Vi ser tilbake på gameweek 18, der Man City valset over Tottenham. Liverpool vartet opp med en solid borteseier, mens Man Utd og Arsenal ikke akkurat overbeviste mot svak motstand. Det holdt uansett til tre poeng, samme antall fantasypoeng som Morata, Agüero og Kane sanket til sammen denne runden.

 

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. I midtuken er det ligacup, forventer at lagene involvert roterer en del, men kan være smart å ha et bytte på lur hvis du ikke allerede har byttet. Lite tips, ikke la deg stresse av alle de tidlige byttene. Det koster laget ditt mye mer hvis du bytter på en spiller som blir skadet i midtuken. Spesielt nå med det tette kampprogrammet, må ha spillende benk, vet aldri hvem som blir vraket eller hvilt. Drøy byttene så lenge som mulig. Må ta hensyn til pris, men personlig har jeg tapt mer på å bytte tidlig enn motsatt. Lagverdien er viktig men ikke SÅ viktig.

 

Flest poeng:

 1. Lanzini (West Ham) – 15
 2. Mooy (Huddersfield) – 15
 3. Alonso (Chelsea) – 14

3 x MÅLGIVENDE: Rundens mestscorende. (Foto: Charlie Crowhurst/Getty Images)

 

Rundens overraskelse:

Nevnt det tidligere i sesongen at Crystal Palace har fått mektig dårlig betalt, ut fra sjanser skapt og prestasjonen generelt. De Boer var nok ikke riktig mann, det er lett å si det i ettertid. Men med alle de personlige feilene som kom, så gjorde de det ikke så enkelt for seg selv heller. Rekord i antall kamper uten mål (sju kamper), har nå blitt en rekordrekke med sju kamper uten tap. Det Hodgson har gjort er å stramme opp defensivt, litt det samme som Allardyce og Moyse har gjort i henholdsvis Everton og West Ham. Crystal Palace har skapt bra med sjanser hele sesongen, men har etter hvert begynt å sette de, til og med Benteke leverte mål i helgen. Borte mot formlaget Leicester imponerte Palace virkelig, Zaha og Benteke var en trussel gjennom hele kampen, mens Loftus-Cheek viste glimtvis hva som bor i han.

 

Rundens skuffelse:

Elitespissene skuffet stort denne runden. Morata startet på benken, Aguero fikk kun 57 minutter og Kane skulle vært utvist. I tillegg bommer Jesus på straffe, mens Lacazette blanker og misser en stor sjanse. Eneste lyspunktet var Lukaku som fikk en fin scoring og to bonuspoeng. En tung statistikk fra forrige runde, 18 mål kom fra midtbanen, mens fem kom fra spissene. Tre dyre spisser-taktikken er bare å vrake med en gang, hvis du ikke allerede har gjort det. Er vel kun et fåtall som fortsatt sitter med tre elitespisser (over 10.0) Ville beholdt Kane til dobbeltrunden i gw22, ellers er det mye viktigere å fylle midtbanen med gull.

 

Prisøkning (Utvalgte):

Phil Jones – 5-4 → 5.5 (har økt)

Kevin De Bruyne – 10.2 → 10.3 (har økt)

Raheem Sterling – 8.4 → 8.5 (har økt)

Wayne Rooney – 7.5 → 7.6

Marcos Alonso – 6.9 → 7.0

Nicolas Otamendi –  6.1 → 6.2

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Harry Kane – 12.9 → 12.8 (har falt)

Sergio Agüero – 11.6 → 11.5 (har falt)

David Silva – 8.3 → 8.2

Jamie Vardy – 8.7 → 8.6

Dele Alli – 9.1 → 9.0

STORFORM: Özil viste gode takter mot Newcastle. (Foto: Julian Finney/Getty Images))

 

Underliggende stats (Utvalgte):

 • Özil skapte 8 sjanser forrige gameweek, også den spilleren med flest pasninger på motstanderens banehalvdel.
 • Salah fortsetter å være mye i boksen, og fikk elleve touch i boksen denne runden. Arnautovic, Willian og Zaha hadde ti touch i boksen hver. Av disse, kun Willian som ikke kom på scoringslisten denne helgen.
 • Sterling kom til fire(!) store sjanser mot Tottenham, en av de han misset var på helt blank etter straffen til Jesus. I tillegg hadde han sju skuddforsøk.
 • Benteke kom til tre store sjanser i løpet av de 88 minuttene han spilte, satt en av de. Skulle også hatt en soleklar straffe i andre omgang.
 • Alonso med seks skuddforsøk og fikk seg et mål på frispark. En meget svak mur av Butland, gjorde det lettere enn nødvendig for Premier Leagues mest målfarlige forsvarer.

 

Lærdom fra helga:

 • Elitespissene fortsetter å slite, som nevnt en bør nok gå for max to dyre spisser for å kunne oppgradere midtbanen.
 • Watford sliter noe grusomt for tiden, men med et rødt kort i hver kamp blir det uansett tøft. Nå er Deeney ute i fire kamper, så kanskje Watford får roet ned.
 • West Ham med nok en clean sheet, alle bør ha en forsvarer nå som det nærmer seg dobbeltrunde. Ogbonna, Adrian og Masuaku er billige alternativ. Eneste jeg mener er 100% bankers av forsvarerne er Cresswell. Samlet 24 poeng siste fire kampene.
 • Burnley fortsetter å holde nullen, selv når de lager straffe. Tarkowski ryktes å få karantene for en albue på Murray. Ryker nullen til helga? Kane god på bortebane.
 • Eriksen har gått litt under radaren, men har levert i de fire siste. Kan være en å vurdere nå med en lang rekke grønne kamper. Spesielt for de som ligger litt bak, de fleste laster nok på City og Liverpool-spillere.
 • Rooney er ikke et blaff. Blir å regne med utover i sesongen, er på straffer og ser bedre ut enn på lenge, for et Everton som begynner å ligne et lag under Big Sam.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar