Endelig er juleprogrammet i gang for alvor, og for en fantastisk tid for fotball vi har i vente. Arsenal-Liverpool sparker i gang julefestlighetene på bittelille julaften, før vi våkner på lille julaften til en dag full av gode kamper fra Premier League. Nå gjelder det å henge med og følge med på pressekonferanser. Fotballsonen tror følgende spillere kan være gode å ha på laget sitt til denne runden:

 

 

Keeper:
Jack Butland– 5,0 – Stoke (West Brom, H)

En tidligere FPL favoritt for mange med sin stabile poengfangst. Stoke har ikke tettet like godt igjen bakover etter de begynte å tro de spiller FM 14, men selv om de har mest spennende offensivt for tiden ønsker de nok en smultring på hjemmebane mot et West Brom ute av form. Butland er en skuddstopper og om han holder nullen får han som regel også nok saves til å få med seg bonuspoeng også.
Forsvar:
Luke Shaw – 4,9 – Manchester United (Leicester, B)
Luke Shaw begynner å få gradvis mer og mer tillit av Mourinho, og har spilt til banens beste i mange kåringer hver kamp de siste ukene når han får sjansen. Er ikke helt sikkert at han vil starte, men om han gjør bor det mye FPL poeng i denne backen. Med innoverkanter i form av Martial og Rashford får Man Utd en ekstra dimensjon i angrepet med en offensiv Shaw på laget, og han er veldig ofte involvert på motstanderens tredjedel. Mourinho liker å ta få sjanser mot lag som er tøffe på bortebane, og dette er derfor en typisk kamp som defensiv kontroll er i fokus for United, og da blir det poeng om vår mann starter.

 

Maya Yoshida – 4,8 – Southampton (Huddersfield, H)
Southampton har blitt kjent som et gjerrig lag denne sesongen, og de slipper til få sjanser og mål. På hjemmebane mot et lag som skal være dårligere på papiret ønsker de nok å gjøre alt for å holde nullen igjen. Er seks kamper siden de klarte det sist nå, og det kan ikke et lag som Soton være fornøyd med når de i tillegg ikke sprudler offensivt. Yoshida er en mann som ofte er involvert offensivt på dødball, og med Bertrand og Cedric ute med skade kan han også fort plasseres på back, noe som gjør han enda mer spennende.

 

Arthur Masuaku – 4,4 – West Ham (Newcastle, H)
Med Fonte ute er Cresswell flyttet ned til midtstopper av Moyes, og dette har ført til at Masuaku har stått frem som en billig og spennende kar å ha på FPL i det siste. Er en artig spiller som prøver på mye rart, men er mye involvert. Liker å forsøke å komme seg ned til dødlinja og passere motstanderens back, og har en grei for å legge inn med når han klarer det. West Ham har i tillegg til dette imponert med godt forsvarsspill de siste kampene, og det skal ikke være grunn til å begynne å slippe til mål hjemme mot Newcastle heller.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,8 – Arsenal (Liverpool, H)
Mannen som skal gjøre alt for Arsenal ønsker hele tiden å spille, og gjør som regel det også. Er nok en mann som vil spille mye i jula, og med ligaens mest gunstige juleprogram (mtp. reise og hvile), kan han være en spennende diff å ha på laget. Har vist gang på gang hva som bor i han, og når Arsenal får spillet til å stemme er det få spillere som har like mye FPL potensiall som Chileneren.

 

Sadio Mane – 9,3 – Liverpool (Arsenal, B)
Blir valgt foran Coutinho og Salah her, men de kan nok også levere målpoeng i denne kampen. Liverpool var fantastiske på Emirates i fjor, og prestasjonen til Mane der var fantastisk god. Vi håper at han skal være den fra Liverpool som stikker av med flest poeng denne kampen. Når man studerer Liverpool sine heat maps ser man at Mane og Salah begge trekker veldig langt opp i banen og innover foran Coutinho og Firmino, og med et Arsenal som har stått for høyt med forsvaret mot topplagene tidligere kan det bli mye rom å løpe i her.

Får vi mer dans fra Mane?. (Foto: Julian Finney/Getty Images)

 

Leroy Sane – 8,6 – Manchester City (Bournemouth, H)
Den unge tyskeren var helt fantastisk å ha på laget sitt for noen runder siden, og prestasjonene hans mot Tottenham kan tyde på at han er tilbake. Har fått litt hvile i det siste og bør ha mye overskudd. Slik City spiller vil han få mange sjanser til å få målpoeng, og med Bournemouth sin vanligvis litt for optimistiske spillestil kan de få problemer om Sane begynner å få rom til å løpe i.

Kevin de Bruyne – 10,3 – Manchester City (Bournemouth, H)
Premier Leagues beste spiller mener mange, og slik han spiller for tiden er det vel lite tvil om det. Er så jevn god og involvert at man nesten kan være sikre hver kamp på at KDB kan levere tosifrede poeng. Er rett og slett et nytelse å se på når han spiller fotball, og når resten av spillerne fremover er i den formen de er i, kan det være mange muligheter til å servere fra dypet.

 

Paul Pogba – 7,9– Manchester United (Leicester, B)
Da var det klart for et nytt Pogback i Premier League, og det pleier å ende med at Pogba vil vise alle hva de har gått glipp av. Pleier faktisk å klare å vise det også, og da kan det være kjekt å sitte med franskmannen på laget. United er et helt annet lag med Pogba på banen, og han står bak mesteparten offensivt.

 

Angrep:
Sergio Aguero – 11,5 – Manchester City (Bournemouth, H)

Argentineren fikk hvile mot Leicester i uka, og bør være spillesugen til denne runden. Mye er skrevet om City tidligere, og de er rett og slett så flinke i fotball at de skal klare å få ballen i mål flere ganger denne kampen. Aguero har alltid vært en kar som kan levere ekspolsive sifre på FPL, og det er få andre spillere som kan gjøre det han gjør på en fotballbane. Han har ikke vært så farlig i det siste, men vi stoler på at han skal finne tilbake til teften sin denne kampen.

 

Charlie Austin– 6,2 – Southampton (Huddersfield, H)
Virker å være den spissen som får mest tillit i Southampton. Er en virkelig målsnik, og har stort sett vært en mann som alltid kan skåre når han ikke er skadet. Har sett skarp ut etter han kom tilbake fra skade, og om Southampton gjør mål er det sannsynlig at det er denne goalgetteren som gjør det.

 

Benk:
Speroni(4,0, Crystal Palace), Hunemeier (3,9, Brighton), McBurnie (4,5, Swansea), Long (3,9, Burnley)

 

Rundens kaptein:
Sergio Aguero – 
Så lenge det er en av de offensive spillerne til Manchester City som får kapteinsbindet denne kampen bør du kunne forvente solide poengsummer. Vi velger å gå for det gode gamle ordtaket «alltid sette Aguero som kaptein», og satser på at argentineren viser seg tilliten verdig. Jesus spilte 120 minutt i uka, og derfor bør ikke plassen til Aguero være truet denne kampen, og da ligger alt til rette for at Bournemouth skal få store problemer med magikeren på topp.

Rundens billigspiller:
Luke Shaw (4,9) –
  Som beskrevet lengre oppe er det mye FPL poeng i den unge venstrebacken. Spillestilen hans passer godt inn i FPL, og veldig godt med de typene han har foran seg. Darmian og Blind spilte ikke på seg mer tillit i uka, og når Rojo heller ikke er i glimrende form, skal man ikke se bort ifra at Shaw vil starte. 4,9 er lite for en så offensiv back som spiller på et lag som holder nullen så ofte.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Sadio Mane (7,3%) –
Mane var som sagt lengre opp helt fantatisk mot Arsenal sist sesong, og de vil nok være nervøse for å møte Mane igjen denne sesongen. Ble hvilt sist kamp, og vil nok vise at han også kan være like farlig som Salah, Coutinho og den gjengen der. Er valgt av færre enn de andre spillerne man gjerne vil ha fra Liverpool, og kan derfor være en spiller som kan gi deg poeng de andre du spiller mot ikke får om de andre gutta ikke leverer.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Wayne Rooney (20,7%) –
  Rooney har vært fantastisk i det siste, og at han er valgt av 20,7 understreker dette. Undertegnede mener Rooney har overprestert, og tror derfor at han ikke vil prestere mot et Chelsea som liker å stenge igjen mest mulig i forsvaret i julen. Everton har sett bedre ut under Big Sam, men nå sier det stopp.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar