Onsdag kveld tar Real Sociedad imot Sevilla. Kampen markerer Carlos Velas siste i den blå-hvit stripete drakten til baskerne, klubben han har spilt for siden 2011.

På nyåret er det slutt. Nå venter et nytt kapittel i karrieren for mexikaneren i form av Major League Soccer og nysatsningen Los Angeles Football Club. Klubben, som verken har ferdigstilt stadion eller offentliggjort spillerdrakt, tok tidligere i desember kontakt med det de håpet skulle være deres første marquee-signing.

Avtalen er nå signert, og 28-åringen blir dermed den som nyansatte LAFC-trener Bob Bradley ønsker å bygge sitt lag rundt.

Med rike onkler i ryggen spørs det om Vela blir det eneste kjente ansiktet som vender snuten mot Hollywood-byen i tiden fremover. LAFC eies nemlig av en rekke profiler som har investert store summer i klubben. Cardiff City-eier Vincent Tan, tidligere NBA-stjerne Earvin Johnson, skuespiller Will Ferrell og forfatter Tony Robbins er blant eierne som har uttalt at klubben har store ambisjoner for den nyetablerte klubben.

Vela har uttalt at onsdagens oppgjør blir spesielt, og at det blir et vemodig avskjed med en klubb som har betydd mye for han både som spiller og menneske.

249 kamper og 72 mål har det blitt på den tidligere Arsenal-spilleren. Onsdagens kamp blir altså hans 250. og siste for den baskiske klubben.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar