Vi ser tilbake på gameweek 17 og prøver å se nærmere på det som kan være verdt å merke seg foran neste gameweek.

Flest poeng:
1. Okazaki (Leicester)/Willian (Chelsea)/ David Silva (Man City) – 16
2. Aurier (Tottenham) – 15
3. Pope (Burnley)/ De Gea (Man United) – 11

Rundens overraskelse:
Ingen hadde særlig tiltro til at David Moyes skulle utrette det helt store når han tok over West Ham, men igjen leverer de en god kamp mot et topplag. Forrige runde slo de Chelsea, og denne runden klarte de å holde Arsenal til 0-0. Det som kunne forverret en tung sesong har i stedet blitt en opptur og West Ham virker å være på vei oppover på tabellen.
Rundens skuffelse:
Mange hadde satt sin lit til Liverpools offensive spillere denne runden, men til tross for at de fire stjernene startet sammen på topp fant de aldri nettmaskene mot et West Brom som ikke har vunnet siden andre serierunde.

Uttellingen ble ikke som ventet for Liverpools offensive stjernespillere (Foto: Laurence Griffiths/Getty Images)

 

Prisøkning (Utvalgte):
Otamendi – 6.0→6.1 (Har økt)
De Gea – 5.8→5.9 (Har økt)
Rooney – 7.4→7.5 (Har økt)
David Silva – 8.2→8.3
Raheem Sterling – 8.3→8.4

 

Prisnedgang(Utvalgte):
Mee – 4.8→4.7 (Har falt)
Sané – 8.7→8.6 (Har falt)
Morata – 10.7→10.6
Mustafi – 5.4→5.3
Davies – 5.6→5.5

 

Underliggende stats (Utvalgte):
Liverpool burde vunnet klart, og hadde nest tredje flest expected goals denne runden med 2.14. Kun Man City(3.57!) og Leicester (2.32) hadde bedre muligheter til å score mange mål og begge lag endte opp med å score fire.
– Burnley skaper igjen færrest sjanser i hele runden, men klarer likevel å hente ut tre poeng. Defensivt er Sean Dyches menn virkelig til å stole på, og Burnleys sterke form ser ut til å fortsette.
– Ingen utespillere har tatt flere bonuspoeng uten Phil Jones uten å levere målpoeng. Nå er stopperen tilbake på laget, og her får man en bonusmagnet til 5.4!
– Sergio Agüero kom til hele åtte avslutninger mot Swansea! Kun Harry Kane hadde flere, med sine ti. Kane traff forøvrig mål med fem av avslutningene, hvilket er delt flest med Okazaki, som traff mål med alle sine fem skudd.
– Ingen i Europa har bedre uttelling på skuddene sine enn Wayne Rooney! Spissen setter 36% av skuddene sine i mål, og er nå oppe på åtte scoringer i Premier League.

Lærdom fra helga:
– Keepere tar poeng i store summer for tiden. Er det kanskje verdt å bruke bytter også på keeperplass?

– Det er så mye rotasjon i mange lag for tiden at det å ta hits fort er mer risikabelt enn normalt. Sannsynligheten for at du får igjen noen av de fire poengene du bruker på byttet er lavere i et så tett kampprogram.

– Manchester City er fullstendig overlegne, og vant stort igjen etter en periode med litt færre mål. Pep har full kontroll på Premier League!

– Fantasy er frustrerende greier. Det handler om å komme seg gjennom dette juleprogrammet for å få en litt mer stabil hverdag igjen over jul. Det er nå folk faller av!

– Se så mange kamper som mulig! Mange kastet for eksempel inn Zegelaar før runden, men for de som har sett Watfords siste kamper er det ingen overraskelse at han endte med rødt kort. Han har vært nært utvisning i to kamper tidligere, og nå kom minuspoengene.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar