Det tette juleprogrammet går mot slutten, men vi er ikke helt ferdig enda. Her er Fotballsonens tips foran gameweek 21:

Keeper:
Nick Pope – 4,8 – Burnley (Huddersfield, B)
Ligger helt i toppen blant poengplukkerne på keeperplass, og skal opp mot et Huddersfield som scorer lite mål. Vi har  tro på clean sheet, og om det ikke blir det har Pope for vane å hente noen redningspoeng.

 

Forsvar:
Marcos Alonso – 7,2 – Chelsea (Stoke, H)
Fjorårets store poengplukker er tilbake i storform, iallfall i fantasy-øyemed. 40 poeng på de siste fire er smått utrolig, og her har han målpoeng i tre av kampene. Stoke er også svake for tiden, så mulighetene for både målpoeng og clean sheet bør være bra.

Danilo – 5,0 – Manchester City (Crystal Palace, B)
Den mest budsjettvennlige muligheten til å komme seg inn i City-forsvaret. Er et noe utrygt kort, så har man midlene til å hente for eksempel Otamendi så er det et bedre valg, men den offensivt anlagte brasilianeren leverte godt sist og er også villig med fremover.

Mason Holgate – 4,2 – Everton (Bournemouth, B)
Holgate er den billigste forsvarsspilleren som spiller fast for tiden, og for å frigjøre midler til resten av laget virker han som et godt valg. Har fire clean sheets på de siste seks han har spilt, og Bournemouth har ikke levert noen stor sesong.

 

Midtbane:
Philippe Coutinho – 9,2 – Liverpool (Leicester, H)
Brasilianeren har vært i storform den siste tiden, og har levert 34 poeng de siste tre rundene. Leicester er riktignok ikke blant de lagene som slipper inn mest, men for et Liverpool som er i dytten bør det være overkommelig motstand.

Alexis Sanchez – 11,8 – Arsenal (West Brom, B)
Vi hadde Sanchez på laget sist, grunnet de svært gode underliggende statsene. Det ga 15 poeng, og fra tidligere sesonger er erfaringen at det ofte løsner for Sanchez og kommer perioder med voldsomme poengsummer. Vi tror det kan fortsette her, mot et tungtgående West Bromwich.

(Foto: Dan Mullan/Getty Images)

Raheem Sterling – 8,8 – Manchester City (Crystal Palace, B)
Ingen er i bedre form enn Raheem Sterling om dagen. City-kanten har levert 20 målpoeng i seriespillet, og syv av disse har kommet på de siste fem. Spiller 90 minutter hver kamp og er hissig på scoring kampen ut. Det bør kunne gi resultat, selv om Palace har løftet seg en del den siste tiden.

Richarlison – 6,5 – Watford (Swansea, H)
Har ikke helt klart å opprettholde formen fra starten av sesongen, men har målgivende i to av de siste fire og skal opp mot et Swansea som på ingen måte imponerer om dagen. De ligger helt sist, og har kun tatt fem poeng de siste tolv kampene. Her bør Watford være klart best og da er ofte Richarlison involvert.

Jesse Lingard – 6,1 – Manchester United (Southampton, H)
Har levert voldsomme tall etter at han fikk regelmessig med tillit, selv om underliggende statistikker ikke er like imponerende. Har fire kamper med mer enn ti poeng på de siste syv, og scoret to sist. Ikke helt trygg på spilletid, men til 6,1 er han likevel et godt alternativ.

 

Angrep:
Alexandre Lacazette – 10,3 – Arsenal (West Brom, B)
Nyter tillit hos Wenger, og har levert forholdsvis bra etter hvert. Hadde to målgivende mot West Ham, og kunne fort tegnet seg på scoringslista der. Velges litt i mangel på veldig mange bedre spissalternativer, når Kane ikke spiller og det er usikkert hvem som starter av City-spissene.

Alvaro Morata – 10,6 – Chelsea  (Stoke, H)
Tilbake i laget etter litt skadeproblemer og svarte med scoring sist, hvilket bringer ham opp i ti mål i Premier League så langt. Nå venter et Stoke som har for vane å kollapse mot topplag, og som står med flest innslupne i Premier League. Vi fester vår lit til Morata i denne kampen, men har man midler til å få inn Eden Hazard på midtbanen er også det et brennhett alternativ. Da vi allerede har Alonso og Morata i laget prioriterer vi Sanchez på midtbanen, men belgieren kan også sanke bra med poeng.

 

Rundens kaptein:
Alvaro Morata –
Stoke har 41 baklengsmål på 20 kamper. Alvaro Morata scorer flest av alle Chelsea-spillerne, og i det forrige møtet lagene i mellom scoret han tre. Det gjør kapteinsvalget ganske enkelt denne runden, og vi faller ned på Morata.

Rundens billigspiller:
Jesse Lingard (6,1) –
Vi har han inne på laget, og ser ingen bedre alternativer i det laveste prissjiktet akkurat nå. Har tatt 60 poeng på de siste syv rundene og spiller så godt som fast for et topplag, som nå skal møte antatt svakere motstand.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Alexis Sanchez (2,6%) –
Prislappen skremmer bort de fleste, men Sanchez er prissatt høyt av en grunn. Nå kan det løsne for alvor, og da kan det å sitte med chileneren gi svært god avkastning. Han ligger i toppsjiktet på så godt som samtlige offensive statistikker, men har ikke fått uttellingen man kan forvente hittil. Dersom det løsner vil nok eierandelen stige betraktelig, og vi ser derfor på Sanchez som en fin diff.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Jamie Vardy (15,4%) –
Det åpenbare her er alle spillerne som ikke spiller denne runden, da Tottenham og West Ham har utsatt sin kamp til neste runde. Blant de som spiller er Jamie Vardy den som peker seg ut blant spillerne med høy eierandel, og med en prislapp på 8,6 forventer man mer fra en spiss enn de 88 poengene han har så langt. Nå venter et Liverpool som knapt slipper inn mål hjemme, og vi tror fort det blir en ny runde med to poeng for Vardy.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar