid formlag i nesten helblå drakter er ukens tips fra Fotballsonen, inkludert noen luringer.

Keeper:

David de Gea – 5,8 – Man United (West Brom, B)

De Gea får fornyet tillit i buret. Holdt nullen mot Bournemouth, og i tillegg til 7 redninger og 3 bonuspoeng endte spanjolen på 11 poeng. Han er med andre ord verdt å satse på. Phil Jones er også tilbake i startoppstillingen noe som ikke minsker sjansen for en ny smultring på de røde djevlene.

 

Forsvar:

Andreas Christensen – 5,6 – Chelsea (Southampton, H)

I forsvar får Andreas Christensen sjansen. Den unge dansken har får alvor spilt seg inn på dette Chelsea-laget etter å ha overtatt den sentrale midtstopperplassen fra David Luiz. Noe heldig med clean sheet mot Huddersfield da han ble hvilt mot slutten, men bør være gode muligheter for poeng mot Southampton.

Nicolás Otamendi – 6,1 – Man City (Tottenham, H)

Otamendi også får sjansen på nytt, selv om de står ovenfor en tøff kamp. City ser likevel uslåelige ut for tiden og Tottenham skal få slite på Etihad. Selv om Kane & co skal klare å putte forbi Otamendi er argentineren også farlig på offensive dødballer.

Jonjoe Kenny – 4,4 – Everton (Swansea, H)

Ny mann i forsvaret, som så og si har spilt seg fast inn på laget i fraværet av backer hos Everton. De blå fra Liverpool har fått et ordentlig løft siden ansettelsen av Sam Allardyce, og har faktisk holdt nullen i tre av de siste fire kampene. I tillegg er Kenny offensiv i spillestilen og slått én assist på de kampene. Hjemme mot bunnlaget er det lov å håpe på både rent bur og kanskje noen offensive poeng til en billig penge.

 

Midtbane:

Philippe Coutinho – 9,0 – Liverpool (Bournemouth, B)

Først ut i midtbaneleddet er, kanskje noe overraskende, Philippe Coutinho. Blir valgt over Salah på grunn av skadesituasjonen til egypteren. Hadde en føling i hamstringen og med en rotasjonsglad Klopp kan Salah fort være et offer. Spørsmålet er om Klopp tørr å sette ut toppscoreren. Coutinho får uansett sjansen med sin solide bortestatistikk denne sesongen: 13 (Leicester), 10 (Newcastle), 2 (Tottenham), 18 (Brighton) på fire bortekamper fra start er fasiten – det er solid.

MYE POENG?: Coutinho har levert på bortebane i år. (Foto: Laurence Griffiths/Getty Images)

Eden Hazard – 10,9 – Chelsea (Southampton, H)

Vi mister ikke troen på Hazard etter to blanke runder. Belgieren ser fortsatt frisk ut og vi tror det bare er et tidsspørsmål før det smeller fra Hazard igjen. Hjemme på Stamford Bridge mot et Southampton-lag som fikk bank i midtuken kan fort være runden for det. Er fort et kapteinsalternativ også om vi ikke frykter Contes rotasjon.

Riyad Mahrez – 8,6 – Leicester (Crystal Palace, H)

Leicester har virkelig fått fart på sakene i det siste, og Mahrez er absolutt en av de som står fremst av poengsankere fra dem. Tre mål på de fire siste kampene, samt én assist. I tillegg har han fått med seg 4 bonuspoeng. Møter Crystal Palace som også har fått seg en opptur etter managerbyttet. Likevel tror vi Leicester vil ta denne og da blir det fort inkludert noen Mahrez-målpoeng. Kan være en outsider til kapteinsbindet i en relativt åpen runde.

David Silva – 8,2 – Man City (Tottenham, H)

Fire mål på de tre siste kampene er absolutt godkjent for en playmaker som kanskje ikke er mest kjent for å score mål. Spanjolen har fått en viktig rolle under Guardiola og kommer til å være farlig mot Tottenham også. Selv om det kan bli en tøff kamp for de lyseblå fra Manchester har de vist at de kan slå alt og alle denne sesongen.

 

Angrep:

Wayne Rooney – 7,5 – Everton (Swansea, H)

Wayne Rooney, mine damer og herrer. Hvem skulle trodd at skulle stå med like mange mål som Romelu Lukaku og Álvaro Morata etter 17 serierunder? 5 av de har kommet etter Allardyce overtok – kanskje er det han som vet hvordan han skal få det beste ut av engelskmannen. Det er i alle fall lov å håpe på bidrag fra Rooney hjemme på Goodison Park mot Swansea.

Jamie Vardy – 8,7 – Leicester (Crystal Palace, H)

Dobbel dekning fra Leicester er lov! Selv om Mahrez og Okazaki stod for de største poengfangstene forrige runde, har vi tro på Vardy denne runden. Leverer jevnlig poeng og forhåpentligvis kan det leveres mål fra Vardy for et Leicester i form.

Álvaro Morata – 10,7 – Chelsea (Southampton, H)

Sist ut i rundens tips er en mann som sannsynligvis returnerer fra skade. Álvaro Morata er mannen fra angrepet vi stoler på i premiumklassen. Chelsea viste gode takter mot Huddersfield, og forhåpentligvis hiver Morata seg med på moroa og finner nettmaskene.

 

Rundens kaptein:
Eden Hazard – Kanskje det mest safe valget å gå for i en veldig åpen runde. Morata, Salah, Coutinho, Silva osv. er også muligheter, men her er det rotasjonsfare og tøff motstand. Kanskje er dette runden å gå for en differensialkaptein i Rooney eller Mahrez? Vi går uansett for Hazard.

Rundens billigspiller:
Shinji Okazaki (5,4) – Hele 16 poeng forrige runde og hjemmekamp mot Crystal Palace neste. Kan være et godt budsjettalternativ til Vardy.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Mesut Özil (2,3 %) – Litt dyr differensial, men kan fort levere en god del med poeng. Om han finner tonen med Sanchez (eigd av 2,9) kan det bli bra.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Leroy Sané – Den unge tyskeren har møtt en liten nedoverbakke nå, og ble benket sist kamp. Er ikke sikret startplass og har heller ikke levert noe særlig de siste rundene.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar